Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Athens

Ο Κιμ δεσμεύτηκε για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευσή του για τη «πλήρη» αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν.

Ο Μουν και ο Κιμ συμφώνησαν κατά την αιφνιδιαστική δεύτερη συνάντηση που είχαν το Σάββατο ότι μια πιθανή σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ, που ο αρχικός της προγραμματισμός ήταν για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, πρέπει να στεφθεί με επιτυχία, τόνισε ο Μουν σε μια συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ.

Σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο Κιμ πιστεύει ότι μια σύνοδος κορυφής με τον Τραμπ θα αποτελέσει μια ιστορική ευκαιρία για να δοθεί ένα τέλος σε δεκαετίες αντιπαράθεσης.

«Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να τερματίσει μια περίοδος αντιπαράθεσης μέσα από την επιτυχία μας συνόδου Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ, καθώς στη συνεργασία για ειρήνη και ευημερία», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, που επέστρεψε στη Σεούλ την Πέμπτη το πρωί μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι μετέφερε την «ακλόνητη βούληση» του Αμερικανού προέδρου για τον τερματισμό της εχθρικής σχέσης με τη Βόρεια Κορέα και την επιδίωξη διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Παράλληλα, Βόρεια και Νότια Κορέα συζητούν μια πιθανή δέσμευση μη επίθεσης από τις ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα και την έναρξη συνομιλιών για την σύναψη μιας ειρηνευτικής συνθήκης ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Πιονγκγιάνγκ όσον αφορά την ασφάλεια πριν από τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

«Για την επιτυχία της συνόδου κορυφής της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ, εξετάζουμε σε επίπεδο εργασίας διάφορους τρόπους για τη διάλυση των ανησυχιών της Βόρειας Κορέας όσον αφορά την ασφάλεια», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής προεδρίας σε δημοσιογράφους.

«Σε αυτό περιλαμβάνεται ο τερματισμός των εχθρικών σχέσεων, μια αμοιβαία δέσμευση μη επίθεσης, η έναρξη συνομιλιών για μια ειρηνευτική συνθήκη που θα αντικαταστήσει την σημερινή ανακωχή», πρόσθεσε ο ίδιος.
Τα δύο κορεατικά κράτη έχουν επίσης συνομιλίες για μια τριμερή κήρυξη του τέλους του Πολέμου της Κορέας του 1950-53, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία για μια τριμερή σύνοδο κορυφής, κατέληξε ο ίδιος.

Τραμπ: Εξετάζουμε σύνοδο κορυφής στις 12 Ιουνίου με τη Βόρεια Κορέα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι εξακολουθεί να εξετάζει μια σύνοδο κορυφής στις 12 Ιουνίου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες προχωρούν πολύ καλά.

«Πηγαίνουμε πολύ καλά αναφορικά με τη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί», πρόσθεσε.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Γαλλία: Επιβολή lockdown για ένα μήνα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 Μαρτίου oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 845 oι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι, με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει...

Μεσανατολικό: Φόβοι για χερσαία Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στη Ράφα, εγείροντας φόβους ότι δεν θα αργήσει να ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση...
Europol: Καλεί τις χώρες της ΕΕ να προστατέψουν τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

Κατέρρευσε η ασφάλεια της Europol – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της. Όπως αποκάλυψεσε δημοσίευμά του το...

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Οι έρευνες αναστέλλονται, οι 6 αγνοούμενοι θεωρούνται πλέον νεκροί 

Δύτες πρόκειται να επιστρέψουν σήμερα τα ξημερώματα στον ποταμό Πατάπσκο στο σημείο όπου χθες Τρίτη κατέρρευσε μεγάλη γέφυρα στη Βαλτιμόρη, αφού προσέκρουσε πάνω της...
1965, ΗΠΑ, διάβημα, κυπριακή κυβέρνηση, σοβιετικούς πυραύλους,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 Μαρτίου αυστηρό διάβημα ΗΠΑ προς την κυπριακή κυβέρνηση

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ! To 1965 οι ΗΠΑ με αυστηρό διάβημά τους προς την κυπριακή κυβέρνηση ζητούν την ακύρωση της αγοράς σοβιετικών αντιαεροπορικών πυραύλων, με τη δικαιολογία ότι μία...

Κατάπτυστη άποψη Ερντογάν: Οι Πόντιοι ήταν μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις

Κλιμακώνει την προκλητική ρητορική του ο Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία με κατάπτυστες απόψεις που διαστρεβλώνουν την ιστορία. Ο τούρκος πρόεδρος...

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα μετά από πρόσκρουση πλοίου – Φόβοι για πολλά θύματα

Ενα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα που βρίσκεται στο λιμάνι της Βαλτιμόρης στο Μέριλαντ, προκαλώντας την πτώση της, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή. Πρόκειται για τη...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χαλασμός στη Βόρεια Κορέα για το τσιρότο στο κεφάλι του Κιμ Γιονγκ Ουν

Μετά την απώλεια πολλών κιλών, μία νέα εικόνα του Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε τροφή...

Απειλεί τη Νότια Κορέα με στρατιωτική δράση Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει μεγάλη επιρροή στη Βόρεια Κορέα και είναι...

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε το νέο υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας

Από την Πιονγκγιάνγκ δεν ανακοινώθηκε εάν πρόκειται για πυρηνικό ή άλλου τύπου υποβρύχιο Ο...

Ιστορία έγραψε ο Τραμπ

Ιστορία έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών,...