ΝΕΟ ΡΗΓΜΑ στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη διαχείριση του προσφυγικού

21
ΣΥΡΙΖΑ,διαφωνία,ανακοίνωση,προσφυγικό,

“Ρήγμα” στα ανώτατα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες η ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος επί του συγκεκριμένου ζητήματος είχε μόνο την έγκριση της προεδρικής πλειοψηφίας και όχι των μελών που πρόσκεινται στην κίνηση των 53.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που αφορούσε στο προσφυγικό, διαφώνησαν και δεν έβαλαν την υπογραφή τους, τέσσερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ανήκουν στην ομάδα των 53. Και αυτό διότι ήθελαν να διατυπωθούν σαφείς αιχμές εναντίον της κυβέρνησης σχετικά με την πρόσφατη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και τις αρνητικές επιπτώσεις σε βάρος των δικαιωμάτων τόσο των προσφύγων όσο και των μεταναστών.

Διαβάστε επίσης:  Δεν επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα για προτάσεις Κοτζιά στην πΓΔΜ

Πρόκειται για τους Χ. Γολέμη, Π. Λάμπρου (φωτ.), Μ. Σαρρή και Μ. Υδραίο, οι οποίοι, όταν ο Γραμματέας της Κ.Ε του κόμματος Π. Ρήγας τους γνωστοποίησε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, αρνήθηκαν να την εγκρίνουν και ζήτησαν να επισημανθεί ότι δεν εγκρίνεται ομόφωνα αλλά κατά πλειοψηφία. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και προερχόμενη από την κίνηση των 53 Ρ. Σβίγγου υπερψήφισε την σχετική ανακοίνωση.