Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26 C
Athens

Μενίδι: Αμετανόητος ο γυναικοκτόνος

Σοκ προκαλούν τα όσα ισχυρίστηκε ο 50χρονος που συνελήφθη για την γυναικοκτονία στο Μενίδι.

Συγκεκριμένα, ο συλληφθείς φέρεται να δήλωσε ότι «ξύπνησα το πρωί και πήγα στο συγκεκριμένο σημείο γιατί ήξερα ότι περνάει από εκεί στις 5.30 το πρωί. Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω. Στη συνέχεια έφυγα με τα πόδια και πήγα σε ένα ξενοδοχείο. Έκατσα λίγο εκεί και μετά έφυγα».

Απαντώντας σε ερώτηση των αστυνομικών, σχετικά με το γιατί μαχαίρωσε την 40χρονη, φέρεται να ανέφερε: «Δεν άντεχα να βλέπω τον γκόμενο της να οδηγά το αμάξι μου. Εγώ δούλευα και εκείνη μου έτρωγε τα λεφτά. Χθες το πήρα απόφαση να σκοτώσω την γυναίκα μου».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι θεωρούσε το θύμα κτήμα του ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να μην είναι μετανιωμένος ούτε τον νοιάζει που θα μπει φυλακή.

Μετά την ειδεχθή πράξη του πήγε σε ένα ξενοδοχείο, στο οποίο παρέμεινε για περίπου δύο ώρες.

Βαρύ χρονικό καταγγελιών

Εντωμεταξύ, ένα βαρύ χρονικό καταγγελιών που εκτείνονται σε διάστημα 11 ετών και η εξίσου βαριά και σκληρή απορία κατα πόσον η 40χρονη θα μπορούσε να διασωθεί την ύστατη στιγμή, συνθέτουν το νέο σκηνικό μίας ακόμη αποτρόπαιας γυναικοκτονίας.

Ο φερόμενος δράστης της δράστης της δολοφονίας της πρώην συντρόφου του στο Μενίδι, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης σε μια εγκαταλελειμένη οικοδομή στην περιοχή της Φυλής.

Την ίδια στιγμή το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα νέo βίντεο όπου ακούγονται οι φωνές και οι εκκλήσεις της 40χρονης για βοήθεια κατά τη διάρκεια ενός καβγά.

Στο κενό καταγγελίες 11 ετών

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η 40χρονη είχε καταφύγει στις αρχές εις βάρος του πρώην συντρόφου της.

Συγκεκριμένα:

  • Στις 3 Απριλίου 2013, το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Εκείνος είχε τότε συλληφθεί και οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.
  • Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία (απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση). Ο θύτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα εκ νέου. Υπήρχε μάλιστα δικαστική απόφαση βάσει της οποίας ο δράστης απαγορευόταν να διαμένει με το θύμα, πλην όμως η ίδια του το είχε επιτρέψει από το 2018.
  • Και φθάνουμε στην Τρίτη 7ης Μάϊου: Το θύμα υπέβαλε νέα μήνυση για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση με αποτέλεσμα να συλληφθεί εκ νέου.

Μετά από κακοποιητική συμπεριφορά την οποία υπέστη επί δεκαετία, η 40χρονη μετακόμισε σε άλλο σπίτι πριν από δύο μήνες, στην περιοχή του Μενιδίου, μαζί με τον γιο και την κόρη της.

Όταν ο δράστης ανακάλυψε την διεύθυνση της νέας οικίας του θύματος, στις 7 Μαΐου το βράδυ πήγε εκεί και άρχισε να περιφέρεται επίμονα έξω από αυτό.

«Θα σας σκοτώσω»

Η 40χρονη τον αντιλήφθηκε. Κατέβηκε κάτω ζητώντας του τον λόγο και ρωτώντας τι θέλει εκεί. Τότε ξέσπασε βίαιο επεισόδιο σε βάρος της, στο οποίο παρενέβη η ανήλικη κόρη του θύματος και κλήθηκε η Αστυνομία. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεση της κόρης του θύματος, ο δράστης φέρεται να απείλησε κιόλας το θύμα λέγοντας της «θα δεις τι θα γίνει τώρα», «θα σε σκοτώσω» και «θα σας κάψω ζωντανούς όλους» απειλώντας εμμέσως και τα παιδιά τους.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έφτασαν στο σημείο, οδήγησαν το πρώην ζευγάρι, στο αρμόδιο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών.

Το θύμα υπέβαλε έγκληση κατά του πρώην συντρόφου της, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, για παράβαση του νόμου «Περί Ενδοοικογενειακής Βίας» σε συνδυασμό με «Απλή Σωματική Βλάβη», «Απειλή» και «Εξύβριση». Μάλιστα ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό της τηλέφωνο, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή.

