Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Μαξίμου: Ζητά συλλήψεις εδώ και τώρα από τον Χρυσοχοΐδη

Το μπαράζ δολοφονιών το τελευταίο χρονικό διάστημα αναμφίβολα έχει συνταράξει την κοινή γνώμη. Και φυσικά έγινε πρώτο θέμα στην πολιτική αντιπαράθεση, καθώς περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ και λιγότερο τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ρίχνουν τις ευθύνες στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει δημιουργήσει προβληματισμό στο Μαξίμου και αφόρητη πίεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το Μαξίμου έχει ήδη ζητήσει από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη άμεσα αποτελέσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα ασφαλείας είναι σημαντικό και εξόχως πολιτικό. Σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ότι η αγωνία της κοινής γνώμης για την ασφάλεια στην καθημερινότητα χτυπάει ποσοστά ρεκόρ.

Πάντως, η κυβερνητική επικοινωνία αποσυνδέει τις μαφιόζικες εκτελέσεις με τη μικρή και μεσαία εγκληματικότητα. Οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι με βάση τα στοιχεία η κατάσταση είναι καλύτερη σε ό,τι αφορά τις διαρρήξεις και τις κλοπές στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,η χώρα μας εξακολουθεί να έχει από τους χαμηλότερους δείκτες στην Ευρώπη. «Η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της. Παραμένουμε σταθερά στο τέλος κάθε σχετικής λίστας του ΟΗΕ και της Ευρώπης στους σχετικούς δείκτες», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πάντως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η κατάσταση με τα μαφιόζικα χτυπήματα έχει προκαλέσει τη δυσφορία βουλευτών της Ν.Δ., οι οποίοι τονίζουν την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει 24 εκτελέσεις με συμβόλαια θανάτου. Και η εξιχνίασή τους είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι συλλήψεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και για τις 24 εκτελέσεις. Συγκεκριμένα, έχουμε μόνο δύο συλλήψεις και αυτές έχουν να κάνουν με τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον Οκτώβριο του 2018. Σχεδόν όλα τα βαριά εγκλήματα της τελευταίας διετίας παραμένουν ανεξιχνίαστα, ενώ και τραγικές υποθέσεις με βαρύ κοινωνικό αποτύπωμα, όπως το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, δεν έχουν προχωρήσει.

Όπως αποδεικνύεται, ο κ. Χρυσοχοΐδης στα θέματα της βαριάς εγκληματικότητας βρίσκεται ακόμη μέσα σε μια δίνη. Ναι μεν προανήγγειλε πόλεμο με την «Greek Mafia», και, ναι, παρέδωσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλειώτα, 500 ονόματα μελών της μαφίας που απασχολούν τις αρχές από το 2008 ζητώντας να συσχετιστούν και να ενοποιηθούν οι διάσπαρτες δικογραφίες.

Η λύση

Από πλευράς Χρυσοχοΐδη η εξήγηση που δίνεται είναι ότι πέραν των δράσεων που ετοιμάζει η αστυνομία θα πρέπει η Δικαιοσύνη να ενοποιήσει δικογραφίες για δολοφονικές ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Στην Κατεχάκη εκτιμούν πως θα πρέπει να οριστεί ειδικός εισαγγελέας –όπως υπάρχει για ζητήματα τρομοκρατίας– έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική η συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας με τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη επισημαίνουν ότι υπήρξε τεράστια πρόοδος όταν ανέλαβε εισαγγελέας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ή όταν η Δικαιοσύνη συσχέτισε κι ενοποίησε δικογραφίες, όπως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

Στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας όλοι θυμόμαστε τον ρόλο που έπαιξε ο Ιωάννης Διώτης στην εξάρθρωση της 17Ν.

Λίστα Λαγκάρντ: Σε φυλάκιση 10 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο Ιωάννης Διώτης

Ο κ. Διώτης είχε αναλάβει από το 1994 ως εισαγγελέας επόπτης των ερευνών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2004, οπότε και αντικαταστάθηκε από τον εισαγγελέα Δημήτριο Ασπρογέρακα.

Ως επόπτης εισαγγελέας για την τρομοκρατία, πραγματοποίησε αρκετά ταξίδια στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για την ανάγκη των ερευνών του, ενώ έχει λάβει καταθέσεις από τον Κάρλος, γνωστό ως «το Τσακάλι», και τον υπαρχηγό του, Γιοχάνες Βάινριχ.

Ο Ιωάννης Διώτης έπαιξε σημαντικό ρόλο και κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων των συλληφθέντων με την κατηγορία της συμμετοχής στη 17Ν και στον ΕΛΑ. Ειδικότερα έχει επισημανθεί ο πρωταγωνιστικός του ρόλος κατά την ανάκριση του Σάββα Ξηρού.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: H Συνεργασία μας με την Εκκλησία, θεσμικά ήταν είναι και παραμένει στενή

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφτηκαν τον παιδικό σταθμό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι Βοιωτίας, μια δομή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Εκεί,...
Iερώνυμος για Κατσίφα: Ήταν Έλληνας στη Βόρεια Ήπειρο και τον θαυμάζουμε γι' αυτό που έγινε!

Οργισμένος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το...

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 9 εκατ. φορολογουμένων, με πλήθος αλλαγών μετά και την ψήφιση του νέου Κώδικα...

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν την Παρασκευή στην Αττική

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 26.04.2024, λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών...

Κασσελάκης: Θέλει μόνο… δύο θητείες ως πρωθυπουργός της χώρας!

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτηςο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή...

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο βολικός αντίπαλος του Μαξίμου

Ναι μεν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις εκλογές της 9ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία...

Χρυσοχοΐδης: Νέο 5ψήφιο νούμερο για την παραβατικότητα ανηλίκων

Η ανασύνταξη της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δέσμευση, με εντολή του πρωθυπουργού, τόνισε την Πέμπτη...

Eπεισόδιο μεταξύ μαθητών στο Κερατσίνι – Πέντε συλλήψεις

Πέντε νεαροί, ηλικίας 18 και 17 ετών, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές...

Νέα Δημοκρατία: Επιδιώκει την πρωτοβουλία των κινήσεων

Το πολλαπλώς πιεζόμενο εδώ και μήνες Μαξίμου έχει ανάγκη να ανακτήσει την πρωτοβουλία κινήσεων...