Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
21.1 C
Athens

Μόλις πήρατε μια εικόνα από τα 2.6 εκατομμύρια

Ξεκινάει το Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός και στα πρώτα 3-4 λεπτά βλέπεις τον Ναν και τον Γκραντ να είναι πολύ διστακτικοί στα drive και ο Ταβάρες να τους βάζει δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Το μυαλό πάει κατευθείαν σε αυτό που έγινε στον τελικό κυπέλλου απέναντι στον Φαλ και σκέφτεσαι ότι θα ζήσεις ένα δύσκολο βράδυ. Το πρώτο δεκάλεπτο κινείται όχι με τρομερά φρενήρη ρυθμό για τη Ρεάλ, αλλά μοιάζει με ματς που η Ρεάλ θα το διαχειριστεί στους 8-10 πόντους διαφορά.

Εκεί, ο Αταμάν βρίσκει την πεντάδα που ξέρει ότι θα του ξεκλειδώσει το ματς. Όχι απαραίτητα να το κερδίσει, αλλά να το διεκδικήσει. Χουάντσο στο 4, Σλούκας στον άσο, Παπαπέτρου στο 3 και μαζί με Λεσόρ-Ναν αρχίζει το πράσινο εξπρές.

Ο Παναθηναϊκός κάνει ένα τρομερή δεύτερο δεκάλεπτο με σκορ 27-12, με τον Ναν να είναι μετρημένος στις προσπάθειες του, να μην κάνει τα γνωστά drive απέναντι σε 2-3 αντιπάλους, αλλά να ξέρει πότε να δώσει την πάσα και πού, με τον Λεσόρ να κάνει το ένα κάρφωμα μετά το άλλο, αλλά και να κλέβει και να συνεργάζεται με τον Χουάντσο, με τον Χουάντσο να δείχνει σημάδια ζωής και τον Παπαπέτρου να δίνει σώμα και 4 πολύτιμους πόντους.

Μόλις πήρατε μια εικόνα από τα 2.6 εκατομμύρια

Όλοι αυτοί όμως, ακολουθούσαν τον ρυθμό του μαέστρου. Και μαέστρος ήταν ο Σλούκας. Με εξαίρεση δύο λάθη κούρασης στο φινάλε του β΄δεκαλέπτου και ένα τρίλεπτο στο ξεκίνημα του γ΄δεκαλέπτου, ο Σλούκας κάνει την κορυφαία του εμφάνιση στα πράσινα, μια εμφάνιση-απάντηση σε όσους λένε γιατί παίρνει τόσα.

Σε ένα ματς που ο Καμπάτσο, αυτός που κυνήγησε πρώτα ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι, είναι καταπληκτικός δημιουργικά, αλλά μέχρι εκεί, ο Σλούκας απαντάει με δημιουργία και σκορ. Δίνει μαζί με τον Ναν στον Λεσόρ 3 φάσεις για top-10, ο Ναν παίρνει πάνω του 3 κρίσιμες φάσεις, με buzzer beater σε δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο και ο Παναθηναϊκός κρατιέται όρθιος και στο +6.

Μόλις πήρατε μια εικόνα από τα 2.6 εκατομμύρια

Μπαίνει η 4η περίοδος, η Ρεάλ κάνει ένα 7-2 με λάθη του Παναθηναϊκού στην επίθεσή του και τον Μήτογλου δύο φορές να μην γυρίζει πίσω στην άμυνα επειδή έχασε δύο εύκολα καλάθια και έβριζε την τύχη του κι εκεί που ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού επαναφέρει τραύματα περασμένων ετών, βλέπει μια ομάδα να αντιστέκεται και να χάνει μια φορά το προβάδισμα.

Στο 70-71 βάζει δίποντο ο Μήτογλου για να πάει 70-73, βάζει το 2ο highlight κάρφωμα της βραδιάς ο Λεσόρ για το 75-72, μετά πάει 74-75 κι εκεί ο Παναθηναϊκός βλέπει τα 2.6 εκατομμύρια που παίρνει ο Σλούκας να κατατίθενται στο παρκέ.

