Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

37
Άνοιξαν οι μπάρες στα διόδια μετά το κυκλοφοριακό κομφούζιο

Κορυφώνεται σήμερα η κίνηση για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα, με την τροχαία και το λιμενικό να βρίσκεται επί ποδός για τη διευκόλυνση των εκδρομέων που εγκαταλείπουν την Αθήνα με κάθε μέσο.

Η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη χθες, Μ. Πέμπτη σε όλες τις εθνικές οδούς, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Στις εθνικές οδούς τα μέτρα της τροχαίας είναι αυξημένα, όπου έως τις 4.00 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών χρήσιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Πτώση κατά 15% η κίνηση στα ΚΤΕΛ

Από το σταθμό του ΚΤΕΛ στον Κηφισό τα λεωφορεία αναχωρούν με πληρότητα 100% καθώς και οι συρμοί των τραίνων από το σιδηροδρομικό σταθμό. Ωστόσο σε σχέση με πέρυσι, πως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού, Σοφοκλής Φάτσιος, παρατηρείται πτώση κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 300 έκτακτα δρομολόγια, τα περισσότερα για Πελοπόννησο, Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία.

Μειωμένη η κίνηση προς Κυκλάδες

Για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων στη νησιωτική χώρα, έχουν προγραμματιστεί έκτακτα δρομολόγια στα λιμάνια. Χθες μόνον από τον Πειραιά αναχώρησαν προς Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες 31.300 επιβάτες, ωστόσο η κίνηση προς Κυκλάδες ήταν μειωμένη κατά 4% – 5% σε σχέση με την περυσινή πασχαλινή έξοδο, σε αντίθεση με τον Αργοσαρωνικό όπου οι αναχωρήσεις ήταν αυξημένες.

‘Οπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, Ευτύχιος Πενταράκης «σε σχέση με τη περσινή χρονιά, το διάστημα από την Κυριακή μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν η ίδια. Μόνο για τη Μεγάλη Παρασκευή, δηλαδή σήμερα, η κίνηση είναι 4% με 5% χαμηλότερη από πέρυσι, εκτός από τα νησιά του Αργοσαρωνικού,όπου οι αναχωρήσεις σημείωσαν αύξηση. Για σήμερα είναι προγραμματισμένα 18 δρομολόγια για Κυκλάδες και τους άλλους προορισμούς ενώ για τον Αργοσαρωνικό 31 δρομολόγια».

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Στους 167 οι νεκροί

Για τις αναχωρήσεις της τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Πενταράκη, υπάρχουν εισιτήρια. Η υπηρεσία μας έχει ενισχυθεί για τη περίοδο του Πάσχα. Η κίνηση κύλησε ομαλά αυτό το διάστημα.

Χθες από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 2.946 επιβάτες, 853 ΙΧ οχήματα, 70 φορτηγά και 60 δίκυκλα. Από το Λαύριο έγιναν 5 δρομολόγια, ενώ αναχώρησαν 1.302 επιβάτες, 339 ΙΧ οχήματα, 32 φορτηγά και 15 δίκυκλα.

Στα περυσινά επίπεδα η έξοδος

Σύμφωνα με την Τροχαία, η φετινή έξοδος βρίσκεται σε αντίστοιχα επίπεδα με την περυσινή. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μέχρι τις 20.00 το βράδυ είχαν περάσει από την εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, 55.000 αυτοκίνητα και από την εθνική Αθηνών- Λαμίας, μέχρι τις 21.00, περίπου 43.000 αυτοκίνητα.

Η κίνηση σήμερα άρχισε από τις 11 το πρωί και κορυφώθηκε μετά το μεσημέρι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Νικόλαος Σπανουδάκης, δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς από το πρωί όλη σχεδόν η δύναμη της Τροχαίας ήταν στους δρόμους για να διευκολύνει την κυκλοφορία, ειδικά στα έργα της λεωφόρου Αθηνών, στα πρακτορεία του ΚΤΕΛ Πελοποννήσου και στις εξόδους της πόλης.