Μπακογιάννης: «Διάλογος – συναίνεση – συνεργασία για τον Μεγάλο Περίπατο»

Ξανά στο επίκεντρο της κριτικής ο Μεγάλος Περίπατος

10
Μπακογιάννης: «Διάλογος – συναίνεση – συνεργασία για τον Μεγάλο Περίπατο»

Το πολιτικό μήνυμα «διάλογος – συναίνεση – συνεργασία » έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις σε ότι αφορά το μέλλον του Μεγάλου Περιπάτου.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπακογιάννης αφού τόνισε ότι «εμείς δεν κάνουμε διάλογο για τον διάλογο» υπογράμμισε ότι τώρα ξεκινά νέα διαβούλευση για τον Μεγάλο Περίπατο καθώς ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις σε Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, Β. Όλγας και Ηρόδου Αττικού. Η διαβούλευση αυτή θα γίνει μέσα από την ειδική διαπαραταξιακή Επιτροπή που συστάθηκε για αυτό τον σκοπό και αναφερόμενος στις δημοτικές παρατάξεις ότι δεν είναι δυνατόν άλλα να συζητούμε στην διαπαραταξιακή και άλλα να υποστηρίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης ανακοίνωσε ότι η νέα προγραμματισμένη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής Επιτροπής είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη και αυτή την εβδομάδα έχουν κληθεί ο Σύλλογος Συγκοινωνιολόγων και η Επιτροπή Χωρικού Σχεδίου προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τον Μεγάλο Περίπατο. Πρόσθεσε δε ότι ο δήμος δεν λειτουργεί αυταρχικά και μέσα από τον διάλογο που κάνει για τον Μεγάλο Περίπατο ήδη έχει κάνει βελτιωτικές κινήσεις μετά από τις υποδείξεις πολιτών και φορέων.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη διαπαραταξιακή Επιτροπή είναι προγραμματισμένο να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για τον Μεγάλο Περίπατο, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη καινοτομία που έχει το έργο του «Μεγάλου Περιπάτου» είναι η «διαβούλευση να περνάει στην πράξη» όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ξανά στο επίκεντρο της κριτικής ο Μεγάλος Περίπατος

Η έλλειψη διαφάνειας και διαβούλευσης, το υψηλό κόστος αλλά και ο σχεδιασμός που δεν έλαβε υπόψη τους ανθρώπους με αναπηρίες ήταν τα βασικά σημεία της κριτικής της δημοτικής αντιπολίτευσης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για τον Μεγάλο Περίπατο.

Μπαίνουν παγκάκια των 5.200 ευρώ, Νάσος Ηλιόπουλος-Ανοιχτή Πόλη

“Είχαμε ξαναρωτήσει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με ποια διαδικασία έχει γινει το γραφείο το οποίο δουλεύει το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο. Έχει γίνει ανάθεση, υπήρξε περιορισμένη πρόσκληση; Η εντολή στο πλαίσιο μέσα στο οποίο δουλεύει το συγκεκριμένο περιλαμβάνει ρήτρες οι οποίες προστατεύουν την κατοικία, το λιαναμπόριο, τη μεταποίηση; Δε πήραμε απάντηση.
Σε όλη την Πανεπιστημίου δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος για να σταματήσει ένα άτομο με αναπηρία και να συναρμολογήσει το αμαξίδιο του.
Όταν το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε για μέτρα χαμηλού κόστους δεν μπορεί κανείς να πει ότι αυτό συνδέεται με το ότι μπαίνουν ζαρντινιέρες με 4.600 ευρώ και παγκάκια των 5.200″.

Διαβάστε επίσης:  DW: «Ελλάδα, Γαλλία & Τουρκία βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης – Προβλέπεται θερμό καλοκαίρι στην Μεσόγειο»

Να μη φοβηθούμε τον διάλογο, Παύλος Γερουλάνος- Αθήνα Είσαι Εσύ

“Ο Μεγάλος Περίπατος έχει δημιουργήσει αντιδράσεις. Αυτή η αντίδραση είναι χωρίς σκέψη και περιεχόμενο από πίσω. Πολλές φορές όμως έχει και σκέψη και περιεχόμενο γι’ αυτό να μη φοβηθεί η Δημοτική Αρχή να ανοίξει το θέμα σε δημόσια διαβούλευση.
Ένας τυφλός χτυπήθηκε από ποδήλατο επειδή δεν υπήρχε ο τρόπος να προφυλαχθεί. Τέτοια ζητήματα όσο πιο γρήγορα τα φέρουμε εδώ, τόσο καλύτερα θα τα λύσουμε.
Να μη φοβηθούμε τον διάλογο με την κοινωνία. Εμείς το κάνουμε σαν παράταξη αλλά είναι σημαντικό να γίνει από τη Δημοτική Αρχή”.

Να ψηφίσουμε αναστολή των εργασιών, Νίκος Σοφιανό-Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας

“Για τη “Μεγάλη Περιπέτεια” τον Αύγουστο λήγουν οι τρεις μήνες. Πρέπει να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναστολή των εργασιών, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός από τη Λαϊκή Συσπείρωση και΄κάλεσε τους δημοτικούς συνδυασμούς να ψηφίσουν αναστολή αυτής της ταλαιπωρίας και να δοθεί η δυνατότητα να ακουστεί η φωνή των εμπορων”.

Πογκρόμ των κατοίκων του κέντρου, Γιώργος Καραμπελιάς-Αθήνα για την Ελλάδα

“Ο κ. Δήμαρχος παρανομεί ασύστολα. κάνει κάτι το οποίο έχει βγάλει από τα ρούχα του όλους τους κατοίκους του κέντρου και τους επαγγελματίες.
Συνεχίζεται στην λογική του rethink Athens, του ιδρύματος Ωνάση- το οποίο είναι εκείνο που καταστρέφει τον πολιτισμό της Αθήνας μεταβάλλοντας τον σε ένα “παγκοσμιοποιητικό σκουπίδι”. Υπάρχει ένα ανελέητο πογκρόμ των κατοίκων του κέντρου προκειμένου να περάσει η περιοχή σε χέρια επιτηδείων που θα πλουτίσουν”.

Ο “Μεγάλος Περίδρομος”, Πέτρος Κωνσταντίνου-Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

“Είμαστε σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση δαγκώνει άγρια, έρχεται ένα μεγάλο πατατράκ. Η συζήτηση για τον Μεγάλο Περίπατο κινδυνεύει να χάσει αυτή την εικόνα. Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη επίθεση της κυβέρνησης σε εργασιακά δικαιώματα, ιδιωτικοποιεί το νερό, απολύει εκπαιδευτικούς. Το να μιλήσουμε για τον “Μεγάλο Περίδρομο” των μεγάλων συμφερόντων είναι σα να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα”.