Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος δεν θα ισχύσει – Η απλή αναλογική οδηγεί σε αστάθεια

47
Μητσοτάκης: Έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο κάνοντας λόγο για μικροκομματικές μεθοδεύσεις, σχέδιο ακυβερνησίας και πολιτικό αμοραλισμό.

«Οδεύετε σε μία βαριά ήττα στις επόμενες εκλογές και για αυτό προσπαθείτε να στερήσετε την εξουσία από τη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι : «Θέλουν ακυβερνησία και παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς επειδή ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα ηττηθούν κατά κράτος, και προσπαθούν να διατηρήσουν την πρόσβαση στην εξουσία ακόμη και από θέση μειοψηφίας».

Ο εκλογικός νόμος δεν θα ισχύσει, γιατί θα βρει απέναντι μία συμμαχία πολιτικών δυνάμεων που θα ακυρώσουν στο σχέδιο για ακυβερνησία στην επόμενη Βουλή, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι «ο νόμος που θα ψηφιστεί σήμερα θα είναι ο μόνος εκλογικός νόμος που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ»

Διαβάστε επίσης:  Τούρκος πρέσβης στην ΕΕ: Η ένταση κλιμακώνεται από τους Έλληνες

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι: «Χρειαζόμαστε αλήθεια και εμπιστοσύνη, ηγεσία, σχέδιο και όραμα, για να αφήσουμε πίσω την κρίση και το μνημόνιο, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες και να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, είναι μέσο για να πετύχουμε τους στόχους».

«Απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία, πολιτική αστάθεια και αναταραχή» είπε και επέμεινε ότι η απλή αναλογική «δεν είναι απειλή για τη Νέα Δημοκρατία αλλά για την ίδια τη Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στην ψήφο στα 17, έκανε λόγο για «τακτικισμό» και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ρώτησε «γιατί αρνείστε το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού».

«Η ΝΔ η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα, εγγυάται ότι η επόμενη μέρα για την πατρίδα μας θα είναι καλύτερη. Η επικίνδυνη περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πλησιάζει στο τέλος της» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.