Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Ν.Παππάς:Διοργάνωση-τομή στην ιστορία της, θα είναι η φετινή ΔΕΘ

«Αυτή η διοργάνωση θα είναι διοργάνωση-τομή στην ιστορία της ΔΕΘ, διότι συμπίπτει ακριβώς και με την παρουσία των ΗΠΑ, αλλά και με την έξοδο από τα μνημόνια» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας, ότι παρατηρείται πλέον «πολύ αυξημένο» αμερικανικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας, και για «οικονομική παρουσία».

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι φανερό από τη θέση της στο χάρτη ότι μπορεί να διεκδικήσει και να έχει ξεχωριστό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και υπογράμμισε ότι έχει τις δυνατότητες να γίνει «κόμβος μεταφορών, επικοινωνιών, εμπορίου» και τόπος, όπου, η νέα επιχειρηματικότητα, οι ιδέες και η τεχνολογία «ανθίζουν».

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι η Ελλάδα εργάζεται και προωθεί πολιτικές που μπορούν να μετατρέψουν τα Βαλκάνια «από χώρο ανταγωνισμών, εθνικισμών και συγκρούσεων» σε «πάρα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για την παγκόσμια οικονομία» και σε «μια περιοχή ειρήνης», που «πολλαπλασιάζει» τις δυνατότητες των λαών.

«Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να εργάζεται για να πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες συνανάπτυξης και ειρήνης στην περιοχή. Αυτό είναι το μέλλον, αυτό επιζητούμε. Οι δυνατότητες συνανάπτυξης και ειρήνης περνούν μέσα και από την ειρηνική επίλυση των διαφορών μας με τους βόρειους γείτονες μας» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Κάποιες δυνάμεις, ενδεχομένως αυτό να μην το επιθυμούν. Να μην επιθυμούν, δηλαδή, οι βόρειοι γείτονες μας να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Αυτό δεν μας αφορά εμάς. Εμείς υποστηρίζουμε, κοιτάμε και προκρίνουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας, τα οποία ταυτίζονται με τα συμφέροντα των χωρών της περιοχής».

«Η Β. Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει το κέντρο ανάπτυξης των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης. Αλλά προϋπόθεση για να γίνει αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι να λυθούν τα προβλήματα με τους βόρειους γείτονες μας» συνέχισε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι το υπουργείο θα βρίσκεται στη ΔΕΘ με το περίπτερο της «Ψηφιακής Ελλάδας», με συμμετοχή καινοτόμων start ups και με πολλές δράσεις. Τέλος, ο κ. Παππάς προανήγγειλε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις οπτικοστικουστικές παραγωγές.

Στην αμερικανική συμμετοχή στη φετινή ΔΕΘ (εξήντα εταιρίες) αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, χαρακτηρίζοντας τις την «αφρόκρεμα» της αμερικανικής επιχειρηματικότητας στον τομέα των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας, κ.λπ. Στην παρουσία των εταιριών τους στη ΔΕΘ αναφέρθηκαν ο γενικός διευθυντής «Σίσκο» Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας Αντώνης Τσιμπούκης και ο διευθύνων σύμβουλος «Pfizer Hellas» Ζαχαρίας Ραγκούσης.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Νεκρός είναι ο άνδρας που νωρίτερα πήδηξε στις γραμμές του ΗΣΑΠ στην Νέα Ιωνία. Στο σημείο είχαν σπεύσει δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες οι...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Λειτούργησε το επιτελικό κράτος- Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας περνά μέσα από την ορθολογική διαχείριση των υδάτων της,...

ΔΕΘ: Στήριξη εισοδημάτων και περιορισμός της φοροδιαφυγής οι δύο άξονες των παρεμβάσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Η στήριξη των εισοδημάτων και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι οι δύο άξονες της...

ΔΕΘ: Η «ακτινογραφία» των εξαγγελιών – Ποιοι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι δικαιούχοι προσαυξήσεων έως και 30%

«Ξεπάγωμα» των 3ετιών για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού, αύξηση...

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: “Ξεπαγώνουν” από το 2024 οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας

Από το βήμα της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως...