Με… Πίστη στο Αίτιον

110

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λυκόφως το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας φαντασίας του Μανώλη Σιμιτσάκη «Το δέντρο του Άραϋ – Πίστη». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στον πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8-10, Μακρυγιάννη, Αθήνα – σταθμός μετρό Ακρόπολη), την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, στις 21:00. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος – βιβλιοκριτικός Κωνσταντίνος Τζήκας.

Σχολιάζοντας στην Athens Voice ο K.Τζήκας το πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Το δέντρο του Άραϋ – Συναίσθημα», αναφέρει: «Ο Μανώλης Σιμιτσάκης καταφέρνει να κάνει κάτι εντελώς καινούργιο στα ελληνικά δεδομένα: Συνθέτει ένα πρωτίστως φιλοσοφικό και υπαρξιακό, δευτερευόντως δε περιπετειώδες με την κλασική έννοια, έπος που αντλεί έμπνευση με πλήθος επιρροών από την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και μυθολογία έως τις σύγχρονες θρησκείες».

Η ιστορία του Μανώλη Σιμιτσάκη στο βιβλίο “Το δέντρο του Άραϋ – Πίστη” αρχίζει ένα βράδυ, στο Κτήμα Γερουλάνου, όπου η πύλη για τον κόσμο των ψυχών, το Βίλβετ, είχε ανοίξει για τρεις ιδιαίτερους ανθρώπους. Είχαν πεθάνει; Όχι. Ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, όπως είχε αποδειχθεί για αυτούς, ένας απαλός και μυστικιστικός κόσμος πέρα από τα όρια της ύλης.

Διαβάστε επίσης:  Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου η Αθήνα

Όταν μία από τις μεγαλύτερες αξίες βεβηλώνεται και δυσοίωνα σημάδια εμφανίζονται, ο Γιώργος θα κάνει το μεγάλο βήμα και θα αναζητήσει τη Μαρία στον άυλο αυτόν κόσμο. Στον δρόμο του θα βρεθεί ο Ιχώρ, ένα αλλόκοτο και μυστικοπαθές πλάσμα, για να ανακαλύψουν πως οι θεοί παίζουν με την Πίστη.

Όσα βρίσκονται στην αφάνεια του Βίλβετ και του Σέρετον, ίσως και ανάμεσα τους, πρέπει να αποκαλύψουν τη φύση τους.

Όπως το Συναίσθημα, έτσι και η Πίστη είναι ένα από τα τρία χαμένα κλειδιά, εάν κατανοηθεί, γίνει πράξη…

Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί και το πρώτο βιβλίο της σειράς, με τον υπότιτλο “Συναίσθημα”. Περισσότερα στοιχεία για την τριλογία και τον συγγραφέα μπορούν οι αναγνώστες να βρουν στον ιστότοπο http://www.aray.gr/