Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
27.2 C
Athens

Ο καιρός κάνει «τερτίπια»: Βροχές και καταιγίδες φέρνει η «Ψυχρή Λίμνη» το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου,  

το Σάββατο θα φτάσουν πιο ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα που θα φέρουν αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο βορειοδυτικό Αιγαίο κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει ίδιο με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και βορειοδυτικό Αιγαίο ενώ η αστάθεια θα συνεχίσει και στην αρχή της άλλης εβδομάδας με τη θερμοκρασία να πέφτει και να φτάνει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Η νέα εβδομάδα θα κυλήσει με το ίδιο καιρικό σκηνικό με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε φυσιολογικές τιμές. Ο καιρός θα διατηρηθεί έτσι έως και την Τετάρτη και στη συνέχεια θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα

Άστατος προβλέπεται ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, αλλά και στα νησιά του Ιονίου και του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι του Σαββάτου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά, ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες και στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης, στο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Παράλληλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγες βροχές κυρίως στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, βοριάδες 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με μεσημεριανές μπόρες στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Η υπόλοιπη εβδομάδα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, αλλά και αστάθεια που θα εκδηλώνεται με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-05-2024

  • Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στη Μακεδονία και τα κεντρικά ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Στα βόρεια, κυρίως ορεινά, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 και τοπικά στα νότια τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-05-2024

  • Στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά – βορειοδυτικά, τα κεντρικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27-05-2024

  • Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά με πιθανότητα να σημειωθούν τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Βελτίωση θα σημειωθεί τις βραδινές ώρες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28-0-2024

  • Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη βόρεια ηπειρωτική χώρα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Κέρκυρα: Νεκρός ο αγνοούμενος Αμερικανός τουρίστας

Νεκρός εντοπίστηκε στις 1:30μ.μ σε παραλία κοντά στο παλιό λιμάνι του Μαθρακίου, ο 55χρονος Αμερικανός τουρίστας, του οποίου η εξαφάνιση δηλώθηκε την περασμένη Πέμπτη...

Σαν σήμερα 16 Ιουνίου: Αυτοκτόνησε ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, Άρης Βελουχιώτης

Το πρωινό της 16ης Ιουνίου του 1945, ο Άρης Βελουχιώτης, ή κατά κόσμον Αθανάσιος Κλάρας, αυτοκτονεί στην Μεσούντα της Άρτας, όταν περικυκλώθηκε από παραστρατιωκές...

Λέκκας: Υπάρχουν φόβοι για νέες πλημμύρες στη Θεσσαλία

Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την πιθανότητα να πληγεί ξανά η Θεσσαλία, με καταστροφικές πλημμύρες, όπως τον Σεπτέμβριο του...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Το Athens Pride 2024 τα είχε όλα - Μέχρι και υπερήφανα σκυλάκια! 16 Ιουνίου 2024

Τα Μερομήνια τρελάθηκαν: Ποιος καύσωνας; «Στις 22 με 26 του μήνα θα συμβεί κάτι...

Τι λένε τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι; Τι καιρός θα μας απασχολήσει; Μπορεί να έχουμε αναφερθεί στον τρελό καύσωνα που αναμένουμε όμως γύρω...

Σαν σήμερα 16 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1816: Κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στη βίλα του στη Γενεύη, ο Λόρδος...

Καιρός: Μπουρίνια, καταιγίδες, και άνοδος της θερμοκρασίας

Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικές...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Τα Μερομήνια τρελάθηκαν: Ποιος καύσωνας; «Στις 22 με 26 του μήνα θα συμβεί κάτι για πρώτη φορά στα χρονικά!»

Τι λένε τα Μερομήνια για το φετινό καλοκαίρι; Τι καιρός θα μας απασχολήσει; Μπορεί...

Καιρός: Μπουρίνια, καταιγίδες, και άνοδος της θερμοκρασίας

Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τις θερμές ώρες...

Καιρός σήμερα : «Ανάσα» δροσιάς και ξαφνικά μπουρίνια

Καιρός σήμερα 15/06: Αναμένεται γενικά αίθριος, με τους ανέμους στα πελάγη να πνέουν βόρειοι...

Κορυφώνεται ο καύσωνας: «Εκρηκτικό μείγμα» με 43άρια και αφρικανική σκόνη

Κορυφώνεται ο καύσωνας σήμερα, καθώς αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα. Στα ύψη...