Μπακού: “Ασημένια” η Ιωάννα Ξουλόγη (Βίντεο)

91
Μπακού:

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής γυμναστικής στο παγκόσμιο κύπελλο, που διεξάγεται στο Μπακού.

Η Ιωάννα Ξουλόγη κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των ασκήσεων εδάφους με 12.733 βαθμούς, μια ημέρα μετά το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.
Νωρίτερα, η Ξουλόγη ήταν τέταρτη στον τελικό της δοκού ισορροπίας, με 12,000 βαθμούς, αλλά στο έδαφος ήταν εκπληκτική και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, χαρίζοντας το δεύτερο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η 16χρονη, Εβελίνα Μάγια, στη δοκό ισορροπίας, αφού κατέλαβε την 7η θέση με 11,700 βαθμούς. Στον τελικό του εδάφους, η Μάγια κατέκτησε την 5η θέση με 12,566 βαθμούς.

Δείτε την προσπάθεια που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο:

Συγχαρητήρια του Προέδρου της Βουλής για τις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών
στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στο Μπακού

Διαβάστε επίσης:  Super League: Παναθηναϊκός - Ξάνθη 2-2

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ενόργανης Γυμναστικής, που διεξήχθη στο Μπακού, και τις διακρίσεις που σημείωσαν οι Έλληνες αθλητές, δήλωσε:

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος ανέβασε τη χώρα μας, για ακόμη μια φορά, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μιας Παγκόσμιας διοργάνωσης καθώς και στην Ιωάννα Ξουλόγη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στις ασκήσεις εδάφους. Το πάθος και η προσήλωσή τους αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά και μας κάνει όλους υπερήφανους.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους τους Έλληνες αθλητές και τους προπονητές τους για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, την άριστη προετοιμασία τους και το πείσμα που επέδειξαν και που, σύμφωνα με τις επιδόσεις τους, σύντομα θα τους οδηγήσει στον στόχο».