Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση και συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη από το υπουργείο Υγείας

Σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου προχωρά το Υπουργείο Υγείας αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., για την πορεία που έχει ο κορωνοϊός στην χώρα μας.

Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας θα ενημερώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Τετάρτη το πρωί.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Άλμα» γρίπης και RSV μαζί με τον κορωνοϊό – Πού επικεντρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με τον ΕΟΔΥ

Σε ανοδική πορεία οι επιδημιολογικές καμπύλες της γρίπης, του κορωνοϊού και των άλλων ιώσεων με την κορύφωση τους σε δύο έως τρεις εβδομάδες, και την αποκλιμάκωση να αναμένεται μέσα στο Φεβρουάριο καθώς ανεβαίνει ο αριθμός των νοσηλειών, εξετάζεται και η υποχρεωτική επαναφορά της μάσκας, στα νοσοκομεία, ειδικά στα αντικαρκινικά.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συνέστησε να μην υπάρξει πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός. Στο υπουργείο, πάντως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΕΟΔΥ, λόγω της αύξησης κρουσμάτων, και της πιθανότητας να αρχίσει περαιτέρω πίεση στο σύστημα Υγείας.

Ήδη στο νοσοκομείο «Μεταξά» η συμμόρφωση και των επισκεπτών μαζί με το προσωπικό στην χρήση μάσκας φτάνει στο 80% ενώ το ίδιο μέτρο ισχύει εδώ και αρκετές εβδομάδες στο «Αττικό» νοσοκομείο.

Οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ στην πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας επανέλαβαν ότι είναι πολύ μεταδοτική η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, χωρίς προς το παρόν να διαπιστώνεται πίεση στο σύστημα, εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία σε εφημερίες.

Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, έχουν αναπτύξει όπως φαίνεται αντισώματα στον κορωνοϊό καθώς είναι περιορισμένα τα περιστατικά στα νοσοκομεία Παίδων. Αντίθετα πλήττονται από την γρίπη τύπου Άλφα. Η σύσταση των επιστημόνων είναι τα παιδιά να φοράνε μάσκα για να προστατεύουν τους ηλικιωμένους.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...
Αβεβαιότητα στους πολίτες για το πότε θα βγούμε από την πανδημία

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Η φωτογραφία της ημέρας

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον τόπο της 27 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό καταφύγιο του Λυκαβηττού (βίντεο)

Η Αθήνα, πριν από την δεκαετία του ’50 και πριν την μεγάλη οικοδομική αλλαγή στην πόλη, ήταν ένα υπέροχο μέρος για εξερεύνηση. Όσοι επίδοξοι...

Σαν σήμερα 27 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 18β10: Ο Μπετόβεν ολοκληρώνει την περίφημη πιανιστική σύνθεσή του «Fur Elise». 1β875: Ο...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Λάζαρος, Λάζος, Λαζαρία, Λαζαρούλα.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Έκθεση ΕΟΔΥ: Σαφής υποχώρηση του κορωνοϊού

Σαφής είναι η υποχώρηση όλων των δεικτών της πανδημίας, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση...

Έκθεση ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από κορωνοϊό και 5 από γρίπη σε μία εβδομάδα

Άλλοι 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό και 5 από γρίπη, την...

ΕΟΔΥ: Ξεπέρασαν τους 100 οι θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε μία εβδομάδα

Μέσα σε μόνο μία εβδομάδα 103 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, ενώ...

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού με 100% θνησιμότητα σε πειραματόζωα

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ένα μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού που είναι 100% θανατηφόρο σε ποντίκια. Επιστήμονες στο Πεκίνο –...