Σε ποινή κάθειρξης συνολικά 45 ετών (εκτιτέα 20) καταδίκασε τον Κώστα Πάσσαρη το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας στην Πλατεία Βάθης το 2000 και 5 ληστείες, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Αντιθέτως, ο Πάσσαρης αθωώθηκε για 6 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στην Πλατεία Αμερικής το 2000 ενώ το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής που τον βάρυνε, παραγράφηκε, καθώς αφορούσε σε λεία μικρότερη των 120.000 ευρώ και με το νέο ποινικό κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.
Μετά την ολοκλήρωση αυτής της δίκης, αναμένεται να ξεκινήσει η αποδεικτική διαδικασία για τις 4 δολοφονίες που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει ο διαβόητος κακοποιός, ανάμεσα στις οποίες και οι δολοφονίες σε βάρος των δυο αστυνομικών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας το 2001.

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 4 φορές ισόβια και 71 χρόνια κάθειρξη.

Ο Κώστας Πάσσαρης παραδέχθηκε, μέσω του δικηγόρου του τις τέσσερις ανθρωποκτονίες που αποτελούν το αντικείμενο της δεύτερης δίκης του που άρχισε το μεσημέρι της Τετάρτης ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Στην αιματηρή μεταγωγή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου ο διαβόητος κακοποιός δολοφόνησε εν ψυχρώ τους δύο αστυνομικούς που τον συνόδευαν, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Φυσέκης. Ο εξωτερικός φρουρός του Υπουργείου Δικαιοσύνης (τότε, τώρα Προστασίας του Πολίτη), συμμετείχε μαζί τους αδικοχαμένους Δρακόπουλο και Αλεβιζόπουλο στη μεταγωγή.

Μάρτυρας: Φτάσαμε στο Γεννηματά, έβαλαν χειροπέδες στον Πάσσαρη.
Πρόεδρος: Μπροστά ή πίσω;
Μάρτυρας: Μπροστά.
Πρόεδρος: Έτσι έπρεπε;
Μάρτυρας: Έπρεπε πίσω.

Μάρτυρας: Δεν ήξερα ότι είναι ο Πάσσαρης. Ο Αλεβιζόπουλος τον έπιασε καλά και τον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με Δρακόπουλο. Εγώ ακολουθούσα από πίσω. Όπλο μαζί του είχε μόνο ο Αλεβιζόπουλος. Ανεβήκαμε στον 1ο όροφο. Εκεί που γινόταν η συνεννόηση σε ποιο γιατρό πρέπει να τον πάμε, είδα ότι ο Αλεβιζόπουλος τον είχε αφήσει από το χέρι του. Μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει “Ωχ, με έφαγε”, να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Δέχτηκα 2 πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει 3 φορές και είχε σκοτώσει το Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε.

Πρόεδρος: Μάθατε μετά πού βρήκε το όπλο;
Μάρτυρας: Απ΄ότι έμαθα μετά, το όπλο το είχε μέσα στη φυλακή.

Μετά έμαθα ότι βγήκε από το νοσοκομείο, πήρε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω πώς έλυσε τις χειροπέδες. Δυστυχώς τις απαντήσεις που θέλω, δεν τις έχω πάρει ακόμα.

Ο σύζυγος και η κόρη της γυναίκας που πυροβολήθηκε από τον Πάσσαρη μέσα στο φαρμακείο της οδό Πιπίνου στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001 κατέθεσαν στο δικαστήριο. Όπως ανέφεραν, η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και τελικώς έμεινε αναπηρη μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον Πάσσαρη. Η αδερφή της δολοφονήθηκε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Ιανουαρίου 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