Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
23 C
Athens

Μέση Ανατολή: Δέκατη μέρα πολέμου – Συγκεχυμένες οι πληροφορίες σχετικά με το ζήτημα της εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ και Χαμάς διαψεύδουν σχετικές αναφορές της Αιγύπτου περί συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός προκειμένου να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα.

Ασαφές παραμένει και το εάν και το πότε το Ισραήλ θα προχωρήσει στην προαναγγελθείσα μεγάλη χερσαία επιχείρησή του με τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Στις τελευταίες εξελίξεις: Βομβαρδισμοί νωρίτερα στην περιοχή του νοσοκομείου Αλ-Κουντς στη Γάζα. Καπνοί υψώνονται πάνω από την περιοχή. Παράλληλα, λήξη συναγερμού μετά από υποψίες για εισβολή ενόπλων στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Την ίδια ώρα, ο λιβανέζικος Στρατός ισχυρίζεται ότι ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση στο Νότιο Λίβανο. Η επιχείρηση φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη 20 εκτοξευτών πυραύλων της Χεζμπολάχ κοντά στις πόλεις Qalila και Al-Sha’iyat που στόχευαν στο Βόρειο Ισραήλ. Συνομιλία Πούτιν – Άσαντ για την παροχή βοήθειας στη Γάζα. Βοήθεια στη Γάζα μόνο εάν ο Ερυθρός Σταυρός αποκτήσει πρόσβαση στους αιχμαλώτους της Χαμάς, δηλώνει ο ισραηλινός στρατός.

Ερντογάν σε Σούνακ: Οι δυτικές χώρες να απέχουν από «προκλητικά βήματα» και να «να θυμούνται τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις στην Παλαιστίνη.

Ο Τζο Μπάιντεν ακύρωσε ένα προγραμματισμένο για σήμερα ταξίδι στο Κολοράντο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, εν μέσω αναφορών σε μέσα ενημέρωσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ενδέχεται να επισκεφτεί το Ισραήλ μέσα στην εβδομάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μιλήσει σήμερα Δευτέρα ξεχωριστά με τους ηγέτες του Ισραήλ, του Ιράν, της Αιγύπτου και του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στο εβραϊκό κράτος, στον απόηχο της επίθεσης της Χαμάς, αλλά του ειπώθηκε από την ισραηλινή πλευρά ότι τώρα «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για μια τέτοια επίσκεψη, αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Οι νεκροί

Έντεκα δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων.

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από κτίρια που καταστράφηκαν στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, αναφέρει η Παλαιστινιακή Πολιτική Άμυνα.

Ένα πλοίο με Αμερικανούς αναχώρησε από τη Χάιφα για τη Λεμεσό – Η Κύπρος έχει δεχτεί 26 αιτήματα από 26 χώρες για μεταφορά ξένων υπηκόων από την περιοχή της Γάζας και το Ισραήλ.

Στο Τελ Αβίβ και πάλι σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν – ήδη συναντήθηκε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Αργότερα θα συναντήσει τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ καθώς και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας της χώρας. Ψηλά στην ατζέντα του θα είναι η δημιουργία κάποιου είδους ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Στο Ισραήλ και ο Σολτς

Αύριο στο Ισραήλ ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς.

Συνομιλία Ερντογάν με τον Ιρανό ομόλογό του, Ιμπραϊμ Ραϊσί.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητά την παύση των επιχειρήσεων στη Γάζα και το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Στο μεταξύ, Το Ισραήλ διαψεύδει τον ισχυρισμό της Χαμάς για μη επαναφορά της παροχής νερού στη Γάζα, ενώ κατηγορεί το Ιράν ότι διέταξε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ στα σύνορα. Την ίδια ώρα, εκκενώνονται 28 εβραϊκά χωριά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς ανέρχονται σε 199. Χωρίς ρεύμα για 5η μέρα η Γάζα, σταμάτησαν τη λειτουργία τους 4 νοσοκομεία.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΗΠΑ: Χάος με τους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν – 1.200 συλλήψεις σε 31 πανεπιστήμια, σε...

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα πανεπιστήμια της Αμερικής με σκηνές βίας και καταστροφής να κάνουν τον γύρο του κόσμου από τις συγκρούσεις που λαμβάνουν...

Η καθιέρωση της εργατικής Πρωτομαγιάς και τα γεγονότα στο Σικάγο

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία...
Σικάγο, απεργία, 1886,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 1 Μαΐου ταραχές ξεσπούν στο Σικάγο, εξαιτίας της γενικής απεργίας των εργατών

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1886.... Ταραχές ξεσπούν στο Σικάγο, εξαιτίας της γενικής απεργίας των εργατών που ζητούν οκτάωρο. Σε ανάμνηση της εξέγερσης στο Σικάγο, καθιερώνεται ο εορτασμός της Εργατικής...

Γάζα: Μέχρι την Τετάρτη η απάντηση του Ισραήλ στην πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς

Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ αναμένεται να απαντήσει το Ισραήλ σε πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς, που συζητείται στο Κάιρο. Όπως δήλωσε σήμερα Ισραηλινός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, το...
ΙΣΠΑΝΙΑ: Άνεμος εκλογών

Ισπανία: Παραμένει πρωθυπουργός ο Πέδρο Σάντσεθ

Παραμένει στην θέση του πρωθυπουργού της Ισπανίας, ο Πέδρο Σάντσεθ όπως ανακοίνωσε κατά το διάγγελμά που πραγματοποίησε την Δευτέρα (29/4). Το ενδεχόμενο παραίτησης εγέρθηκε μετά...

Η Σαουδική Αραβία, η Νότια Αφρική, η Αίγυπτος και άλλες αφρικανικές χώρες αποσύρουν τον...

Σε μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία ως προς την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας προχώρησαν η Αίγυπτος, η Νότια Αφρική, το.. Καμερούν, η Σενεγάλη, Αλγερία και...

Ντουμπάι: Έργο – μαμούθ 35 δισ. για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

Πράσινο φώς άναψε ο ηγέτης του Ντουμπάι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ για τον νέο τερματικό επιβατικό σταθμό στο διεθνές αεροδρόμιο Al Maktoum αξίας...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Γάζα: Μέχρι την Τετάρτη η απάντηση του Ισραήλ στην πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς

Μέχρι την Τετάρτη το βράδυ αναμένεται να απαντήσει το Ισραήλ σε πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς, που συζητείται...

Πόλεμος στη Γάζα: Tην ισραηλινή αντιπρόταση για κατάπαυση του πυρός έλαβε και μελετά η Χαμάς

Στη Μέση Ανατολή μία νέα προσπάθεια με την μεσολάβηση των Αιγυπτίων βρίσκεται σε εξέλιξη...

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα

Τα ισραηλινά πλήγματα εντάθηκαν σήμερα (23/4) σε όλη τη Γάζα, όπου σημειώθηκαν κάποιοι από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ...

Υφαντής: O πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας έχει ήδη μετατραπεί σε μία σε ισραηλινο – ιρανική σύγκρουση

Το διττό μήνυμα του Ιράν και του Ισραήλ «που έφτασαν κοντά σε περιφερειακή σύγκρουση...