Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
17.9 C
Athens

Με δίωρους αποκλεισμούς ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες -Σε ποια σημεία θα κλείσουν σήμερα

Με καθημερινούς δίωρους αποκλεισμούς στην Αθηνών-Πατρών και στην Λάρισας-Κοζάνης ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Ηδη από χθες, οι αγρότες της Αιγιάλειας κατέβασαν τα τρακτέρ στους δρόμους αποκλείοντας για δύο ώρες την εθνική Αθηνών-Πατρών, στο ύψος του Αιγίου προκαλώντας… χάος. Τα αυτοκίνητα αναγκαστικά εκτρέπονταν μέσα στην πόλη όπου επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ το ταξίδι όσων διέσχιζαν εκείνες την ώρα την Αθηνών-Πατρών μετατράπηκε σε μια απίστευτη ταλαιπωρία δεδομένου ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η νέα εθνική οδός, μετά το Αίγιο, είναι κλειστή σε δύο ακόμη σημεία (λόγω έργων) και τα οχήματα εκτρέπονται στην παλαιά εθνική οδό.

Οι αγρότες της Αιγιάλειας αποφάσισαν να συνεχίσουν τους δίωρους αποκλεισμούς, από τις 17:00 έως τις 19:00 καθημερινά και τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Όπως διαμηνύουν οι αγρότες της Αιγιαλείας από την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου βγαίνουν όλοι οι αγρότες της Αχαΐας στους δρόμους με συμβολικούς αποκλεισμούς της νέας εθνικής οδού στην Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας.
Ανάλογη απόφαση πήραν και οι αγρότες του Τυρνάβου, που προχωρούν σε αποκλεισμό της εθνικής Λάρισας-Κοζάνης, στον κόμβο του Αργυροπουλίου, από τις 18:00 έως τις 20:00.
Την ίδια ώρα σε συνεχείς συζητήσεις βρίσκονται οι αγρότες και άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, έχει στηθεί το πρώτο μπλόκο στη Θεσσαλία, στον κόμβο του Αργυροπουλίου, από αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, ενώ την Πέμπτη αναμένεται η έξοδος των τρακτέρ από Καρδίτσα, Τρίκαλα, Φάρσαλα και Λάρισα στον κόμβο της Νίκαιας, υπό την αιγίδα των Ενωτικών Ομοσπονδιών των αγροτικών Συλλόγων, Καρδίτσας, Τρικάλων “η Άνοιξη” και Λάρισας. Μέχρι τότε τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στις πλατείες των χωριών στο πλαίσιο της καταμέτρησης των δυνάμεων.

Όσον αφορά τους αγρότες της Λάρισας, έχει προγραμματιστεί για σήμερα συγκέντρωση στη Φαλάνη προκειμένου να στηθεί μπλόκο στον Πλατύκαμπο. Αν η συγκέντρωση είναι μεγάλη τότε ίσως το μπλόκο να στηθεί όπως και πέρυσι στην περιοχή των Τεμπών.

Παράλληλα μία δύναμη αγροτών των Φαρσάλων προγραμματίζουν συγκέντρωση την Τετάρτη με τα τρακτέρ στο γήπεδο της πόλης και από εκεί πιθανόν να κινηθούν προς το Δρούγο για να αποκλείσουν την Ε.Ο. Λαμίας- Καρδίτσας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Bροχερό το μεγάλο Σάββατο

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου (04/05) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού...

Το ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργήσουν M. Παρασκευή και Μ....

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα καταστήματα μένουν ανοιχτά έως τις 19:00 για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης ανοιχτά με άλλα να κλείνουν στις 19:00 και άλλα να μένουν...

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίας Μαύρας μάρτυρος, Αγίου Ροδοπιανού. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής: Μαύρος, Μαύρα, Μαυρούλα, Μαυρίτσα*, Ροδόπη, Ροδώπη. Αγία Μαύρα Μάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας, η...

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς από Μεγάλη Παρασκευή ως και Τετάρτη του Πάσχα

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και φέτος από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Τετάρτη του Πάσχα. Όπως κάθε χρόνο,...

Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου νωρίτερα τα οχήματα κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες από τον Ασπρόπυργο έως την Κινέττα.  Χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματοποιείται...
Κορωνοϊός: Αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα

Επάρκεια προϊόντων και συγκράτηση τιμών λίγο πριν την Ανάσταση – Αυξημένη η κίνηση στην...

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και για τις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού. Σύμφωνα με...
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ίδρυση,1837,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Μαΐου ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1837.... Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 Μαΐου ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1953.... Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ για το έργο του «Ο Γέρος και...

Το newspepper.gr σας εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

"H υψηλότερη μορφή της άνοιξης που ξέρω: Μια ελληνική Μεγάλη Εβδομάδα". Γιώργος Σεφέρης Καλή Ανάσταση σε όλους...

Κένυα: Σε κατάσταση συναγερμού καθώς προετοιμάζεται για τον πρώτο κυκλώνα στην ιστορία της

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο έθεσε τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού και ανέβαλε...

Bροχερό το μεγάλο Σάββατο

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου (04/05) στις περισσότερες...