Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.7 C
Athens

Μαίνονται οι πυρκαγιές στη δυτική Αττική – Καλύτερη η εικόνα στο Λουτράκι

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις συνεχείς αλλαγές του ανέμου στα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε δυτική Αττική.

Στο Λουτράκι, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η κατάσταση είναι πολύ καλή αφού η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες στην περιοχή της πυρκαγιάς οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια εξελίσσεται σε τρία ενεργά μέτωπα στη δυτική Αττική. Το ανατολικό προς Στεφάνη στην Οινόη, το Δυτικό προς Αγία Σωτήρα στη Μάνδρα και το τρίτο πάνω από τη νέα Πέραμο σε απόσταση από την εθνική οδό.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα με τις φλόγες να πλησιάζουν τον οικισμό Λεύκα και την αστυνομία να απομακρύνει τους κατοίκους.

Αναζωπύρωση υπήρξε επίσης στα Μέγαρα κοντά στη οικισμό Άνω Βλυχάδα. Η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με την επέμβαση ισχυρών επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, η αλλαγή του ανέμου έδωσε μικρή «ανάσα» στο Κανδύλι και άλλους οικισμούς Νέα Πέραμου. Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης. «Ελπίζω οι επίγειες δυνάμεις να ελέγξουν τις μικροεστίες που εκδηλώνονται στον οικισμό Κανδύλι, όπως και τις υπόλοιπες ανατολικότερα προς την Νέα Ζωή», σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην περιοχή παραμένει κλειστός ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Πέραμο με την Μάνδρα καθώς επιχειρούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης μεταξύ των οποίων εθελοντές, Ρουμάνοι, στρατός, πολίτες.

Δίνουμε μάχη να μην περάσει η φωτιά την εθνική οδό και πάει προς τα διυλιστήρια , δήλωσε το μεσημέρι στον Αθήνα 9.84 ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, κάνοντας έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα. Όπως είπε, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη καταγραφή, έχουν διαπιστωθεί ζημιές σε 30 σπίτια και 5 αποθήκες.

Ως τώρα έχουν καεί 40 κατοικίες, 14.000 στρέμματα εκ των οποίων οι 8.000 είναι αγροτοκαλλιέργειες δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Μίλωντας στον Αθήνα 9.84 και την Κατερίνα Παπαβασιλείου τόνισε ότι πιθανότατα πρόκειται για εμπρησμό.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για την απομάκρυνση, εάν χρειαστεί, κατοίκων μέσω θαλάσσης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής η βοήθεια από τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Πολωνία αναμένεται να φτάσει αύριο και θα συνδράμουν στις επιχειρήσεις από την Παρασκευή.

• Η Πολωνία, προσφέρει πεζοπόρο τμήμα με 149 πυροσβέστες, καθώς και 49 οχήματα

• Η Ρουμανία, προσφέρει πεζοπόρο τμήμα με 40 πυροσβέστες, καθώς και 5 οχήματα

• Η Σλοβακία, προσφέρει πεζοπόρο τμήμα με 31 πυροσβέστες και 15 οχήματα.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση Νετανιάχου, το Ισραήλ στέλνει δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Ελλάδα.

Αναφορικά με την εναέρια ευρωπαϊκή συνδρομή, υπενθυμίζεται ότι χθες εστάλησαν στη χώρα μας συνολικά τέσσερα αεροσκάφη CL-415 μέσω του rescEU, δύο από την Ιταλία και δύο από τη Γαλλία, τα οποία, όπως τονίζει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από νωρίς το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των Ελλήνων πυροσβεστών επιχειρούν αυτές τις ημέρες και οι ομάδες πυροσβεστών από τη Ρουμανία και τη Μάλτα που βρίσκονταν ήδη στη χώρα μας μετέχοντας στο πρόγραμμα Προ-Εγκατάστασης (Pre-Positioning) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει, το διάστημα από σήμερα έως και 12 Μαΐου 2024, αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του...

Στην φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους 10 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στην επιχείρηση για...

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 3 από τους 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας...

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές

Από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απολύθηκαν πέντε ράθυμοι δικαστές, ενώ δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις...

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Πολιτική Προστασία: Σε ετοιμότητα επιπέδου 4 για τις φωτιές – Ποιες περιοχές είναι στο “κόκκινο”

Σε ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς) αποφασίστηκε να είναι όλες οι...

Νέες καταβολές πρώτης αρωγής ύψους 500.000 ευρώ προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού

Νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το καλοκαίρι...

Μητσοτάκης από Έβρο: Πολλά θα αλλάξουν στην πρόληψη – Πέραν του “Evros pass” θα υπάρχει “Dadia pass”

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το δάσος της Δαδιάς, όπου έγινε παρουσίαση της...

Φάμελλος: Προσωπική σας ευθύνη οι πυρκαγιές

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση των πυρκαγιών και προσωπικά κατά του...