Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.7 C
Athens

Νέος Κόσμος: Μαφιόζικη εκτέλεση – Πληρωμένο συμβόλαιο για τον σεσημασμένο μεγαλονονό της νύχτας

Μαφιόζικη εκτέλεση με τουλάχιστον 80 σφαίρες και θύμα έναν 44χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων Βαγγέλη Ζαμπούνη έγινε γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα έξω από το βενζινάδικό του, στην συμβολή των οδών Φορατζή και Ηλιού στο Νέο Κόσμο.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον 44χρονο και τον γάζωσαν με καλάσνικοφ την ώρα που είχε βγει από το βενζινάδικο και άνοιξε την πόρτα για να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του, αλλά δεν πρόλαβε.

Αμέσως μετά τη δολοφονία οι δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο που οδηγούσαν και εξαφανίστηκαν. Λίγο αργότερα το ΙΧ βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί.

Σεσημασμένος μεγαλονονός της νύχτας το θύμα – Πώς έγινε η εκτέλεση
Η δολοφονία αποδίδεται από την Αστυνομία σε συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος μεταξύ νονών της νύχτας, καθώς το θύμα θεωρούνταν από τα μεγάλα «ονόματα» στον συγκεκριμένο χώρο.

Ενατίον του είχε γίνει και πάλι απόπειρα σε βάρος του το 2018 στον Πειραιά και έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σωρεία επιθέσεων και άλλα αδικήματα.

Το όνομα του έχει εμπλακεί και σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο, σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Ππιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.

Οι εκτελεστές πυροβόλησαν τον 44χρονο, ο οποίος προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο θωρακισμένο όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν βρεθεί από την Αστυνομία 81 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Το καμένο όχημα των δραστών παρελήφθη από γερανό της Αστυνομίας, για να μεταφερθεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί εργαστηριακά.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία, ενώ έχει ληφθεί οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή για να εξεταστεί στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Πώς στήθηκε η ενέδρα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ένοπλοι δράστες, κατά εκτιμήσεις τουλάχιστον τρεις, επέβαιναν σε ένα τζιπ μάρκας Lexus και τον προσέγγισαν έξω από το πρατήριο, στη 01:55, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού.

Πριν προλάβει να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του (θωρακισμένο τζιπ BMW) τον «γάζωσαν» με δεκάδες σφαίρες. Στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 81 κάλυκες καλάσνικοφ διαμετρήματος 7.62mm, αλλά και κάλυκες από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Εκτιμάται ότι οι δράστες επιτέθηκαν με τρία καλασνικοφ και ένα πιστόλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα οπλοφορούσε. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκε όπλο, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Όπως αναφέρεται σε ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., το τζιπ των δραστών βρέθηκε στη συνέχεια καμμένο ολοσχερώς επί της Λεωφόρου Αθηνών, στο Χαϊδάρι, ενώ γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο αριθμός πλαισίου του. Για τό όχημα δεν είχε δηλωθεί κλοπη, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ιδιοκτήτες του να μην είχαν προλάβει να τη δηλώσουν.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει, το διάστημα από σήμερα έως και 12 Μαΐου 2024, αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του...

Στην φυλακή για ναρκωτικά 3 από τους 10 κατηγορούμενους που συνελήφθησαν στην επιχείρηση για...

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια οι 3 από τους 10 κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της επιχείρησης της αστυνομίας...

“Άρχοντας των κρίκων” ο Πετρούνιας – Έγραψε ιστορία με το 7ο χρυσό μετάλλιο

Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κατέκτησε το 7ο χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ρίμινι και έγινε ο αθλητής...

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές

Από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απολύθηκαν πέντε ράθυμοι δικαστές, ενώ δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις...

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Τι εισοδήματα δήλωσαν πέρυσι οι 735.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ατομικές επιχειρήσεις

Από τη μια η ΑΑΔΕ άνοιξε αργά χθες το βράδυ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για 8,5 εκατομμύρια φορολογούμενους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Νέος Κόσμος: Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τη διαρροή video στα ΜΜΕ

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν για τη διαρροή video στα ΜΜΕ, στο οποίο φαίνεται η σορός...

Δολοφονία Greek Mafia: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκτέλεσης του Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της εκτέλεσης του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο,...

Νέος Κόσμος: 36χρονη βρέθηκε στο κενό από τον 3ο όροφο – Την είχε δέσει χειροπόδαρα ο σύντροφός της

Παρ’ ολίγον τραγωδία εκτυλίχθηκε στον Νέο Κόσμο χθες το απόγευμα, με μια 36χρονη Κινέζα...

Πετράλωνα: Ο πιστολέρο της πλατείας Βάθη ήταν το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης

Ο δράστης της επίθεσης με όπλο (και δύο τραυματίες) στην πλατεία Βάθη ήταν τελικά...