Ο Παππάς αρνείται οποιαδήποτε σχέση της “επιστολής Κομισιόν” με την διαδικασία των αδειών

33
Νίκος Παππάς, τηλεοπτικές άδειες,

Η επιστολή της Κομισιόν που δημοσιεύει η «Καθημερινή» σύμφωνα με την οποία ζητά εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της διαχείρισης των τηλεοπτικών αδειών, κάνει το γύρο του διαδικτύου, όπως είναι φυσικό, για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Μέσα από το δημοσίευμα φαίνεται ότι η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος κοινοτικός επίπτροπος, Γκ. Έντινκερ «εγκαλεί» για τους «νομικούς χειρισμούς» τον υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για τα ΜΜΕ Νίκο Παππά αλλά και τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Από πλευράς κυβέρνησης, ο Νίκος Παππάς ξεκαθαρίζει με δήλωσή του πως η «αλληλογραφία στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα του ομίλου Καθημερινής-ΣΚΑΪ είναι γνωστή εδώ και καιρό και δεν έχει σχέση με την διαδικασία των αδειών».

Μάλιστα, επισημαίνει πως η κυβέρνηση καλωσορίζει την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας για άδεια από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ενώ ταυτόχρονα υπογραμμίζει πως «είναι δικαίωμα του καθενός να υπερασπίζεται τα ιδιαίτερα συμφέροντα του όπως νομίζει».

«Η αποχή από την διαστρέβλωση και το ψέμα όμως μπορεί να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί από την αξιοπιστία του. Δεν μας προκαλεί λοιπόν έκπληξη. Αυτό που μας εκπλήσσει είναι ότι η “η ηχώ” των ιδιοκτητών ΝΔ δεν έχει σπεύσει να υιοθετήσει τις ανακρίβειες και να ζητήσει ακύρωση του διαγωνισμού και παραίτηση υπουργού», καταλήγει ο Νίκος Παππάς.