Κορωνοϊός: Ένας 90χρονος από την Καστοριά είναι ο 29ος νεκρός

12
Κορωνοϊός: Ένας 90χρονος από την Καστοριά είναι ο 29ος νεκρός

Ένας 90χρονος άνδρας που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Καστοριάς είναι ο 29ος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα. Ο ασθενής είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα και κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς.

Είναι ο τέταρτος άνθρωπος από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς που χάνει τη ζωή του από τον κορωνοϊό, ενώ το νοσοκομείο της πόλης εκπέμπει σήμα κινδύνου για τις αντοχές του. Οι τοπικές αρχές απηύθυναν έκκληση για να ενισχυθεί ο εξοπλισμός του και τα μέσα προστασίας του προσωπικού του. Περίπου 20 άνθρωποι από την περιοχή έχουν διακομισθεί από το νοσοκομείο της Καστοριάς στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωση της η Π.Ε. Καστοριάς απηύθυνε έκκληση για μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 & FFP3 για το Νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ της πόλης.

Ενισχύεται το Νοσοκομείο Καστοριάς με γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικό υλικό

Ανάσα ανακούφισης για τους υγειονομικούς του Νοσοκομείου Καστοριάς η ενίσχυσή του από το υπουργείο Υγεάις με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό καθώς και με τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό.

Το νοσοκομείο Καστοριάς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή καθώς η επιδημία του κορονοιού έχει πλήξει την ευρύτερη περιοχή και τουλάχιστον 20 ασθενείς έχουν διακομιστεί από το Νοσοκομείο Καστοριάς στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ενώ η περιοχή μετρά ήδη 4 θύματα από τον κορονοιό.

Διαβάστε επίσης:  Ο δακτύλιος θα επανέλθει το Φθινόπωρο

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας “Προκειμένου να ενισχύσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηριών, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας.

Παράλληλα έχουν ήδη αποσταλεί τα εξής Μέσα Ατομικής Προστασίας: πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.

Το ΓΝ Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για όλες τις περιπτώσεις, Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για COVID-19 και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών.

Τέλος, στη Καστοριά βρίσκεται 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο. Δίνουμε μαζί αυτή τη μάχη, στηρίζουμε όσους δοκιμάζονται και κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε.”