Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
17.8 C
Athens

Κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων το Σεπτέμβριο, στους 365 οι νεκροί

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση και στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με την Αττική να δέχεται το σφοδρό χτύπημα της επιδημίας και να βρίσκεται ένα βήμα πριν το «κόκκινο».

Σε ημερήσια βάση αυξάνεται ραγδαία τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και ο αριθμός των διασωληνωμένων αλλά και των ανθρώπων που υποκύπτουν τελικά από τον ιό.

Την ίδια στιγμή πάντως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη.

Την κρισιμότητα των στιγμών επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι σήμερα έχουν αναφερθεί 8 θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό, με το σύνολο τους να ανέρχεται πλέον στους 365.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως τον Σεπτέμβριο καταγράφεται νέο ρεκόρ στον αριθμό των νεκρών από την επιδημία, καθώς ήδη έχουν αναφερθεί 98 θύματα, όταν το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τον περασμένο Απρίλιο με 91 θύματα.
Αλλά δεν είναι μόνο οι θάνατοι που εντείνουν την ανησυχία των επιστημόνων, είναι και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που δείχνουν την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή του Σεπτεμβρίου έως και σήμερα οι διασωληνωμένοι έχουν διπλασιαστεί καθώς ο μήνας άρχισε με 37 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 διασωληνωμένους και πλέον ο αριθμός τους έχει εκτιναχθεί σε 73, τη στιγμή που τα νοσοκομεία εκπέμπουν SOS μια και σε αυτά νοσηλεύονται 615 ασθενείς, εκ των οποίων οι 184 σε ΜΕΘ (στις αρχές του μήνα νοσηλεύονταν 346 ασθενείς).

Κυβέρνηση και επιστήμονες αναμένουν με αγωνία τις επόμενες ημέρες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα τελευταία μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ την περασμένη Δευτέρα 21/9 είναι ικανά να αναχαιτίσουν την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα κρίσιμη και κομβική στιγμή, καθώς εάν δεν επιβραδυνθεί ο ιός τότε θα ακολουθήσουν νέα μέτρα – όπως π.χ. η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους – τη στιγμή που παραμένει στο τραπέζι, ακόμα και ως ύστατη λύση, η επιβολή lockdown.

Προς το παρόν όλοι απεύχονται το lockdown αλλά κανείς δεν το αποκλείει, μια και θεωρείται ως η μόνη λύση που θα μπορούσε να περιορίσει την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

καλό Πάσχα

Το newspepper.gr σας εύχεται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  Το newspepper.gr σας εύχεται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  
διαδηλώσεις, μολότοφ, νεκροί, Marfin Egnatia,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 5 Μαΐου κουκουλοφόροι πετούν βόμβες Μολότοφ σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin Egnatia

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 2010...Οι Έλληνες βγαίνουν στους δρόμους σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στα νέα οικονομικά μέτρα. 150.000 πολίτες διαδηλώνουν στην Αθήνα, όπου σημειώνονται εκτεταμένα επεισόδια. Κουκουλοφόροι...

Έφυγε η Άννα Παναγιωτοπούλου– Θλίψη για το θάνατο της

Την είδηση του θανάτου της ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής του στα social media ο Σταμάτης Κραουνάκης. «Έφυγε η Άννα» έγραψε συνοδεύοντας με ένα...

Σάμος: 49χρονη με ψυχολογικά προβλήματα, σκότωσε τον πατέρα της με εργαλείο

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο, καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μία 49χρονη γυναίκα σκότωσε τον πατέρα της. Ίδιες πηγές αναφέρουν πως η...
Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Με τι καιρό θα ψήσουμε τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και...

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς ως και Τετάρτη του Πάσχα

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και φέτος από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Τετάρτη του Πάσχα. Όπως κάθε χρόνο,...

Το ωράριο καταστημάτων, αγορών και σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα Μ. Σάββατο

Οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία για αγορές της τελευταίας στιγμής και το Μεγάλο Σάββατο. Τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 3:00 το μεσημέρι, ενώ...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό...

Έκθεση ΕΟΔΥ: Σαφής υποχώρηση του κορωνοϊού

Σαφής είναι η υποχώρηση όλων των δεικτών της πανδημίας, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση...

Έκθεση ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από κορωνοϊό και 5 από γρίπη σε μία εβδομάδα

Άλλοι 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό και 5 από γρίπη, την...

ΕΟΔΥ: Ξεπέρασαν τους 100 οι θάνατοι από κορωνοϊό μέσα σε μία εβδομάδα

Μέσα σε μόνο μία εβδομάδα 103 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, ενώ...