Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
18.8 C
Athens

Μαφία εκτελεστών: Σχεδίαζαν εκτέλεση σε γνωστό εμπορικό κέντρο της Αθήνας – Το σχέδιο «Atina»

Μέσα σε γνωστό εμπορικό κέντρο, που έχει χαρακτηριστεί ως το πολυκατάστημα των επωνύμων,

σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τα θύματά τους τα μέλη της μαφίας του Μαυροβουνίου, όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής.

Το iEidiseis αποκαλύπτει στοιχεία που προκαλούν αίσθηση για την «επιχείρηση» που στήθηκε για τη δολοφονία των δύο μελών της «φατρίας» των «Σκάλιαρι», που είχαν βρει καταφύγιο στη χώρα μας για να προστατευτούν από την αντίπαλη συμμορία των «Καβάτσκι». Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονούνταν όχι στην ταβέρνα στη Βάρη, όπως τελικά έγινε, αλλά μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Οι «Καβάτσκι» είχαν «χαρτογραφήσει» τις περιοχές όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται τα μέλη των «Σκάλιαρι» και έκαναν «επιτήρηση στρατηγικών τοποθεσιών» (πάρκα, παιδότοποι, πολυκαταστήματα) . Μέχρι που ένας από τους «κυνηγούς» των Καβάτσκι κατάφερε να τους εντοπίσει την ώρα που έκαναν βόλτα με τις οικογένειές τους.

Ο «κυνηγός» τους τράβηξε μάλιστα φωτογραφία και την απέστειλε σε ομαδική συνομιλία διαδικτυακής εφαρμογής για να ειδοποιήσει τους ενόπλους. Ο αρχηγός έδωσε εντολή να ξεκινήσουν τέσσερα άτομα από τη Γλυφάδα και να μεταβούν άμεσα στο εμπορικό κέντρο για να τους δολοφονήσουν μέσα σε αυτό.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στους κόλπους των «Καβάτσκι» σήμανε συναγερμός. Αμέσως μετά τον εντοπισμό των μελών των «Σκάλιαρι» δημιουργήθηκε νέα ομαδική συνομιλία (με όνομα Atina) μεταξύ των ηγετικών μελών των «Καβάτσκι», από το περιεχόμενο της οποίας προκύπτει ότι την ομάδα των εκτελεστών αποτελούσαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα τα οποία ξεκίνησαν από τη Γλυφάδα για το εμπορικό κέντρο. Εκτός όμως από τους εκτελεστές, στο σημείο κλήθηκαν τουλάχιστον ακόμα δύο άτομα για συνδρομή, όπως και άντρας που θα παρέδιδε τα όπλα (πιστόλια και 2 υποπολυβόλα τύπου Skorpion) στους εκτελεστές.

Η ένοπλη επίθεση ωστόσο ματαιώθηκε γιατί οι δύο «στόχοι» αποχώρησαν με τις οικογένειές τους από το εμπορικό κέντρο προτού προλάβουν να φτάσουν οι εκτελεστές. Σε συνομιλία που είχε ένας από τους δράστες περιγράφει πως «έχασαν» τους στόχους και ότι τους αναζήτησαν στη γύρω περιοχή με αρνητικό όμως αποτέλεσμα. Μετά τη διαφαινόμενη «αδυναμία» ολοκλήρωσης του εγκληματικού τους σχεδίου, κρίθηκε αναγκαία η συνέχιση της αναζήτησης των δύο στόχων στην περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο και η μετάβαση στην Ελλάδα και άλλων ατόμων που θα συμμετείχαν στις έρευνες.

Κατόπιν αυτών, αποφασίστηκε η «επέκταση» των ερευνών στην περιοχή γύρω από το εμπορικό πολυκατάστημα. Με πρωτοβουλία των ηγετικών μελών της εγκληματικής οργάνωσης, άρχισαν να αναζητούνται διαθέσιμα προς ενοικίαση καταλύματα, ενώ ακόμη συναποφασίστηκε η «ανακατανομή» των ατόμων στα διαμερίσματα που θα μισθώνονταν, η συνέχιση επιτήρησης «καίριων» σημείων (παιδότοπων, πάρκων και εμπορικών κέντρων), καθώς και η μετάβαση κι άλλων προσώπων στην Ελλάδα, τα οποία θα συνέδραμαν στις «έρευνες». Όπως προέκυψε από την έρευνα, υπήρξαν μισθώσεις καταλυμάτων και στην περιοχή όπου βρίσκεται το εμπορικό κέντρο.
Πώς ξεκίνησαν όλα

Το 2010 δημιουργήθηκε στο Μαυροβούνιο η εγκληματική οργάνωση «Kotor Clan» με δραστηριότητα τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, σε παγκόσμιο επίπεδο. Έπειτα από μία απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία το 2014, τα μέλη της «Kotor Clan», διασπάστηκαν στις «Kavac» και «Skaljari» (τα ονόματα προέρχονται από δύο χωριά της επαρχίας του Kotor).

