Μητσοτάκης: Παρελθόν από σήμερα τα capital controls

14
Μητσοτάκης: Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εύκολες ρητορικές κορώνες

Την πλήρη άρση των capital control ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Ολομέλεια της Βουλής στο νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα.

«Σήμερα ανακοινώνω μία ακόμη προγραμματική δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Σε συνεργασία με την ΤτΕ αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων. Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα είπε ότι αυτό απαντά στα μεγάλα ζητήματα των καιρών και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε ουσιαστικά ανυπεράσπιστους τους πολίτες στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Οι νέες ρυθμίσεις για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» είναι κρίσιμες και απαραίτητες διότι συνιστούν βήματα εκσυγχρονισμού, ανάπτυξης και δημοκρατίας», σημείωσε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας: «Με το παρόν νομοσχέδιο κανείς πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει προσωπικά δεδομένα εις βάρος άλλου πολίτη. Και κανείς εργοδότης δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοια δεδομένα εις βάρος εργαζομένων του».

Διαβάστε επίσης:  Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη

«Το δικαίωμα της ελεύθερης πληροφόρησης εναρμονίζεται πλήρως με το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.