Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Ο Μαδούρο στα βήματα του Τσάβες: Έριξε μαύρο σε τηλεοπτικούς σταθμούς που του ασκούν κριτική

Συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του καθεστώτος Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Η κυβέρνηση διέταξε τη διακοπή εκπομπής σήματος δύο κολομβιανών τηλεοπτικών δικτύων που ασκούν κριτική στον σοσιαλιστή πρόεδρο.

Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι: “Το μέτρο βρίσκεται εντός των ορίων του νόμου, δεδομένου ότι αυτοί οι σταθμοί επιτίθενται επί σειρά μηνών στη Βενεζουέλα και τη θεσμική της υπόσταση και τώρα καλούν απροκάλυπτα για τη δολοφονία του Μαδούρο”, ανέφερε η δήλωση της ρυθμιστικής αρχής τηλεπικοινωνιών της χώρας, αναφερόμενη σε… μια δήλωση του πρώην προέδρου του Μεξικού Βισέντε Φοξ, ο οποίος είπε, “Μαδούρο, παραιτήσου ή θα πεθάνεις”.

Όπως είναι φυσικό, η αντιπολίτευση καταδίκασε την διαταγή αυτή ως καταστολή της ελεύθερης έκφρασης από το αυταρχικό καθεστώς.
Την απόφαση κατέκριναν με σφοδρότητα οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, οι οποίοι την χαρακτήρισαν ως άλλο ένα σημάδι ότι η χώρα διολισθαίνει σε καθεστώς δικτατορίας.

Ο σταθμός Caracol, ο οποίος είχε ανακοινώσει προηγουμένως την κατάργησή του από τα καλωδιακά δίκτυα της Βενεζουέλας, κατέκρινε με δριμύτητα τον Μαδούρο για λογοκρισία.
Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να πάρει δηλώσεις άμεσα από το RCN.
Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις ολοένα αυξανόμενες, διεθνώς, φωνές που χαρακτηρίζουν το καθεστώς του ως δικτατορικό, ο Μαδούρο κατηγορεί συχνά την Κολομβία και τις ΗΠΑ ότι συμμετέχουν σε μια “συνωμοσία της δεξιάς να γκρεμίσει τον σοσιαλισμό, στην πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα”.

Οι αντίπαλοί του απαντούν ότι το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα -το οποίο πρόσφατα έδωσε στη φιλοκυβερνητική Συνταγματική Συνέλευση τις εξουσίες του Κογκρέσου στο οποίο την πλειοψηφία κατέχει η αντιπολίτευση- ότι προσπαθεί να περιορίσει τη δημοσιογραφική κάλυψη του ασυγκράτητου πληθωρισμού, τις ελλείψεις προϊόντων και την καταπίεση πολιτικών της αντιπολίτευσης.

“Άλλο ένα κανάλι που χάνει το σήμα του! Έχει βοηθήσει αυτό στη μείωση εγκλημάτων; Είναι χαμηλότερος ο πληθωρισμός; Υπάρχουν περισσότερα τρόφιμα; Περισσότερα φάρμακα; Έχει λυθεί κανένα πρόβλημα;” είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες χθες.
“Αποτελεί άλλη μία ένδειξη ενός καθεστώτος στο οποίο δεν αρέσουν οι ελευθερίες, ένα καθεστώς που περιορίζει τις ελευθερίες των πολιτών”, είπε ο πρόεδρος Σάντος της Κολομβίας σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα φέτος, η ρυθμιστική αρχή Conatel ανέστειλε τη λειτουργία τριών καναλιών της τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων ήταν και η ισπανόφωνη υπηρεσία του CNN, ισχυριζόμενη ότι διαστρεβλώνουν την αλήθεια στα ρεπορτάζ τους.

Το 2014, οι αρχές διέκοψαν το σήμα του τηλεοπτικού καναλιού της Κολομβίας NTN24 για τον τρόπο που μετέδωσε τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης οι οποίες στράφηκαν στη βία, και εμπόδισε την πρόσβαση στον ειδησειογραφικό ιστότοπο της Αργεντινής Infobae.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

20% θα μειωθεί το εισόδημα παγκοσμίως μέχρι το 2050 – Λόγω των μέτρων που...

Οι εξαγγελίες μέτρων περί της δήθεν «κλιματικής αλλαγής» για άλλη μία φορά συνοδεύονται με κερδοσκοπικούς σχεδιασμούς της τάξης των παγκόσμιων ελίτ. Αυτή τη φορά, η...

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Ιράν – Ανεβαίνει η...

Ισχυρές απώλειες, που ξεπερνούν το 3% για το Τόκιο, καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, μετά τις πληροφορίες...

Εκρήξεις στο κέντρο του Ιράν από ισραηλινή επίθεση

Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση σε αντίποινα για...

Δημοσκόπηση Metron: Αυξάνεται η συσπείρωση της ΝΔ και ανεβαίνει στο 32,3% – Μειώνονται οι...

Πλησιάζουν οι ευρεωκλογές και η ΝΔ εμφανίζει αυξημένη συσπείρωση και σημαντικά κέρδη καθώς περιορίζει τις διαρροέρς προς τα δεξιά, οι οποίες όσο πλησιάζουν οι...

Τουρκία: Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την περιοχή Τοκάτ στην Τουρκία.

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, γνωστοποίησε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου...

Haaretz: Πράσινο φως των ΗΠΑ σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα με αντάλλαγμα περιορισμένη δράση...

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα με αντάλλαγμα μια περιορισμένη απάντηση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Eurostat: Η Ελλάδα έχει 599 ραδιοφωνικούς σταθμούς -Τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό στην ΕΕ μετά την Ισπανία και την Ιταλία

Τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕ έχει η Ελλάδα, μετά την Ισπανία...

Τηλεοπτικό «μαύρο» στην ενημέρωση

Τα πανελλαδικά κανάλια των δημόσιων συχνοτήτων απέχουν από την πληροφόρηση των πολιτών για τις...

Έρχεται απόψε το σπάνιο «μαύρο φεγγάρι»: Γιατί είναι ξεχωριστό – Δείτε LIVE το φαινόμενο

Ένας σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, το «μαύρο φεγγάρι  », θα δημιουργήσει μια ηλιακή έκλειψη απόψε Σάββατο σε περιοχές της...

Δήμος Αθηναίων: Από σήμερα οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Πώς θα κάνετε αίτηση

Νωρίτερα, από κάθε άλλη χρονιά, άρχισαν φέτος στον δήμο Αθηναίων οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς...