Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.1 C
Athens

Με κλάματα και αιχμές κατά των γιατρών συνεχίστηκε η απολογία Πισπιρίγκου

Με ζωγραφιές της Τζωρτζίνας αφιερωμένες στη μαμά και το μπαμπά της, που όπως έγραφε δεν θα σας αφήσω ποτέ, και με έντονη συναισθηματική φόρτιση ολοκλήρωσε το δεύτερο μέρος της απολογίας της η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία θα συνεχίσει την Τετάρτη το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας η κατηγορούμενη απευθυνόμενη κυρίως στο συναίσθημα των δικαστών και των ενόρκων που θα την κρίνουν σε λίγες μέρες περιέγραψε λεπτομερώς όλα όσα η ίδια πέρασε στα διάφορα στάδια νοσηλείας της πρωτότοκης κόρης της λέγοντας πως ο δικός της προορισμός μετά από δύο μεγάλες απώλειες, των μικρότερων παιδιών της, ήταν η Τζωρτζίνα αρνούμενη τα περί συνδρόμου Μινχάουζεν που είχαν αρχίσει να δημοσιεύονται πριν ακόμα από τη σύλληψη της..

Πολλές φορές όμως έστεψε τα βέλη της σε έναν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας τον διευθυντή της ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη: «Τόσο θέατρο… πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Τι του χάλασα δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτού του γιατρού, ενώ στο συνομιλίες μας ήταν άψογες. Έχω μείνει άναυδη με αυτόν τον άνθρωπο», είπε σχετικά η κατηγορούμενη.

«Άρχισε να με κατηγορεί ότι δεν κλαίω, ότι πηγαίνουμε με το Μάνο με καλά ρούχα και αρώματα στην εντατική… «Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια μάνα, είναι πολύ ψυχρή» μου είπε. Εγώ απάντησα πως ακολουθώ τις δικές του οδηγίες. Αν θέλω να κλάψω, του είπα, να είστε σίγουρος ότι στο νεκροταφείο έχω μάρμαρα από δυο παιδιά και εκεί πάω και κλαίω. Εδώ που αναπνέει, που την πιάνω δεν θα κλάψω. Το είπα, είμαι παγοκολώνα έτσι ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου. Το τι κάνω όταν φεύγω από εδώ δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Μου ζήτησε συγγνώμη …» είπε για τον Ανδρέα Ηλιάδη.

Σε άλλο σημείο στράφηκε κατά του εντατικολόγου για τις φυσικοθεραπείες που έπρεπε να κάνει η Τζωρτζίνα, προσκομίζοντας κι σχετικές φωτογραφίες στο δικαστήριο. «Τα χέρια της δεμένα με επιδέσμους σαν το Ιησού Χριστό. Το παιδί είναι αποσυνδεδεμένο. Σκέφτηκα, τί είναι αυτό που αντικρίζω. Αν είναι δυνατόν; Να το αλυσοδένουν στα κρεβάτια. Είναι αυτό φυσιοθεραπεία; Γιατί αυτός ο άνθρωπος που την κοιτούσε είπε εδώ ότι είναι η φωνή της Τζωρτζίνας. Αλλά η φωνή της Τζωρτζίνας είναι η φωνή η δικιά μου και του μπαμπά της. Αλλά τότε δεν πήγα να πιάσω τον Ηλιάδη να του πω τί είναι αυτά που κάνεις; Με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο πληγές. Αντίκρισα όλα αυτά και ήμουν παρά πολύ ψύχραιμη για τις κατακλίσεις, τα μικρόβια… δεν του μίλησα».

