Ο Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για “εγκληματικά λάθη”

84
Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το μάτι σε αυτούς που μετείχαν στο πάρτι

Για “εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης το 2015” έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη βουλή για το προσφυγικό.

Σημείωσε ωστόσο ότι “πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος μπροστά μας, να ενώσουμε τις φωνές μας, ίσως έτσι η Ευρώπη να μας ακούσει”. Εμείς από την Μυτιλήνη σας είχαμε πει τι πρέπει να κάνετε και εσείς καθυστερήσατε δραματικά. Προτείναμε τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής δράσης, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη και θα πρέπει να κατανέμονται εξίσου σε όλα τα κράτη-μέλης της Ευρώπης και επανέλαβε ότι το Ποτάμι υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει φύλαξη και των θαλάσσιων συνόρων. Επίσης, τόνισε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει ρόλο στο Αιγαίο και στα Τουρκικά παράλια.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Με τα εκλογικά συστήματα παίζει μόνο όποιος φοβάται τη λαϊκή ετυμηγορία

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στην ομιλία του Πρωθυπουργός λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν είμαι παλιός στο κοινοβούλιο αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό το ποτ πουρι της ενημέρωσης από την κυβέρνηση”.

Μεταξύ άλλων, σχολίασε και την αποκάλυψη του κυκλώματος των εκβιαστών, σημειώνοντας: “Ποιά είναι είναι η σχέση ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με τα κουμάσια της σπείρας που συνελήφθησαν; Γιατί έχει ενάμιση εκατομμύριο διαφημιστικό προϋπολογισμό η ΕΥΔΑΠ;”

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται στη βουλή είπε ότι όλα πρέπει να είναι διαφανή και να υπάρχουν προκηρύξεις για όλες τις θέσεις. “Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη. Να καταργηθεί ο νόμος Τσοχατζόπουλου” υπογράμμισε.