Μας ειρωνεύεται κι από πάνω ο Γιλντιρίμ για τους Έλληνες στρατιωτικούς

"Μεγάλη εξυπνάδα να μεταφέρετε το πρόβλημα στην Ε.E."

75
Μας ειρωνεύεται κι από πάνω ο Γιλντιρίμ για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Αντεπίθεση διαρκείας έκανε η Τουρκία σήμερα στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, που δείχνει να μην… καταλαβαίνει τίποτα.

Αφού προηγήθηκε η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που έψεγε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ήρθε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ με ύφος ειρωνικό να «καρφώσει» την ελληνική πλευρά, επειδή ενέπλεξε στο ζήτημα την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι θέμα μεγάλης εξυπνάδας να μεταφέρουν το πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει γίνει συνήθεια τα μεταξύ μας προβλήματα να τα μεταφέρει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι σχέσεις μας ούτε θα προχωρήσουν ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στην αυτή καθαυτή εξέλιξη της υπόθεσης με τους Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη υποστήριξε ότι «η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει».

Διαβάστε επίσης:  Τα εκλογικά σενάρια του Μαξίμου: Ο Οκτώβριος, ο Μάιος και η …έκπληξη του Ιουνίου

Σημειώνεται, πως, νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι ανέφερε: «’’Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας’’. Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μη αναγκαία ένταση».