Μητσοτάκης: Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας δεν είχε κομματικό χρώμα

17
Προίκα με

Άμεσες ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας δεν είχε κομματικό χρώμα και ουδείς δικαιούται να την εκμεταλλευτεί πολιτικά. Οι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους αλλά και την έλλειψη εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που αντί να συνεργαστεί εξαρχής με την αντιπολίτευση για να συν διαμορφωθεί μια εθνική γραμμή έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον ελληνικό λαό” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία κι εγώ προσωπικά από την πρώτη στιγμή υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει. Η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα. Κανείς άλλωστε δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση.

Οι πολίτες όμως σήμερα εξέφρασαν και την αγωνία τους. Την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την αντιπολίτευση για να συνδιαμορφώσει μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα. Ο κ. Τσίπρας δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας. Περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών. Έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες. Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μείζον εθνικό θέμα. Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχω χρέος να ακούω το λαϊκό αίσθημα χωρίς όμως να πυροδοτώ πάθη και διχασμούς. Κυρίως όμως έχω το καθήκον να εξασφαλίσω ότι θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον».

Διαβάστε επίσης:  Προίκα με "ανοιχτά μέτωπα" αφήνει στη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