Οι δύο αυτές ομάδες έδρασαν αυτόνομα, ενώ ταυτόχρονα πυροδοτήθηκε μία θανάσιμη διαμάχη μεταξύ των μελών τους, με αποτέλεσμα έως και σήμερα να έχουν διαπραχθεί περίπου 60 ανθρωποκτονίες τόσο στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μέλη της μιας ομάδας που συμμετείχαν ενεργά στον «πόλεμο» μεταξύ «Kavac» και «Skaljari» μετακόμισαν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια στην Αθήνα, κάνοντας χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, αλλάζοντας συχνά τόπο διαμονής προκειμένου να προστατευθούν. Οι «αντίπαλοί» τους ωστόσο τους εντόπισαν και τους δολοφόνησαν σε Βάρη και Κέρκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για συνολικά 39 άτομα. Ένα μόνο εξ αυτών συνελήφθη στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε διάφορες χώρες του κόσμου και πολλοί είναι έγκλειστοι σε φυλακές ανά την υφήλιο.
Η «αόρατη» εφαρμογή

Την ώρα που οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής διενεργούσαν την έρευνα για το «ξήλωμα» της εγκληματικής οργάνωσης του Μαυροβουνίου που πραγματοποιούσε εκτελέσεις «αντιπάλων» της επί ελληνικού εδάφους, ενημερώθηκαν από την Europol για μία παράλληλη έρευνα για το «σπάσιμο» διαδικτυακής εφαρμογής που χρησιμοποιείται από εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν ναρκωτικά ανά την υφήλιο.

Πρόκειται για την εφαρμογή με την ονομασία «SkyECC», η οποία σχεδιάστηκε από εταιρεία παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, «η εταιρεία τροποποιούσε τηλεφωνικές συσκευές, εγκαθιστώντας σε αυτές την εφαρμογή. Κάθε συσκευή είχε ένα μοναδικό κωδικό Pin. Η ύπαρξη της εφαρμογής μέσα στη συσκευή ήταν «κρυφή» και τη γνώριζε αποκλειστικά ο χρήστης. Οι χρήστες της είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν κρυπτογραφημένα μηνύματα, τα οποία «αυτοκαταστρέφονταν» μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που όριζαν οι ίδιοι».

Για το λόγο αυτό, οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές της Γαλλίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, με την υποστήριξη της Eurojust και της Europol είχαν συστήσει Κοινή Ομάδα Ερευνών, με την κωδική ονομασία «OTFLimit» κατά της «SkyECC» και κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που είχαν ανταλλαγεί μέσω της εφαρμογής.

Όπως ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από την Europol, ορισμένες από τις κρυπτογραφημένες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής «SkyECC» σχετίζονται με τις δολοφονίες που είχαν γίνει στη Βάρη και στην Κέρκυρα.

Κατόπιν τούτου, υποβλήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία αιτήματά Ευρωπαϊκών Εντολών Έρευνας προς το Ειδικό Τμήμα του Πρωτοδικείου των Παρισίων κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και έτσι χορηγήθηκαν στους Έλληνες αξιωματούχους δεδομένα της εφαρμογής «SkyECC», μέσω των οποίων περιγράφεται, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός, η προετοιμασία και η εκτέλεση των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές ήταν πια βέβαιες ότι ο «πόλεμος» των δύο φατριών του Μαυροβουνίου είχε μεταφερθεί και στη χώρα μας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πότε μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ –  Νέες ώρες εισόδου

Νέες ώρες εισόδου του κοινού στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, προβλέπει εγκύκλιος της Διοίκησης του Φορέα, βάσει απόφασης του...
Φυλακές Αυλώνα: Εντοπίστηκαν αυτοσχέδια σπαθιά και μαχαίρια

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή o 63χρονος που βίαζε την 7χρονη ανιψιά του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 63χρονος που κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 7χρονης ανιψιάς του, την οποία φέρεται επιπλέον να...
Ξεχάστε ότι ξέρατε για την άδεια μητρότητας - Τι αλλάζει για τις εργαζόμενες

Επίδομα μητρότητας: Ποιες το δικαιούνται

Εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα μέσω του dypa.gov.gr για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές εργαζόμενες. Τουλάχιστον...

Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις – Ποιοι δρόμοι είναι στο “κόκκινο”

Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Σήμερα, Tετάρτη 17 Απριλίου, σύμφωνα με το Εορτολόγιο, είναι του Ιερομάρτυρος Συμεώνος επισκόπου εν Περσία του Αγαπητού πάπα Ρώμη και του Μάρτυρος Αδριανού.

Σαν σήμερα 17 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Παγκόσμιες ημέρεςΠαγκόσμια Ημέρα Αγροτικής ΠάληςΠαγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας Γεγονότα στις 17 Απριλίου 1492 Η Ισπανία...

Κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά: Στον Εισαγγελέα ο εργολάβος και άλλοι 8 για την τραγωδία...

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όταν κατά τη διάρκεια...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 Απριλίου η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ To 1932 η Ελλάδα κηρύσσει χρεοστάσιο. Ύστατη προσπάθεια από την κυβέρνηση Ελευθερίου Βενιζέλου για...

Μητσοτάκης: Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην λάβει χαρακτηριστικά περιφερειακής σύγκρουσης η κρίση στη Μ. Ανατολή

«Στο έκτακτο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα μας απασχολήσουν πρωτίστως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και θέματα...

Ιράν: Σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης

Μια αναδρομή σε σχεδόν 45 χρόνια διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, από τις πρώτες...

Ρωμανός: Υποκρισία από κ. Κασσελάκη

Για υποκρισία κάνει λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός σχολιάζοντας την ανάρτηση...