Κορωνοϊός: 81 νεκροί και 1.832 κρούσματα στην Ελλάδα

39
Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα και 2 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Στους 81 ανέρχονται οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Το σύνολο των κρουσμάτων είναι 1.832 και τα νέα είναι 77.

Επίσης 90 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε ΜΕΘ.

«H άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος, δεν είναι σπιντάρισμα. Χρειάζεται να τηρηθεί μία λεπτή ισορροπία μεταξύ των μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Η καλή εικόνα στη χώρα μας αν δεν προσέξουμε μπορεί να αλλάξει» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Εγκρίθηκαν μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας για τους υγειονομικούς μας. Για πολλούς λόγους είναι ευάλωτος πληθυσμός. Στην Ισπανία 15.000 εργαζόμενοι είναι άρρωστοι ή σε απομόνωση.

Αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας λέγοντας πως είναι αφιερωμένη στους νοσηλευτές και στους μαιευτήρες. Χαρακτήρισε σημαντικό το ρόλο τους στα νοσοκομεία.

«Είναι μια ευκαιρία σήμερα να χειροκροτήσουμε τους υγειονομικούς μας για όλα αυτά που αντιμετωπίζουν. Έχω δει με τα μάτια μου να αντιμετωπίζουν ψυχολογική και σωματική βία. Η προστασία τους πρέπει να παραμείνει η πρώτη προτεραιότητα. Να πω ευχαριστώ στην τιτάνια προσπάθεια που κάνουν κατά της πανδημίας», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: 24 δισεκατομμύρια ευρώ, για την μετάβαση «από την αβεβαιότητα του σήμερα στην ασφάλεια του αύριο»

Μέχρι τις 27 Απριλίου τα μέτρα

O κ. Χαρδαλιάς, είπε πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ανέφερε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα δίχως καμία εξαίρεση και πρόσθεσε ότι μετά τις 27 Απριλίου «και αφού όλα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων».

Ανέφερε ότι πάνω από 3.000 άτομα είναι σε κατ΄όικον περιορισμό στην Αττική.

«Μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια» είπε.