Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
25 C
Athens

Μαφία εκτελεστών: Σχεδίαζαν εκτέλεση σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Αθήνας – Το σχέδιο «Atina»

Μέσα σε γνωστό εμπορικό κέντρο, που έχει χαρακτηριστεί ως το πολυκατάστημα των επωνύμων,

σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τα θύματά τους τα μέλη της μαφίας του Μαυροβουνίου, όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής.

Το iEidiseis αποκαλύπτει στοιχεία που προκαλούν αίσθηση για την «επιχείρηση» που στήθηκε για τη δολοφονία των δύο μελών της «φατρίας» των «Σκάλιαρι», που είχαν βρει καταφύγιο στη χώρα μας για να προστατευτούν από την αντίπαλη συμμορία των «Καβάτσκι». Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονούνταν όχι στην ταβέρνα στη Βάρη, όπως τελικά έγινε, αλλά μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Οι «Καβάτσκι» είχαν «χαρτογραφήσει» τις περιοχές όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται τα μέλη των «Σκάλιαρι» και έκαναν «επιτήρηση στρατηγικών τοποθεσιών» (πάρκα, παιδότοποι, πολυκαταστήματα) . Μέχρι που ένας από τους «κυνηγούς» των Καβάτσκι κατάφερε να τους εντοπίσει την ώρα που έκαναν βόλτα με τις οικογένειές τους.

Ο «κυνηγός» τους τράβηξε μάλιστα φωτογραφία και την απέστειλε σε ομαδική συνομιλία διαδικτυακής εφαρμογής για να ειδοποιήσει τους ενόπλους. Ο αρχηγός έδωσε εντολή να ξεκινήσουν τέσσερα άτομα από τη Γλυφάδα και να μεταβούν άμεσα στο εμπορικό κέντρο για να τους δολοφονήσουν μέσα σε αυτό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στους κόλπους των «Καβάτσκι» σήμανε συναγερμός. Αμέσως μετά τον εντοπισμό των μελών των «Σκάλιαρι» δημιουργήθηκε νέα ομαδική συνομιλία (με όνομα Atina) μεταξύ των ηγετικών μελών των «Καβάτσκι», από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι την ομάδα των εκτελεστών αποτελούσαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα τα οποία ξεκίνησαν από τη Γλυφάδα για το εμπορικό κέντρο. Εκτός όμως από τους εκτελεστές, στο σημείο κλήθηκαν τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα για συνδρομή, όπως και άντρας που θα παρέδιδε τα όπλα (πιστόλια και 2 υποπολυβόλα τύπου Skorpion) στους εκτελεστές.

Η ένοπλη επίθεση ωστόσο ματαιώθηκε γιατί οι δύο «στόχοι» αποχώρησαν με τις οικογένειές τους από το εμπορικό κέντρο προτού προλάβουν να φτάσουν οι εκτελεστές. Σε συνομιλία που είχε ένας από τους δράστες περιγράφει πως «έχασαν» τους στόχους και ότι τους αναζήτησαν στη γύρω περιοχή με αρνητικό όμως αποτέλεσμα. Μετά τη διαφαινόμενη «αδυναμία» ολοκλήρωσης του εγκληματικού τους σχεδίου, κρίθηκε αναγκαία η συνέχιση της αναζήτησης των δύο στόχων στην περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο και η μετάβαση στην Ελλάδα και άλλων ατόμων που θα συμμετείχαν στις έρευνες.

Κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε η «επέκταση» των ερευνών στην περιοχή γύρω από το εμπορικό πολυκατάστημα. Με πρωτοβουλία των ηγετικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης, άρχισαν να αναζητούνται διαθέσιμα προς ενοικίαση καταλύματα, ενώ ακόμη συναποφασίστηκε η «ανακατανομή» των ατόμων στα διαμερίσματα που θα μισθώνονταν, η συνέχιση επιτήρησης «καίριων» σημείων (παιδότοπων, πάρκων και εμπορικών κέντρων), καθώς και η μετάβαση κι άλλων προσώπων στην Ελλάδα, τα οποία θα συνέδραμαν στις «έρευνες». Όπως προέκυψε από την έρευνα, υπήρξαν μισθώσεις καταλυμάτων και στην περιοχή όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο.
Πώς ξεκίνησαν όλα

Το 2010 δημιουργήθηκε στο Μαυροβούνιο η εγκληματική οργάνωση «Kotor Clan» με δραστηριότητα τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, σε παγκόσμιο επίπεδο. Έπειτα από μία απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία το 2014, τα μέλη της «Kotor Clan», διασπάστηκαν στις «Kavac» και «Skaljari» (τα ονόματα προέρχονται από δύο χωριά της επαρχίας του Kotor).