Επίσης, ενημερώθηκε και για την δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή φιλοξενίας και δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε καθώς είχε βρει το νέο σπίτι που έμενε, ωστόσο κάθε ημέρα την καλούσε ο διοικητής του αρμόδιου Τμήματος για να ενημερώνεται για αν είχε συμβεί κάτι άλλο.

Μπορούσε να σωθεί;

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Aστυνομίας για το τελευταίο περιστατικό βίας που είχε καταγγελθεί από τη 40χρονη, την Τρίτη του Πάσχα, δηλαδή 7 Μαΐου, θα μπορούσε το δικαστήριο, βάσει του νέου ποινικού κώδικα, να ορίσει δικάσιμο εντός τριών ημερών και να διατάξει την κράτηση του συντρόφου της, αντί να προσδιορίσει τη δίκη μετά από 10 ημέρες, δηλαδή για τις 17 Μαΐου.

Ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η άρση της προσωρινής κράτησης του συλληφθέντος ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο, καθώς σύμφωνα με τον ΚΠΔ, θα μπορούσε να κρατηθεί μόνο αν η αναβολή δεν ξεπερνούσε τις 3 ημέρες.
Δικαστικές πηγές επιμένουν ότι δεν μπορούσε να δοθεί τριήμερη αναβολή αφού δεν είχαν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση, όπως την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία ακόμα δεν έχει φτάσει αν και η δίκη του φερόμενου ως δράστη είχε προσδιοριστεί για την Παρασκευή. Επίσης, το ίδιο το θύμα δεν είχε προσέλθει στο δικαστήριο.

Υπάρχει όμως αντίλογος και για αυτό από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, καθώς αναφέρουν ότι το προανακριτικό υλικό ήταν πολύ πλούσιο με καταθέσεις της ίδιας και της κόρης της που για ευθείες απειλές κατά της ζωής της, ενώ υπήρχε και το ποινικό παρελθόν του φερόμενου ως δράστη με όλο το ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, με τα οποία, όπως υποστηρίζουν, θα μπορούσε να γίνει η εκδίκαση εκείνη την ημέρα.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σεισμική δόνηση 4,4 ρίχτερ αισθητή στην Ανατολική Κρήτη

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε δύο λεπτά μετά τις...
Κορονοϊός: Η εξομολόγηση 26χρονης στην Κρήτη που έμαθε ότι νόσησε!

Δυστύχημα στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας: Νταλίκα καταπλάκωσε οχήματα, 4 νεκροί

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουλίου στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο ύψος...

Δίκη Καραϊβάζ: Αρνούνται τις κατηγορίες για τη δολοφονία οι δύο κατηγορούμενοι

Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του  δημοσιογράφου  Γιώργου Καραϊβάζ συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Οι δύο κατηγορούμενοι, ελληνικής καταγωγής,...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 – Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις πιο χαμηλόβαθμες «έδειξαν» τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής για το 2024, που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη...

Η φωτογραφία της ημέρας

Καλημέρα Αθήνα! 26 Ιουλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Ιουλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 811: Διεξάγεται η Μάχη της Πλίσκα. Οι Βούλγαροι, με επικεφαλής τον θηριώδη Κρούμο,...

Εργαζόμενη σε γηροκομείο κατήγγειλε συστηματικό βιασμό από συνάδελφό της – «Απειλούσε ότι θα κάνει...

Τον συστηματικό βιασμό της από συνάδελφό της σε γηροκομείο της Δυτικής Ελλάδας κατήγγειλε στις Αρχές μία μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η υπόθεση ερευνάται ήδη από...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 36χρονη

Σε βαριά ατμόσφαιρα η τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας αποχαιρετά σήμερα, Δευτέρα 15 Ιουλίου, την...

Νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη – 81χρονος σκότωσε με κατσαβίδι τη γυναίκα του

Νέα γυναικοκτονία σημειώθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που μεταδίδει...

Ιταλία: Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη χώρα- Ο δράστης πήγε στην αστυνομία με το πτώμα της συζύγου του στο πορτ μπαγκάζ

Νέα γυναικοκτονία διαπράχθηκε στην Ιταλία, στην περιοχή της πόλης Μόντενα. Ένας σαρανταοκτάχρονος παρουσιάσθηκε σε...

Μενίδι: Προφυλακίστηκε ο δολοφόνος της 40χρονης

Στην φυλακή οδηγήθηκε, μετά την απολογία του, ο 50χρονος κατηγορούμενος για την δολοφονία της...