ΚΥΠΡΟΣ: «Μίλησε» η νεκροτομή για το ζευγάρι που δολοφονήθηκε

182
ΚΥΠΡΟΣ: Τέταρτη σύλληψη για το διπλό φονικό
Ο συλληφθείς αναμένεται να παρουσιαστή σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου

Ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες η νεκροτομή επί των σορών του άτυχου ζεύγους που δολοφονήθηκαν στο προάστιο της Λευκωσίας, Στρόβολο.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Ελένη Αντωνίου ο θάνατος του άτυχου ζεύγους προήλθε από αιμορραγικό σοκ, από πολλαπλές θλαστικές ρίξεις οργάνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ο θάνατος του άντρα προήλθε από αιμορραγικό σοκ από θλαστικές τρώσεις (τρύπες) πνευμόνων και καρδίας, από μαχαίρι.

Όσον αφορά την γυναίκα, ο θάνατος της προήλθε από αιμορραγικό σοκ από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας, από μαχαίρι.

Όπως δήλωσε η κυρία Αντωνίου η γυναίκα δέχθηκε 10 μαχαιριές ενώ ο άντρας 25-30. Η νεκροτομή ξεκίνησε στις 12:30 και ολοκληρώθηκε στις 19:00.

Έγκλημα μίσους και όχι ληστεία

Η τοπική κοινωνία αλλά και όλη η Κύπρος είναι σοκαρισμένη από την άγρια δολοφονία του ζευγαριού στο Στρόβολο Λευκωσίας.

Τα θύματα της επίθεσης ήταν ο 60χρονος Γιώργος Χατζηγεωργίου καθηγητή στο English School και η 59χρονη σύζυγός του Ντίνα Σεργίου, υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας.

Στο οικογενειακό περιβάλλον στρέφεται η Αστυνομία

Ωστόσο, μυστήριο είναι ακόμη ο λόγος για τον οποίο έγινε το διπλό φονικό καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία, γεγονός που αντικρούεται με την κύρια μαρτυρία σύμφωνα με την οποία δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν εντός της οικίας.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «η Αστυνομία εξετάζει εγκληματική ενέργεια και ότι υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι. Η σκηνή έχει ήδη αποκλειστεί. Παραλαμβάνονται τεκμήρια και βεβαίως άρχισε από την πρώτη στιγμή να διερευνά αυτή την σοβαρή υπόθεση».

Διαβάστε επίσης:  Ξεκινά η τελευταία πράξη της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας πρόσθεσε ότι «στη βάση κάποιων πληροφοριών εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως θα προχωρήσουν οι ανακριτές ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις και οι ενέργειες για την αξιολόγηση και των τεκμηρίων».

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και ο γιος, σύμφωνα με την «Καθημερινή» ανακρίνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες από την αστυνομία. Η αστυνομία αξιολογεί τις μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους με όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Το ζευγάρι περιγράφεται από τους γείτονες ως φιλήσυχο. Ο καθηγητής μαθηματικών περιγράφεται ως ένας θεοσεβούμενος άνθρωπος χαμηλών τόνων χωρίς έχθρες στο εργασιακό του περιβάλλον όπου βρισκόταν σε διαδικασία αφυπηρέτησης. Πρόσφατα είχε περάσει μια περιπέτεια με την υγεία του. Στο εργασιακό του περιβάλλον η δολοφονία έσκασε σαν βόμβα. Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έπεσε θύμα δολοφονίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ» από το εργασιακό περιβάλλον των δύο θυμάτων το τελευταίο διάστημα εντός της οικογένειας επικρατούσε ένταση.

Ένα άλλο στοιχείο που διερευνά η αστυνομία έχει να κάνει με τα κληρονομικά. Υπάρχει πληροφορία ότι το δολοφονημένο ζευγάρι είχε ορίσει πρόσφατα τον 15χρονο ως γενικός τους κληρονόμο.

Πηγές: Καθημερινή Κύπρου, politis.com.cy,Φιλελεύθερος