Οι δύο αυτές ομάδες έδρασαν αυτόνομα, ενώ ταυτόχρονα πυροδοτήθηκε μία θανάσιμη διαμάχη μεταξύ των μελών τους, με αποτέλεσμα έως και σήμερα να έχουν διαπραχθεί περίπου 60 ανθρωποκτονίες τόσο στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μέλη της μιας ομάδας που συμμετείχαν ενεργά στον «πόλεμο» μεταξύ «Kavac» και «Skaljari» μετακόμισαν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στην Αθήνα, κάνοντας χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, αλλάζοντας συχνά τόπο διαμονής προκειμένου να προστατευθούν. Οι «αντίπαλοί» τους ωστόσο τους εντόπισαν και τους δολοφόνησαν σε Βάρη και Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για συνολικά 39 άτομα. Ένα μόνο εξ αυτών συνελήφθη στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε διάφορες χώρες του κόσμου και πολλοί είναι έγκλειστοι σε φυλακές ανά την υφήλιο.
Η «αόρατη» εφαρμογή

Την ώρα που οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής διενεργούσαν την έρευνα για το «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης του Μαυροβουνίου που πραγματοποιούσε εκτελέσεις «αντιπάλων» της επί ελληνικού εδάφους, ενημερώθηκαν από την Europol για μία παράλληλη έρευνα για το «σπάσιμο» διαδικτυακής εφαρμογής που χρησιμοποιείται από εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν ναρκωτικά ανά την υφήλιο.

Πρόκειται για την εφαρμογή με την ονομασία «SkyECC», η οποία σχεδιάστηκε από εταιρεία παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, «η εταιρεία τροποποιούσε τηλεφωνικές συσκευές, εγκαθιστώντας σε αυτές την εφαρμογή. Κάθε συσκευή είχε ένα μοναδικό κωδικό Pin. Η ύπαρξη της εφαρμογής μέσα στη συσκευή ήταν «κρυφή» και τη γνώριζε αποκλειστικά ο χρήστης. Οι χρήστες της είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα, τα οποία «αυτοκαταστρέφονταν» μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που όριζαν οι ίδιοι».

Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Γαλλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, με την υποστήριξη της Eurojust και της Europol είχαν συστήσει Κοινή Ομάδα Ερευνών, με την κωδική ονομασία «OTFLimit» κατά της «SkyECC» και κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που είχαν ανταλλαγεί μέσω της εφαρμογής.

Όπως ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από την Europol, ορισμένες από τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής «SkyECC» σχετίζονται με τις δολοφονίες που είχαν γίνει στη Βάρη και στην Κέρκυρα.

Κατόπιν τούτου, υποβλήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία αιτήματά Ευρωπαϊκών Εντολών Έρευνας προς το Ειδικό Τμήμα του Πρωτοδικείου των Παρισίων κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και έτσι χορηγήθηκαν στους Έλληνες αξιωματούχους δεδομένα της εφαρμογής «SkyECC», μέσω των οποίων περιγράφεται, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός, η προετοιμασία και η εκτέλεση των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές ήταν πια βέβαιες ότι ο «πόλεμος» των δύο φατριών του Μαυροβουνίου είχε μεταφερθεί και στη χώρα μας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 13 Μαΐου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1821: Η νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στο Βαλτέτσι ανοίγει το δρόμο για την...

Κηφισιά: Συνελήφθη 74χρονος που βιντεοσκοπούσε ανήλικη μέσα σε λεωφορείο

Συνελήφθη 74χρονος που βιντεοσκοπούσε ανήλικη μέσα σε λεωφορείο στην Κηφισιά. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μία 14χρονη μαζί...
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η Λέρος

Βραυρώνα: Στον εισαγγελέα σήμερα, η μητέρα του βρέφους – Τι υποστηρίζει ο πατέρας

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Δευτέρα (13/5) η μητέρα του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό σε χωματερή της Βραυρώνας την περασμένη Παρασκευή. Η γυναίκα,...

Καιρός: Ποδαρικό στη νέα εβδομάδα με καλοκαιρινές διαθέσεις

Με τη θερμοκρασία να επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα θα κάνει ποδαρικό η νέα εβδομάδα, με ένα νέο κύμα ζέστης να βρίσκεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλυκερία, Σέργιος, Σεργία, Σεργιανή, Σεργιούλα.
Σεισμός στη Ναύπακτο

Αμαλιάδα: Σεισμός 3,5 ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής

Σεισμός μεγέθους 3,5 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.17 ώρα το απόγευμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός που είχε μικρή διάρκεια, σημειώθηκε...

Διακοπή κυκλοφορίας στο Δαφνί

Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στο ύψος του Δαφνίου στο ρεύμα προς Αθήνα. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία. 

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι την Παρασκευή 24 Μαίου θα γίνει η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση...

Τουρκία: Ανακοίνωσε τριετές πρόγραμμα λιτότητας κατά του πληθωρισμού

Η Τουρκία ανακοίνωσε ένα τριετές σχέδιο οικονομιών για την περικοπή των δημοσίων δαπανών με...

Αναβαθμισμένο το δείπνο Μητσοτάκη-Ερντογάν: Θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Θετικές διαφαίνονται οι συζητήσεις Μητσοτάκη – Ερντογάν μετά την σημαντική αναβάθμιση του δείπνου που...

Βόρεια Μακεδονία: Τα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης αδειάζουν την Πρόεδρο – “Πλήρης τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών”

Αντιδράσεις και στο εσωτερικό της Βόρειας Μακεδονίας, προέκυψαν από την προκλητική ενέργεια της νεοεκλεγείσας...