Αναφέρθηκε τέλος και στην τελευταία συνάντηση της με το μάρτυρα έξω από τη δικαστική αίθουσα. «Με κατηγορούσε εδώ και όταν βγήκα με σταμάτησε στο διάδρομο συγκινημένος και μου έπιασε τα χέρια με τις χειροπέδες και μου έλεγε «για την αλήθεια της Τζωρτζίνας» και τον ρώτησα ενώ έκλαιγα «γιατί κύριε Ηλιάδη» και δεν απαντούσε. Τόσο θέατρο… πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Τι του χάλασα δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτού του γιατρού, ενώ οι συνομιλίες μας ήταν άψογες. Δεν πίστευα ποτέ όσα άκουσα εδώ και όσα συνέβησαν πίσω από την πλάτη μου» είπε.

Σαφείς αιχμές άφησε και για τις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου, που κατά την ίδια είχαν κενά στη δουλειά τους. «Και ήρθαν εδώ και είπαν για τα νύχια μου και τί χρώμα ήταν το μαλλί μου, ξανθό ή κόκκινο. Και το παιδί είχε μια κατάκλιση να στο κεφάλι της. Και με έλεγαν ψύχραιμη. Ήθελα να τις πιάσω μια μια και να τους πω με τι ασχολείστε; Έμπαινα μέσα και έβλεπα βλέμματα καρφωμένα πάνω μου λες και έμπαινα στο big brother. Ένιωθα ότι με αντιμετώπιζαν σαν serial killer. Αλλά δεν μίλησα. Είπα όχι. Το καλύτερο για το παιδί. Να την πάρουμε σπίτι να τελειώνουμε» εξήγησε.

Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, το παιδί συνολικά κόλλησε τρία μικρόβια εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, το οποίο ωστόσο το προσπέρασε: «Όμως η ηρωίδα μου το κατάφερε κι αυτό.».

Η απολογία της κατηγορουμένης θα συνεχιστεί την Τετάρτη το πρωί.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Η φωτογραφία της ημέρας

Και το όμορφο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας συνεχίζεται... 28 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 28 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1906: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα World της Νέας Υόρκης ότι ο Τσαρλς Όλντεν κατασκεύασε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Κυριακή 28 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Μάγνος, Μαγνής, Μάγνα, Βάια, Βάγια, Βαία, Βάιος, Δάφνη, Δάφνης.

Καιρός: Αστάθεια και εκπλήξεις τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστάθεια και εκπλήξεις επιφυλάσσει ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ για την Κυριακή του Πάσχα προγνώσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ψήσιμο του οβελία...

Μαρούσι: Ο άγριος καβγάς πριν από τη φονική συμπλοκή – 23χρονος στρατιώτης ο τραυματίας

Ένας άγριος καβγάς που ξέσπασε μέσα στο νυχτερινό κέντρο της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι ήταν η αφορμή για τη φονική συμπλοκή κατά την οποία...
Κυριακή, Βαΐων, Βάρναλης,

Κυριακή των Βαϊων! – Βάρναλης

Πώς αδύναμη στάθηκε τόσο η καρδιά σου στα λαμπρά Γεροσολυμα Καίσαρας νά μπεις ! Αν τα πλήθη αλαλάζανε ξώφρενα(αλιά σου!) δεν ηξέραν ακόμα ούτε ποιό τ'όνομά σου...

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Στις 25 Απριλίου ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Να σημειωθεί πως, τα καταστήματα θα είναι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Απολογίες χούλιγκανς: Ελεύθερος ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία του Γ. Λυγγερίδη

Στην Ευελπίδων απολογούνται από το πρωί οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη...

Δίκη Πισπιρίγκου: Ισόβια κάθειρξη για για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ισόβια κάθειρξη ήταν η...

Δίκη Πισπιρίγκου – Δασκαλάκης: Συνδέω τους θανάτους με τους καβγάδες και τους χωρισμούς

Mε την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται η δίκη για τους θανάτους των δύο...

Επεισόδιο Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου: Για ποια παιδιά λες, για αυτά που δολοφόνησες εσύ

Με ένα θερμό επεισόδια ανάμεσα στον Μάνο Δασκαλάκη και την πρώην σύζυγό του Ρούλα...