Ο αρχηγός του κόμματος που έρχεται να τρυπήσει τη ΝΔ από δεξιά

43


Οι ζυμώσεις και η οριστική απόφαση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως φαίνεται από όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα είναι αυτή τη στιγμή ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Όσο ο Σύριζα βρίσκεται σε φάση ανασύνθεσης η ΝΔ παίζει ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Μέχρι τώρα γιατί οι πληροφορίες του instanews λένε ότι το πολιτικό σκηνικό σύντομα θα αλλάξει.

Η νηνεμία εντός Νέας Δημοκρατίας είναι η γαλήνη πριν τη μεγάλη καταιγίδα. Βλέπετε δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αρχηγικές τάσεις και δεν βλέπουν με καλό μάτι την ισχυροποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εντός Νέας Δημοκρατίας οι πρώτες ζυμώσεις για να καλυφθεί το κενό δεξιά της Νέας Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει. Στελέχη που θεωρούν ότι ένα κόμμα πιο συντηρητικό από τη ΝΔ θα μπορούσε να πάρει ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας (μιλούν για διψήφιο νούμερο) κάνουν τις πρώτες κινήσεις για τη δημιουργία του και περιμένουν δυο πράγματα.

Διαβάστε επίσης:  O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Λιβύης (LΝΑ), ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι

Πρώτον το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής (οι περισσότεροι θα στοιχημάτιζαν ότι το πρόσωπο αυτό θα ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, όμως στη λίστα υπάρχουν άλλοι 2 πριν τον Μεσσήνιο και μάλιστα της νέας γενιάς του κόματος) και δεύτερον και σημαντικότερο μια αφορμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, γνωρίζει ότι σε ένα κόμμα σαν τη Νέα Δημοκρατία οι δελφίνοι δεν θα λείψουν ποτέ, είναι ενήμερος για τις ζυμώσεις που γίνονται, αλλά δεν ανησυχεί. Θεωρεί ότι η δυναμική που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση δεν μπορεί να απειληθεί από κανένα νέο κόμμα και θεωρεί ότι η μπάλα βρίσκεται στα κυβερνητικά χέρια.

Όσο εφαρμόζουν το πρόγραμμα για το οποίο εξελέγησαν ουδείς μπορεί να τους απειλήσει. Αν όμως κάποιοι το τολμήσουν ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο ότι θα σηκώσει το γάντι. Ιδού η Ρόδος…