Μοσκοβισί: Η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από τις αρχικές προβλέψεις

34
Π. Μοσκοβισί: «Κανονική» χώρα η Ελλάδα...

Ικανοποιημένος από την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η οικονομία αποδείχθηκε πιο ανθεκτική από τις αρχικές προβλέψεις.

Σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει ότι η βελτίωση της εμπιστοσύνης, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), αναμένεται να διευκολύνει τη σταδιακή χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και να στηρίξει τις επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2017 και θα εξακολουθήσει να βελτιώνεται το 2018. «Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης, συμφωνήθηκε η εκταμίευση 10,3 δισ. ευρώ, από τα οποία εκταμιεύθηκε ήδη ποσό 7,5 δισ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει τη συνολική ρευστότητα μέσω της τακτοποίησης καθυστερούμενων οφειλών της κυβέρνησης» τονίζει στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:  Τι έγινε σαν σήμερα, 25 Απριλίου; Τα σημαντικότερα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

Παράλληλα, ο κ. Μοσκοβισί παραπέμπει στη δέσμευση της Κομισιόν για παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμάσει και να εφαρμόσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη.

Όσον αφορά τέλος, το ζήτημα του χρέους, ο Επίτροπος υπενθυμίζει ότι υπάρχει συμφωνία για μία «δέσμη μέτρων», η οποία θα εφαρμοστεί σταδιακά.