Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.6 C
Athens

Κύκλωμα απατεώνων έκανε «χρυσές» δουλειές με πλαστές πιστωτικές κάρτες

«Χρυσές» δουλειές έκανε στην Κρήτη ένα κύκλωμα απατεώνων που με πλαστές πιστωτικές κάρτες έμεναν σε πολυτελή ξενοδοχεία και αγόραζαν πανάκριβα χρυσαφικά.

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν και έφτασαν στα ίχνη των μελών του κυκλώματος και συνέλαβαν ένα άτομο βάζοντας τέλος στην δράση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το κύκλωμα αποτελούνταν από πέντε συνολικά μέλη, αλλοδαπών, ηλικίας από 24 έως 38 ετών με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν στο Ηράκλειο τον 24χρονο.

Οι διακοπές πολυτελείας και τα ακριβά χρυσαφικά

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο όταν ένα ζευγάρι αλλοδαπών – 33χρονος και 27χρονη – έκαναν διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχειακές μονάδες στην Χερσόνησο.

Κατά την διάρκεια των διακοπών τους τα δύο άτομα χρησιμοποίησαν 14, συνολικά, πλαστές πιστωτικές κάρτες και πλαστά τραπεζικά εμβάσματα για να πληρώσουν την διαμονή τους αλλά και να αγοράσουν 11 πανάκριβα ρολόγια.

Μάλιστα, τα ρολόγια τα έστειλαν με εταιρία ταχυμεταφορών την Αττική, τα οποία και παρέλαβαν δύο άλλα μέλη του κυκλώματος.

Για τις… διακοπές πολυτελείας και τα πλαστά εμβάσματα ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες.

Κατά την προανάκριση οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα είχε υποκλέψει δεδομένα τραπεζικών καρτών από τράπεζες του εξωτερικού και είχαν φτιάξει πλαστές κάρτες (κλώνοι). Με αυτές πραγματοποιούσαν τα ταξίδια τους με πολυτελή διαμονή σε ξενοδοχεία και στη συνέχεια με τα πλαστά τραπεζικά εμβάσματα έκαναν αγορές κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από καταστήματα.

Όπως διαπιστώθηκε η συνολική ζημιά από την δράση του κυκλώματος ανέρχεται στις 300.000 ευρώ.

Έπεσαν στην… παγίδα

Οι επιχειρηματίες σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές γνωρίζοντας πλέον όλα τα παραπάνω έστησαν μία… παγίδα προκειμένου να πιάσουν τους απατεώνες.

Η παγίδα «στήθηκε» όταν ο 33χρονος με την 27χρονη θέλησαν να παραγγείλουν νέα ακριβά ρολόγια από την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Τότε ο ιδιοκτήτης τους είπε πως δεν μπορεί να τα στείλει με εταιρία ταχυμεταφορών και θα έπρεπε να πάει τα παραλάβει κάποιος από το κατάστημα.

Το ζευγάρι μίλησε με τον 24χρονο – μέλος του κυκλώματος – ζητώντας του να πάει να κάνει την παραλαβή.

Ο 24χρονος πήγε και αφού πήρε τα ρολόγια, πλήρωσε με πλαστό τραπεζικό έμβασμα. Τότε, οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν και τον συνέλαβαν οδηγώντας τον στην δικαιοσύνη.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρός είναι ο άνδρας που νωρίτερα πήδηξε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες οι...

Καιρός: Η αφρικανική σκόνη ξανάρχεται

Αφρικανική σκόνη ήταν, πέρασε αλλά θα ξανάρθει τις επόμενες ημέρες. Μπορεί ο καιρός να είναι αίθριος και η ατμόσφαιρα να «καθάρισε» λόγω και των...
Επιτήρηση και στο ψήσιμο του οβελία

Καιρός: Ήπιος τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες την Ανάσταση και το Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε υποχώρησε και πλέον όλοι αναμένουμε τα νεότερα για τον καιρό του Πάσχα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έδωσε μια πρώτη...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

POS: Σε μείωση των προμηθειών   προχωρούν τράπεζες, εκδότες καρτών και εταιρείες-πάροχοι για συναλλαγές χαμηλής αξίας

Σε μείωση της προμήθειας τους που λαμβάνουν, λόγω της χρήσης των POS, από ορισμένες,...

“Βροχή” οι καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις – Σχεδόν τους 200.000 οι χρήστες που “ανέβασαν” την εφαρμογή της εφορίας “Apodeixi” στα κινητά τους

Κοντά στους 200.000 έφτασαν οι χρήστες που εγκατέστησαν στο κινητό τους τηλέφωνο  την εφαρμογή...

Ρεκόρ καταγγελιών για πλαστές αποδείξεις λιανικής μέσω της εφαρμογής “appodixi”

Ξεπέρασαν τις 2.000 μέσα σε δύο ημέρες οι καταγγελίες καταναλωτών για "μαϊμού"  αποδείξεις λιανικής...

Παράδοξο: Αυξάνονται τα χαρτονομίσματα ενώ οι πληρωμές γίνονται με κάρτες

Εδώ και αρκετά χρόνια, οικονομολόγοι και κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να λύσουν το λεγόμενο «παράδοξο...