Μόλις πήρατε μια εικόνα από τα 2.6 εκατομμύρια

Τρίποντο για το 74-78. Βολές για το 74-80. Τρίποντο για το 74-83 και ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο τελευταίο τρίλεπτο με μια διαφορά που τον φέρνει μπροστά στη μεγαλύτερη νίκη των τελευταίων 4 ετών. Κι εκεί, μετά, μίλησε ο τρομερός Γκριγκόνις. Δύο τρίποντα και δύο βολές δίνουν τη χαριστική βολή στη Ρεάλ που προσπαθεί απλά να κρατήσει τη διαφορά του πρώτου ματς.

Ο Παναθηναϊκός είδε τους φοβερούς Ναν-Λεσόρ μαζί με τους καλούς Χουάντσο-Παπαπέτρου-Γκριγκόνις να τον κρατάνε, αλλά ήταν ο Σλούκας και η δική του απόδοση που έκαναν τον Παναθηναϊκό να βγάζει νοκ άουτ τη Ρεάλ.

Μόλις πήρατε μια εικόνα από τα 2.6 εκατομμύρια

Κι αυτό το έκανε όταν το ακριβώς προηγούμενό του ματς ήταν ο τελικός κυπέλλου. Από τη χειρότερη στην καλύτερη εμφάνιση της σεζόν, με το μεσοδιάστημα να έχει εθνικές. Δηλαδή, χωρίς προπόνηση, χωρίς ο Αταμάν να προλάβει να διορθώσει εμπράκτως κάποια πράγματα, ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπο για να μην πάθει εμπλοκή με τον Ταβάρες.

Δεν έγινε κάποιο μαγικό. Ο Σλούκας ήταν η απάντηση και ο τρόπος που τραβούσε τον Ταβάρες σε σημεία στα οποία δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει ως τη ρακέτα εύκολα και να κόψει. Κι εννοείται πως εκμεταλλεύτηκε άψογα το διάστημα στο οποίο ήταν μέσα ο Πουαριέ.

Ήταν τέτοια η εμφάνιση που έκανε ο Παναθηναϊκός, που ακόμα και ο Μπαλτσερόφσκι έδωσε κάτι για πρώτη φορά, έστω γι’ αυτά τα 5 λεπτά που έπαιξε.

ΥΓ. Δεν τον θέλει καθόλου τον έρμο τον Χουάντσο. Στο πιο καλό του ματς φέτος, θα τον θυμούνται για το αυτοκαλάθι που έβαλε.

ΥΓ1. Στα στόρι από το lounge vip του ΟΑΚΑ όπου οι παίκτες εκτός αποστολής βλέπουν το ματς με φιλάθλους, που ανεβάζει το insta profile της ΚΑΕ, είδαμε τον Βιλντόζα να μην πανηγυρίζει καθόλου και στο τέλος του ματς το πρώτο πράγμα που έκανε, όταν όλοι πανηγύριζαν γύρω του, να τσεκάρει το κινητό του.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

O “X-Factor” του Παναθηναϊκού στα play off Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ στο Game 2 της σειράς με τη Μακάμπι, επικράτησε με 95-79 και έκανε το 1-1 στη σειρά, η οποία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 26/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα πλέι οφ της Euroleague και ο ημιτελικός του Περιστερίου με την Τενερίφη στο Final-4...

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Είχε στην κουζίνα του σπιτιού της έργο 24,2 εκατ. ευρώ – Νόμιζε ότι ήταν ελληνική θρησκευτική εικόνα

Το έργο «Ο εμπαιγμός του Χριστού» του Φλωρεντινού ζωγράφου Τσιμαμπούε βρέθηκε στο σπίτι μιας...

Στις 3 Μαΐου στην Αθήνα η ιερή εικόνα «Άξιον Εστί» από το Άγιον Όρος

Την Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, θα γίνει στην πλατεία Μητροπόλεως στην...

Παρατηρήστε τις λεπτομέρειες σε αυτή την εικόνα και θα εκπλαγείτε

Εικόνες που δυστυχώς πολλές οικογένειες έχουν ξεχάσει γιατί κάποιοι έχουν ξεχάσει πως είναι να...

Η νέα μαγική εικόνα των εμβληματικών Στηλών της Δημιουργίας

Ένα νέο εντυπωσιακό πορτρέτο των Στηλών της Δημιουργίας κατέγραψε με την εγγύς-υπέρυθρη κάμερά του...