Κορβέτα… Made in Greece

108

Οι αποκλειστικές πληροφορίες, κάνουν λόγο για μία κοινή προσπάθεια, της οποίας ηγείται βιομήχανος με πολύ καλές σχέσεις με δύο χώρες, από τις οποίες έχει πάρει το “πράσινο φως” για να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του σχεδίου ναυπήγησης Κορβέτας και εάν το επιτρέψουν οι εξελίξεις ακόμη και Φρεγάτας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει καμία συμμετοχή ούτε της Γαλλίας, ούτε της Ιταλίας και ουδεμία σχέση έχει με την PESCO και το πρόγραμμα ναυπήγησης κορβέτας, του οποίου ηγείται η Ιταλία. Ένα πρόγραμμα που βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και που για να το δούμε να παίρνει σάρκα και οστά χρειάζονται να λυθούν καταρχήν δομικά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:  Συναγερμός στο Αιγαίο: Γύρισε στην Αττάλεια το Oruc Reis - Νέο μήνυμα Κύπρου και ΗΠΑ στους Τούρκους

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρετώδεις προετοιμασίες παρουσίασης ενός ολοκληρωμένου project, που δεν θα περιλαμβάνει μόνο το κομμάτι της ναυπήγησης κορβέτας – και μάλιστα στο 100% στην Ελλάδα – αλλά και το κομμάτι του οπλισμού! Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα απόκτησης μίας ολοκληρωμένης λύσης.