Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
19.2 C
Athens

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Κορυφώνεται σήμερα η κίνηση για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, με την τροχαία και το λιμενικό να βρίσκεται επί ποδός για τη διευκόλυνση των εκδρομέων που εγκαταλείπουν την Αθήνα με κάθε μέσο.

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη χθες, Μ. Πέμπτη σε όλες τις εθνικές οδούς, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στις εθνικές οδούς τα μέτρα της τροχαίας είναι αυξημένα, όπου έως τις 4.00 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών χρήσιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Πτώση κατά 15% η κίνηση στα ΚΤΕΛ

Από το σταθμό του ΚΤΕΛ στον Κηφισό τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα 100% καθώς και οι συρμοί των τραίνων από το σιδηροδρομικό σταθμό. Ωστόσο σε σχέση με πέρυσι, πως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, Σοφοκλής Φάτσιος, παρατηρείται πτώση κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 300 έκτακτα δρομολόγια, τα περισσότερα για Πελοπόννησο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία.

Μειωμένη η κίνηση προς Κυκλάδες

Για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων στη νησιωτική χώρα, έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια στα λιμάνια. Χθες μόνον από τον Πειραιά αναχώρησαν προς Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες 31.300 επιβάτες, ωστόσο η κίνηση προς Κυκλάδες ήταν μειωμένη κατά 4% – 5% σε σχέση με την περυσινή πασχαλινή έξοδο, σε αντίθεση με τον Αργοσαρωνικό όπου οι αναχωρήσεις ήταν αυξημένες.

‘Οπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, Ευτύχιος Πενταράκης «σε σχέση με τη περσινή χρονιά, το διάστημα από την Κυριακή μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν η ίδια. Μόνο για τη Μεγάλη Παρασκευή, δηλαδή σήμερα, η κίνηση είναι 4% με 5% χαμηλότερη από πέρυσι, εκτός από τα νησιά του Αργοσαρωνικού,όπου οι αναχωρήσεις σημείωσαν αύξηση. Για σήμερα είναι προγραμματισμένα 18 δρομολόγια για Κυκλάδες και τους άλλους προορισμούς ενώ για τον Αργοσαρωνικό 31 δρομολόγια».

Για τις αναχωρήσεις της τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Πενταράκη, υπάρχουν εισιτήρια. Η υπηρεσία μας έχει ενισχυθεί για τη περίοδο του Πάσχα. Η κίνηση κύλησε ομαλά αυτό το διάστημα.

Χθες από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 2.946 επιβάτες, 853 ΙΧ οχήματα, 70 φορτηγά και 60 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1.302 επιβάτες, 339 ΙΧ οχήματα, 32 φορτηγά και 15 δίκυκλα.

Στα περυσινά επίπεδα η έξοδος

Σύμφωνα με την Τροχαία, η φετινή έξοδος βρίσκεται σε αντίστοιχα επίπεδα με την περυσινή. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μέχρι τις 20.00 το βράδυ είχαν περάσει από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, 55.000 αυτοκίνητα και από την εθνική Αθηνών- Λαμίας, μέχρι τις 21.00, περίπου 43.000 αυτοκίνητα.

Η κίνηση σήμερα άρχισε από τις 11 το πρωί και κορυφώθηκε μετά το μεσημέρι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Νικόλαος Σπανουδάκης, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς από το πρωί όλη σχεδόν η δύναμη της Τροχαίας ήταν στους δρόμους για να διευκολύνει την κυκλοφορία, ειδικά στα έργα της λεωφόρου Αθηνών, στα πρακτορεία του ΚΤΕΛ Πελοποννήσου και στις εξόδους της πόλης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Βόλος: Δύο συλλήψεις για το λούνα παρκ του θανάτου

Παραδόθηκε ύποπτος για τη δολοφονία του αστυνομικού στο Ρέντη – Εντός της ημέρας ενδεχομένως...

Παραδόθηκε ένας από τους υπόπτους στη δολοφονία του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΕΡΤNews και του Γιώργου Γεραφέντη. Παραδόθηκε ένας...

Επίδομα παιδιού: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα αιτήσεων Α21

Κλείνει προσωρινά σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού. Όπως επισημαίνεται, στην ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η πλατφόρμα δεν...

Στην πλατεία Δημαρχείου το Κύπελλο του UEFA Europa Conference League

Το Κύπελλο του UEFA Europa Conference League υποδέχθηκε στις 9 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος -μιλώντας στον...

Η φωτογραφία της ημέρας

Και τώρα... Μαρινάρα δώστα όλα! 10 Μαΐου 2024

Σαν σήμερα 10 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1503: Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική -παράδεισο σήμερα των...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Ζωή, Ζησούλα, Ζωΐτσα, Ζωζώ, Ζώης, Ζήσης, Ζήσιμος, Πηγή, Κρήνη...

Στις φλόγες αυτοκίνητα σε Κολωνό και Ζωγράφου

Φωτιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 10/5 σε δύο αυτοκίνητα επί της οδού Περσεπόλεως του δήμου Ζωγράφου Αττικής. Όπως ανέφερε η Πυροσβεστική επιχείρησαν επτά...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Όλα τα ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από αεροδρόμια και τελωνεία έσπασε το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων ετών στον Προμαχώνα από Βούλγαρους και Ρουμάνους Κάθε ρεκόρ τουριστικών...

Πως κινούνται τα ΜΜΜ την Τετάρτη του Πάσχα

Το ειδικό πρόγραμμα για λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό Παραμένουν σε ειδικό πρόγραμμα και την Τετάρτη του...

Πάσχα: Έθιμα και παραδόσεις της Ρούμελης

Το ψήσιμο του αρνιού και το τελετουργικό για την προετοιμασία του είναι κάτι ξεχωριστό,...

Το newspepper.gr σας εύχεται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

  Το newspepper.gr σας εύχεται ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