Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.6 C
Athens

ΝΔ: Με ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης στη ΔΕΘ

Ρυθμοί ανάπτυξης 4%, προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 100 δισ. την επόμενη τετραετία, 600.000 νέες θέσεις εργασίας και πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες σε μια τριετία αποτελούν τους φιλόδοξους στόχους που θέτει το αναπτυξιακό σχέδιο που θα επικαιροποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

Γαλάζια στελέχη προαναγγέλλουν ένα «αναλυτικό, τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο», χωρίς «ευχολόγια και ανέξοδες εξαγγελίες». Πρόκειται για «έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη για βιώσιμη ανάπτυξη, με ώθηση στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την απασχόληση και την εξωστρέφεια», λένε χαρακτηριστικά, ενώ εξηγώντας τους λόγους που βρίσκεται στον αντίποδα αυτού που περιέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ σημειώνουν ότι το σχέδιο της Ν.Δ.:

1. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ενώ το κυβερνητικό, παρά την ταμπέλα της «δίκαιης ανάπτυξης», έχει έντονα ταξικό χαρακτήρα και προωθεί αντίστοιχες πολιτικές.

2. Περιλαμβάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα, τις οποίες η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ούτε θέλει ούτε μπορεί να υλοποιήσει, με ή χωρίς Μνημόνια.

3. Η Ν.Δ. θεωρεί την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ως αναγκαίες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας, ενώ η κυβέρνηση επιμένει στην ξεπερασμένη λογική της κοινωνικής πολιτικής με επιδόματα.

Στον πυρήνα του αναπτυξιακού σχεδίου της Ν.Δ. βρίσκονται οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη φορολογία μέσω μείωσης:

• ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά μέσα σε δύο έτη.

• Εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι τις 10.000 ευρώ.

•Φόρου στις επιχειρήσεις από 29% σε 20%.

•Φορολογίας στα μερίσματα από 15% στο 5%.

•ΦΠΑ στην εστίαση σε 13% με τελικό στόχο ένα τουριστικό πακέτο (διαμονή και εστίαση) στο 11%.

Στη Ν.Δ. δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις συνοδεύονται από απολύτως προσδιορισμένες μειώσεις δημοσίων δαπανών, ύψους 2 δισ. Αυτό συνιστά άλλωστε και μία ακόμη ουσιαστική διαφορά σε σχέση με τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα, που δεν συνοδεύονται από ταυτόχρονη μείωση δημοσίων δαπανών, αλλά από αύξησή τους μέσω και νέων προσλήψεων.

Πέραν των φορολογικών, το σχέδιο της Ν.Δ. περιλαμβάνει και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες από 20% σε 15% σε μία τετραετία. Το μέτρο εντάσσεται σε μια συνολική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, με βάση τους τρεις πυλώνες για τους οποίους θα μιλήσει αναλυτικότερα στη ΔΕΘ και οι οποίοι έχουν σαν στόχο «να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και να προωθηθεί η δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών, αλλά να μειωθεί και το υπερβολικό ύψος εισφορών που τελικά αποθαρρύνουν την εργασία».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να απαντήσει και στη συνεχιζόμενη προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να διαστρεβλώσει τη γαλάζια πρόταση, ενώ σχολιάζοντας μάλιστα όσα υποστήριξε χθες η Εφη Αχτσιόγλου, ο αρμόδιος τομεάρχης Γιάννης Βρούτσης υπενθύμισε ότι «η καταστροφική πορεία του ασφαλιστικού επί ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε 21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών, σε 1,9 εκατ. νυν συνταξιούχους σε απόλυτη αβεβαιότητα για το αν θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις τους και σε 35% μειώσεις στις κύριες συντάξεις και 45% στις επικουρικές για τους νέους συνταξιούχους».

Ξεχωριστή θέση στο αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ. έχει και η ώθηση στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση μέσα από βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα:

-Ριζική απλοποίηση του συστήματος αδειοδοτήσεων, ώστε να εξαλειφθούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποθαρρύνουν την πραγματοποίηση επενδύσεων.

– Ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, με χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και μείωση της ανάγκης φυσικής επαφής του πολίτη με το ανθρώπινο δυναμικό της δημόσιας διοίκησης.

– Υιοθέτηση πολιτικών που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες έκδοσης αποφάσεων της Δικαιοσύνης.

«Μισόλογα και ασάφειες Τσίπρα»

Για «μισόλογα» του Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η Ν.Δ. μετά τη νέα ασαφή δήλωση του πρωθυπουργού για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση.

«Τα πράγματα είναι απλά: Αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε τέταρτο άτυπο Μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το αν θα κοπούν οι συντάξεις», υπογράμμισε η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη για τη δήλωσή του στη ΔΕΘ για τους συνταξιούχους.

«Μέχρι να πάρει το πράσινο φως -όπως του ευχόμαστε- ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μην μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό», σχολίασε χαρακτηριστικά η Ν.Δ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Μητσοτάκης: Όχι στις ψήφους των Σπαρτιατών – Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε...

Ανατριχιαστικό και αποκαλυπτικό χαρακτήρισε το περιστατικό βίας που συνέβη στη Βουλή την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. “Ανατριχιαστικό γιατί δεν γίνεται ο ναός της δημοκρατίας να μετατρέπεται...

Κασσελάκης: Ζήτησε τη διαγραφή – Θεοδωρικάκος: “Ας κοιτάξει τον καθρέφτη για να δει το...

Την διαγραφή του βουλευτή της Ν.Δ Τάκη Θεοδωρικάκου ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή δήλωση του πως η Ν.Δ διεκδικεί τις ψήφους όλων των...

ΝΔ: Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί

«Την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις...

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου: Πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε η ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων, τα...

Επιχείρηση “Ασπίδες”: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε με πυροβόλο δύο UAV στον κόλπο Άντεν

H φρεγάτα Ύδρα που βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό...

Drones στο Αιγαίο θα ρίξει η Ελλάδα: Πρόταση από το Παρίσι για µη επανδρωµένα...

Με το βλέµµα να είναι στραµµένο στον πλήρη εκσυγχρονισµό των Ενόπλων ∆υνάµεων, στο κέντρο της προσοχής του Πολεµικού Ναυτικού βρίσκονται πλέον τα µη επανδρωµένα...
Γεωργιάδης: Από Μάϊο θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη: Μετά τη γκάφα, να μας πει πού θα βρει 11 δισ....

Σε νέα τοποθέτηση που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την απάντηση Κασσελάκη, τονίζει πως «για να διορθώσει την πρωινή του γκάφα, την οποία έκανε...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χατζηδάκης: Οι θετικές εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη

«Οι θετικές εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά είναι μία ουσιαστική συμβολή για την οικονομική...

Οκτώ τροφές για την ανάπτυξη μυών

Εάν έχετε αποκτήσει τους μύες σας τρώγοντας τσιπς και πίνοντας μπύρες σίγουρα θα φαίνονται...

Απολογισμός Κ. Mητσοτάκη: H Ελλάδα έχει την τρίτη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε όλη την Ε.Ε.

Στην (καθιερωμένη, πλέον) ανασκόπηση της εβδομάδας, αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,...

Μητσοτάκης: Θα αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο μέσω υψηλότερων πραγματικών μισθών, που προέρχονται από την ανάπτυξη κι όχι από τον δανεισμό

«Η Ελλάδα είναι σήμερα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη, με αυξανόμενη...