Μαξίμου: Σε πέντε σημεία δράσης κατέληξε το υπουργικό συμβούλιο

29
Κυβερνητικοί κύκλοι για δηλώσεις Τσίπρα: Αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του

Σχεδόν 3,5 ώρες διήρκεσε το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε στη σκιά της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική και του πικρού απολογισμού των 87 νεκρών μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν πρωτοβουλίες σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο επίπεδο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Με ευθύνη Γιώργου Σταθάκη και του υπουργείου του θα κατατεθεί εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των οικιστικών στρεβλώσεων στο Μάτι, όπερ σημαίνει πρακτικά καταγραφή των προβληματικών περιοχών ούτως ώστε να είναι συγκεκριμένο το πού θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

2. Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός στη λειτουργία της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Αυτό θα αφορά τόσο την οργανωτική δομή της όσο και τα σχέδια για την αντιμετώπιση των κρίσεων προκειμένου αυτά να έχουν μια πρακτική εφαρμογή.

3. Το μέτρο αυτό αφορά σε άμεση πρόληψη καθώς αποφασίστηκε ότι για το υπόλοιπο του καλοκαιριού σε όλες τις περιοχές υψηλού κινδύνου θα υπάρχουν μικτές περιπολίες αποτελούμενες από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τον Στρατό.

Διαβάστε επίσης:  ΚΚΕ: Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας

4. Παραλλήλως, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τάχιστη υλοποίηση των μέτρων που έχουν προαναγγελθεί για τη στήριξη των πυροπαθών. Αυτό θα απαιτήσει και έναν συντονισμό ανάμεσα στα υπουργεία που έχουν ανακοινώσει μέτρα για στήριξη και αποζημίωση των πληγέντων.

5. Θα εκπονηθεί σαφές σχέδιο για την ενίσχυση του λογαριασμού που έχει “ανοίξει” η κυβέρνηση για τη στήριξη των θυμάτων. Το σχέδιο αυτό θα έχει ως κύριο στόχο τον βέλτιστο τρόπο να αξιοποιηθούν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν με παρεμβάσεις στο Μάτι για να διορθωθούν στην περιοχή οικιστικές και άλλες στρεβλώσεις.