Κορωνοϊός: 44 οι νεκροί στην Ελλάδα – Νεκρός 79χρονος στην Εορδαία Κοζάνης

18
Κορωνοϊός: Στα 116 έφτασαν τα θύματα του ιού στην Ελλάδα

Κατέληξε τα ξημερώματα το 44ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πρόκειται για έναν άνδρα 79 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με καταγωγή από την Εορδαία.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων πλέον ανέβηκε στους 44, ενώ ο 79χρονος αποτελεί το έκτο θύμα του φονικού ιού στην Κοζάνη.

Χορήγηση φαρμάκων και σε ασθενείς με Sars-Cov-2 που βρίσκονται στο σπίτι, με αυστηρές ενδείξεις και κάτω από ιατρική παρακολούθηση, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Για την προστασία των υγειονομικών εξετάζεται να χορηγείται προφυλακτική αγωγή, πριν αρρωστήσουν, ενώ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας έκανε ισχυρές συστάσεις να συνεχιστεί κανονικά και να γίνεται στην ώρα του ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 2 ετών.

«Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε έκτακτη σημερινή της συνεδρίαση (σ.σ.: χθες) ενέκρινε τη χορήγηση φαρμάκων με αυστηρές ενδείξεις και ανάλογα με τη σταδιοποίηση κινδύνου των ασθενών και σε εξωτερικούς ασθενείς, μετά από συμπλήρωση ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου, ώστε να υπάρχει βάση δεδομένων για παρακολούθηση των κρουσμάτων υπό θεραπεία στην κοινότητα. Η πλατφόρμα θα είναι σύντομα έτοιμη σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Μια τέτοια δράση, θα εξοικονομήσει στο άμεσο μέλλον χώρο και στο σύστημα Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Τσιόδρας, χωρίς να κάνει σαφές ποιο φάρμακο ή συνδυασμός φαρμάκων θα δίνεται στους ασθενείς στο σπίτι, ωστόσο η χλωροκίνη είναι η δημοφιλέστερη αγωγή αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 Μαΐου

Οι περισσότεροι, άλλωστε, νοσηλευόμενοι ασθενείς με τη νόσο στην Ελλάδα έχουν πάρει χλωροκίνη, όπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι σε περίπου δέκα ημέρες θα είναι σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της χλωροκίνης, η οποία δεν χορηγείται μόνη της αλλά συνδυαστικά με άλλα φάρμακα σε όσους νοσηλεύονται και έχουν βαριά εικόνα. «Η θνησιμότητα που έχουμε στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 3%, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο αγγίζει το 6%. Συνεπώς, είμαστε πολύ κάτω από το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο», εξήγησε.