Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
18 C
Athens

Μπακογιάννης: Ζητά από τη Βουλή ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές από πρόστιμα του 2016-17

Την άμεση ψήφιση στη Βουλή ρύθμισης 120 δόσεων για οφειλές του 2016-17 που αφορούν πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ ζητά ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Το θέμα των ειδοποιήσεων που έλαβαν πρόσφατα οι πολίτες για τις συγκεκριμένες οφειλές τέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την αντιπολίτευση να ζητά γενναία παρέμβαση από τη Δημοτική Αρχή.

Ανακοίνωση, με αφορμή τις ειδοποιήσεις σε πολίτες για οφειλές του 2016 και του 2017 που αφορούν κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίες έχουν επιδοθεί από την Δημοτική Αστυνομία και από την Τροχαία:

Την επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους προς τους Δήμους σε 120 δόσεις ζητά ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία οι πολίτες πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να διευκολυνθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιεστικές τους υποχρεώσεις.

Γι αυτό, άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων έχει απλώσει ένα μεγάλο δίχτυ προστασίας των επιχειρήσεων της Αθήνας και των εργαζομένων τους με διευκολύνσεις, όπως οι απαλλαγές από ανταποδοτικά τέλη, από τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, η παραχώρηση δωρεάν προς χρήση των χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης όπου προβλεπόταν αντίτιμο κ.α.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνει την σταθερή διεκδίκησή του, κάθε Δήμος να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει σε πόσες δόσεις και σε πόσο χρονικό διάστημα θα εξοφλούνται οι υποχρεώσεις των δημοτών, ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Ο Δήμος Αθηναίων, για παράδειγμα, που αναβαθμίστηκε πρόσφατα από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody ‘s, θα είχε έτσι τη δυνατότητα να έχει επιλύσει αυτό το ζήτημα εγκαίρως, έχοντας θεσμοθετήσει τις 120 ή και περισσότερες δόσεις.

Τονίζεται, ότι οι ειδοποιήσεις που έφτασαν στους πολίτες αφορούν παραβάσεις των ετών 2016 και 2017 που έχουν διαπιστωθεί όχι μόνο από την Δημοτική Αστυνομία αλλά και από την Τροχαία. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ο Δήμος υποχρεούται να βεβαιώσει και να αποστείλει τη σχετική ειδοποίηση στους παραβάτες, προκειμένου να εισπράξει τα προβλεπόμενα πρόστιμα ως τις 31-12-2020, χωρίς καμία δυνατότητα αναβολής η παράτασης.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Δήμος Αθηναίων θεωρεί ότι η άμεση ψήφιση από την Βουλή της ρύθμισης για τις 120 δόσεις είναι απολύτως αναγκαία.

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλέτες έχουν ήδη αυτή την ώρα τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους για τις παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. που έχουν βεβαιωθεί, σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Σαν σήμερα 19 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1831: Σημειώνεται η πρώτη ληστεία τράπεζας στη Νέα Υόρκη. Οι ληστές φεύγουν από...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν τα εξής ονόματα: Χρύσανθος, Χρυσανθίς, Χρυσάνθη, Δαρεία, Δάρα, Δάρω.

Εξωθούσαν ανήλικα κορίτσια στην πορνεία: «Εγκέφαλος» μια 25χρονη

Εξωθούσαν στην πορνεία ανήλικα κορίτσια και τούς έκλειναν ραντεβού με πελάτες σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Μια υπόθεση που προκαλεί φρίκη αποκαλύφθηκε μετά...

Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, από τις προμεσημβρινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην...

Κυψέλη: Ανήλικοι απείλησαν με κατσαβίδι 42χρονο και του άρπαξαν το κινητό

Στιγμές τρόμου για έναν 42χρονο στην Κυψέλη όταν δέχτηκε επίθεση από ανήλικους με σκοπό να τον ληστέψουν. Συγκεκριμένα δύο μαθητές Γυμνασίου, 14 και 15 ετών,...

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: “Έχουμε τη βεβαιότητα ότι η αλήθεια δεν θα λάμψει”

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας γιατί οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα», δήλωσε στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου η Μαρία Καρυστιανού,...

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου

Αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.  Στο πλαίσιο της...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Βουλή: Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή για την πρόταση απαλλαγής Μίχου για βιασμό

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την πρόταση της εισαγγελέως για την απαλλαγή...

Εξεταστική για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας

Εγκρίθηκε η πρόταση των βουλευτών - μελών της Νέας Δημοκρατίας, ως το πόρισμα της...

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ

Νόμος του κράτους θα αποτελεί από το Σάββατο μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ το νομοσχέδιο...

Μητσοτάκης – Βουλή: Ν/σ ριζική τομή στην εκπαίδευση 

«Η Εθνική αντιπροσωπεία καλείται σήμερα όχι απλά να ψηφίσει ένα κομβικό νομοσχέδιο, αλλά να εγκρίνει μια ριζική...