Ο προϋπολογισμός “μήλον της έριδος” κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

Εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

21
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Με αφορμή το νέο προϋπολογισμό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση …μπήκαν στα χαρακώματα εκφράζοντας εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, ανέφερε πως η οικονομία βγαίνει από τα δύσκολα και σταθεροποιείται, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «η τρίτη αξιολόγηση που βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια, έκλεισε χωρίς δημοσιονομικά μέτρα».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2018, είπε ότι είναι «ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός που ψηφίζει το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Από την πλευρά του, ο γενικός εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, την ομιλία του οποίου παρακολούθησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του 2018 δεν υπηρετεί τα δημόσια οικονομικά, αφού εφαρμόζει την αποτυχημένη συνταγή της υπερφολόγησης.

Διαβάστε επίσης:  Μήνυμα του πρωθυπουργού για τον κορωνοϊό

«Αφήσατε αφορολόγητο μόνο τον αέρα που αναπνέουμε», είπε απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα.

Ο Γιάννης Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημείωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά: Πρώτον, το αυτοδιαψευδόμενο αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια και την αποτύπωση της διαρκούς πραγματικότητας μιας συνεχούς λιτότητας με φόρους και περικοπές.

Ο γενικός εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει όσα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησαν, γιατί φοβήθηκαν την λαϊκή αντίδραση.

«Η προσπάθειά σας να υπονομεύσετε το δικαίωμα στην απεργία, αποτελεί για μας αιτία πολέμου», συμπλήρωσε.