Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
22.9 C
Athens

Λάρισα: Προφυλακιστέος ο 52χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της αστυνομικού

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 52χρονος που ξυλοκόπησε άγρια τη 43χρονη αστυνομικό στη Λάρισα, ενώ κατά την απολογία του, δήλωσε μετανιωμένος.

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε νωρίτερα ο 52χρονος που ξυλοκόπησε βάναυσα την 43χρονη εν διαστάσει σύζυγο του. Ο ίδιος στην απολογία του τόνισε ότι έγιναν κάποια πράγματα που τον εξώθησαν στα άκρα.

Η 43χρονη αξιωματικός έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ήδη από το πρωί, πριν την απολογία του 52χρονου συζύγου της, μέσω του δικηγόρου της Διαμαντή Μπασαρά.

Έγινε γνωστό ακόμη ότι την υπεράσπιση του άντρα αναλαμβάνει ο Αλέξης Κούγιας. Ζήτησε νέα προθεσμία για απολογία αύριο αλλά η ανακρίτρια δεν του την έδωσε.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία. «Ήμουν μεθυσμένος και δεν κατάλαβα ότι τη χτύπησα τόσο πολύ», ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

Η αστυνομικός συνεχίζει να νοσηλεύεται με ρήξη σπλήνας και νεφρού και σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι, στα πλευρά και την κοιλιά. “Η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση, δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της, παρακολουθείται από τους γιατρούς και από τους ειδικούς ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο και στηρίζουν και την ίδια και τα δύο ανήλικα παιδιά της” τόνισε στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως είπε, η 43χρονη είχε απευθυνθεί για διάφορους λόγους στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά σημασία έχει να περάσει ένα άλλο μήνυμα μέσα από αυτή την υπόθεση: ότι οι γυναίκες πρέπει να μιλούν, δεν πρέπει να φοβούνται να μιλούν στην ΕΛΑΣ για να αποφύγουν τα χειρότερα, για να προστατεύσουν τη σωματική τους ακεραιότητα και την ίδια τους τη ζωή.

Μέσα από το δωμάτιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η 43χρονη αξιωματικός μίλησε στην ΕΡΤ για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του συζύγου της.

«Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο. Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς. Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου», είπε η γυναίκα στην ΕΡΤ.

Ο άγριος ξυλοδαρμός διήρκησε πάνω από μία ώρα και ένα τέταρτο. Λίγο πριν καταλήξει η γυναίκα έφτασε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε ανάταξη προκειμένου να επανέλθει στη ζωή.

Συγκλονίζει η δήλωση του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Γιώργου Καλλιακμάνη: «Αν αργούσε πέντε λεπτά η Άμεση Δράση, θα την είχε σκοτώσει, με κλωτσιές και με μπουνιές στο πρόσωπο, στο κεφάλι, την έσερνε από τα μαλλιά, την χτύπαγε στην κοιλιακή χώρα, της έκανε ζημιά στο νεφρό, πήγαινε για να τη σκοτώσει».

Στη Λάρισα μόνο τον Ιούλιο ανέρχονται σε 35 περιπτώσεις οι ενδοοικογενειακής βίας. Πολλές από αυτές τις γυναίκες κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

29χρονη, τραυματίστηκε, σφαίρα, Κορυδαλλός,

Διαψεύδει τον Γιάννη Καλλιάνο ο θεράποντας ιατρός του πατέρα του – “Δεν πήρα ποτέ...

«Ουδέποτε αποδέχτηκα προσφορά 500 ευρώ από τη σύζυγο του θανόντος» λέει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής και θεράποντας ιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος...

Νίσυρος: Συνελήφθη ο αρχαιοφύλακας

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (27/4) σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο αρχαιοφύλακας της...

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία...

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Την υπόθεση χειρίζονται...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...
Αβεβαιότητα στους πολίτες για το πότε θα βγούμε από την πανδημία

Πασχαλινοί ρυθμοί στην αγορά – Αισιοδοξία των εμπόρων για αυξημένους τζίρους

 Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

Σάββατο του Λαζάρου: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα κάλαντα, τα έθιμα, τα λαζαράκια και...

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, φίλος και...

Δημοσκόπηση GPO: Ανεβαίνει στο 33,6% η ΝΔ, 16,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 13,5% το ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας GPO. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Λάρισα: Σοβαρό τροχαίο με 4 τραυματίες (βιντεο)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με 4 τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα, στο...

Ιωάννινα: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Νύχτα τρόμου χθες, Τετάρτη (10/4) για αλλοδαπή γυναίκα στα Ιωάννινα που έπεσε θύμα κακοποίησης...

Λάρισα: Συνελήφθη γιατρός με την κατηγορία ασέλγειας εις βάρος της ανήλικης κόρης του

Χειροπέδες σε γιατρό που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης...

Προφυλακίστηκε ο 42χρονος Πακιστανός για την ασέλγεια σε βάρος 13χρονου με αυτισμό

Προφυλακίστηκε ο 42χρονος Πακιστανός για την ασέλγεια σε βάρος 13χρονου με αυτισμό στο Ζεφύρι. O ίδιος αρνήθηκε...