Κρίσιμο το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

29
Κοτζιάς: Έφυγα εξαιτίας του Τσίπρα

Στην αναβάθμιση της γεωπολιτικής σημασίας της χώρας μας, στοχεύει η πολιτική που θα σχεδιαστεί σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής που συγκαλεί ο Νίκος Κοτζιάς.
Συγκαλείται σήμερα στις  12:00 το μεσημέρι, στο υπουργείο Εξωτερικών, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, κ.Νίκου Κοτζιά, με κύριο θέμα τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας.

Το κύριο θέμα που θα απασχολήσει το Συμβούλιο θα είναι οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας. Για αυτό και στη συνεδρίαση θα λάβει μέρος ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θα κάνει και τη σχετική εισήγηση.

Ένα θέμα  το οποίο σαφώς σχετίζεται με το Αιγαίο και την ΑΟΖ αλλά και την συμπεριφορά καθώς και τις αξιώσεις της Τουρκίας η οποία σταθερά σε κάθε προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης της χώρας μας απαντά με προκλήσεις και απειλές.

Διαβάστε επίσης:  Αντικαπνιστικός νόμος: Σε οκτώ στα δέκα κέντρα δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις

Σε αυτή την σκακιέρα κρίσιμο είναι να εξεταστούν οι δυνατότητες, τα ρίσκα που θέλει να πάρει και φυσικά οι συμμαχίες που έχει η χώρα στο εξωτερικό.