Μητσοτάκης: Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με έμφαση στα εθνικά θέματα

31
Μητσοτάκης: Θα ζητήσουμε από το ΝΑΤΟ την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας

Μιλώντας στη συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικού οργάνου των τομεάρχων της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε αναφερόμενος στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Είναι λίγοι, άλλα για τα εθνικά θέματα το “λίγος” δεν σημαίνει ανεπαρκής, σημαίνει και επικίνδυνος».

Ο εξαφανισμένος Καμμένος

Σχολίασε, δε, με έμφαση την απουσία του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου: «Η αριστερά του Τσίπρα δεν ξέρει τι ποιεί η δεξιά του Καμμένου» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για έναν «εξαφανισμένο Καμμένο» που εμφανίζεται για λίγο μόνο στις κάμερες να πετάξει λάσπη. «Με τη λάσπη έφτιαξαν την παράγκα της σχέσης τους, όμηροι ο ένας του άλλου, κρατάνε όμηρο και τη χώρα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τους δύο στρατιωτικούς

Επικαλούμενος τις χθεσινές δηλώσεις του υπ. Αμυνας, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε πως «όταν λες ότι το θέμα των στρατιωτικών είναι διμερές, και μετά καλείς τον ΓΓ. του ΟΗΕ να παρέμβει είσαι αναξιόπιστος». Μάλιστα προειδοποίησε πως η συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στη φυλακή της Αδριανούπολης, «απειλεί να ανατρέψει τη σταδιακή προσέγγιση στων δυο χώρων».

Διαβάστε επίσης:  Συνάντηση Μητσοτάκη - Χατζηδάκη: 61 δράσεις στον προγραμματισμό του υπ. Περιβάλλοντος για το 2020

«Όλα για να μείνουν στην εξουσία»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και σε ανικανότητα των κυβερνώντων και πισωγύρισμα τριετίας «στην οικονομία, στην ασφάλεια, στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη, στην καθημερινότητα, αλλά -δυστυχώς- και στα εθνικά θέματα».

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «για να μείνουν στην εξουσία όλα επιστρατεύονται: Διορισμοί, ρουσφέτια, κατάργηση αξιολόγησης και στην παιδεία κομματική πελατεία».

«Έρχονται εκλογές κάθαρσης»

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε εκλογική ετοιμότητα. Οπως είπε «έρχονται εκλογές κάθαρσης. Οι κάλπες έρχονται και οι εκλογές πλησιάζουν. Θα είναι εκλογές κάθαρσης. Η χώρα διψάει για αλήθεια. Η ΝΔ βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα».

Για αποχώρηση από την προανακριτική

Μιλώντας, για την αποχώρηση από την προανακριτική για Novartis, των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Τα χθεσινά ευτράπελα που έγιναν στη Βουλή έφεραν σύσσωμη την Αντιπολίτευση απέναντί της. Εμείς θέλουμε τα πάντα να έρθουν στο φως. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρύβει τους «προστατευόμενους μάρτυρες» με σκοπό να επιστρέψει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη, όπως είχε προσχεδιάσει. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική».