Μητσοτάκης: Δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί η κοινωνία σε ποδοσφαιρική αρένα

19
Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης προς δυσμάς από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια

Με διακοπή του πρωταθλήματος, αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κυρώσεις απείλησε τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής

Οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί κάλυψε μεγάλο μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κοινοβούλιο, όπου συζητήθηκε η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ.

Ξεκαθάρισε ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή θα υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος, αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ θα επιβληθούν κυρώσεις τόσο στις ίδιες τις ομάδες όσο και στους επιχειρηματίες ιδιοκτήτες τους.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος τον είχε ειρωνευτεί ότι θα πρέπει να περνά άσχημα με αυτές τις εξελίξεις, δηλώνοντας ότι «προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα, κλείσιμο τραπεζών».

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης - Ράμα συμφώνησαν οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν

Συνέχισε τονίζοντας ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αποτελεί σε καμία περίπτωση τη βασική προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει την κοινωνική ζωή να μετατραπεί σε ποδοσφαιρική αρένα.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ ως μία «επιχειρηματική και προσωπική κόντρα».

«Την ώρα που η χώρα ανακτά αξιοπιστία στην οικονομία πράγματι πληγώνεται από μια ποδοσφαιρική βεντέτα

Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε από το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα.

Είκοσι χρόνια η χώρα ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα.

Καμιά κυβέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει με το απαραίτητο θάρρος, ούτε η δική σας

Να μην αφήσουμε να μετατραπεί η κοινωνική ζωή σε μια ποδοσφαιρική αρένα».