Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
14.9 C
Athens

Ο Τύπος της Τετάρτης 25/1

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΑΚΟΜΗ και για μικροποσά κατασχέσεις».
Η εφημερίδα γράφει ότι «ορατός είναι ο κίνδυνος κατασχέσεων ακόμη και για μικροποσά, μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να διαβιβάσει στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των 630.000 ασφαλισμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ανεξαρτήτως ύψους».

ΕΘΝΟΣ: «Δωρεάν αγορές κληρώνει η Εφορία».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «δωρεάν αγορές για τους φορολογουμένους που χρησιμοποιούν καθημερινά στις συναλλαγές τους το «πλαστικό χρήμα» προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις θα μπαίνουν αυτόματα σε κλήρωση και οι τυχεροί θα κερδίζουν τη στιγμή που πραγματοποιούν τη συναλλαγή τους δωρεάν αγορές μεγαλύτερης αξίας από τη συναλλαγή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ζημιά 93,1 δισ. στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα γράφει ότι «ανυπολόγιστο είναι ακόμη το κόστος στην ελληνική οικονομία αλλά και στα νοικοκυριά με όσα προηγήθηκαν και όσα ακολουθούν μετά την υιοθέτηση του τρίτου Μνημονίου, κάνοντας τις εκτιμήσεις τόσο του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, που μίλησε για 86 δισ. όσο και του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ , ο οποίος υπολόγισε το κόστος τα 100 δισ. ευρώ, να φαίνονται συντηρητικές».

ΕΣΤΙΑ: «Ανίκανη η Αριστερά να κυβερνήσει».

Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής «στην οικονομία, όπου οι ιδέες της Αριστεράς περιορίζονται στο πως να αναδιανέμει τον πλούτο, αλλά όχι στο πως να τον δημιουργεί. Η Αριστερά μέχρι στιγμής δείχνει ανίκανη να αποκτήσει κυβερνησιμότητα.

Η ΑΥΓΗ: «Η ελπίδα παραμένει Αριστερά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «με αφορμή τα δυο χρόνια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του κυβερνητικού επιτελείου προχώρησαν σε έναν αναλυτικό απολογισμό του έως τώρα κυβερνητικού έργου.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ανοίγει τα χαρτιά του στην «Εφ.Συν.» Αποκλείει τη νομοθέτηση επιπλέον μέτρων, καθώς και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών , όχι γιατί τις φοβάται, όπως λέει, αλλά διότι «τώρα δεν έχουν νόημα». Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέει ότι «προτιμά να ασκεί αντιπολίτευση μέσω Instagram».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ασήκωτο φορτίο για τους επαγγελματίες».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, που εκδίδονται σωρηδόν, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου, αποκαλύπτουν το μέγεθος των επιβαρύνσεων αλλά και τις παγίδες για διάφορες κατηγορίες ασφαλισμένων».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Σφίγγουν τη θηλιά σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και αγρότες».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες, που δεν μπορούν να καταβάλλουν τις εισφορές τους σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, αντίστοιχα στοχοποιεί τώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποστέλλοντας τα χρέη τους ακόμα και κάτω των 5.000 ευρώ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ)».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ευρωπαίος αξιωματούχος: «Ψηφίστε μέτρα τώρα»».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ψήφιση τώρα των μέτρων που ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μετά το 2018 καλείται, σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές, να λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση με συμμετοχή του Ταμείου. Πρόκειται κυρίως για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου αλλά και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις».

Kontranews: «Ούτε τηλέφωνο δεν παίρνει την Μέρκελ ο Τράμπ!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ούτε τηλέφωνο δεν παίρνει την Άνγκελα Μέρκελ ο νέος πλανητάρχης, ο οποίος έχει βάλει στην απομόνωση την Γερμανία, προωθώντας ταυτόχρονα την Μεγάλη Βρετανία ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ο θάνατος της μεσαίας τάξης. Μειώθηκε δραματικά το εισόδημα για το 75,3% των Ελλήνων».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «εξαφανίζεται η μεσαία εισοδηματική τάξη στην Ελλάδα, λόγω της πολύχρονης λιτότητας και της υπερφορολόγησης που τη συνοδεύουν, ενώ οι μισοί Έλληνες θέλουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Πρόκειται για τα κυριότερα ευρήματα της ετήσιας έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ αναφορικά με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Φτωχότερο το 75% των νοικοκυριών».

Η εφημερίδα τονίζει ότι «εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της οικονομικής μετανάστευσης, με το 67,7% των νέων να θέλει να φύγει στο εξωτερικό, ενώ η υπογεννητικότητα θεριεύει, η σύνταξη παραμένει κύρια πηγή εισοδήματος για το 50% του πληθυσμού και , όπως εκτιμάται, 800.000 πολίτες θα παραμείνουν και φέτος κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού αποσαθρώνοντας πλήρως τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος».

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 1-12-2022

Ο Τύπος της Πέμπτης 1/12

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 1-12-2022 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Τρέμουν οι σεισμολόγοι" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Φάρμακο "ασπίδα" στο Αλτσχάιμερ" ΕΣΤΙΑ: "Μειονότης οι Χριστιανοί στην Αγγλία!" Η ΑΥΓΗ: "Δικαιοσύνη...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 30-11-2022

Ο Τύπος της Τετάρτης 30/11

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 30-11-2022 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Εθνική ήττα" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Αναδρομικά έως 75.000 ευρώ για 120.000 συνταξιούχους" ΕΣΤΙΑ: "Μακεδονική μειονότης με την βούλα...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-11-2022

Ο Τύπος της Τρίτης 29/11

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-11-2022 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Ντροπή κύριε Μητσοτάκη!" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 4.216 προσλήψεις έως τέλος έτους" ΕΣΤΙΑ: "Θνήσκε υπέρ Πατρίδος" Η ΑΥΓΗ: Φυγαδεύουν -...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-11-2022

Ο Τύπος της Δευτέρας 28/11

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 28-11-2022 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οδηγός για αναγνώριση της πλασματικής ασφάλισης!" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Οι πίνακες με τις αυξήσεις στις συντάξεις" ΕΣΤΙΑ: "Επισπεύδονται οι...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-11-2022

Ο Τύπος της Κυριακής 27/11

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 27-11-2022 ΜΠΑΜ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ που "καίνε" τον πατέρα Αντώνιο ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΧΗ και χαλαρή ψήφο Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Σκάκι με...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 2-12-2022

Ο Τύπος του Σαββάτου 26/11

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 26-11-2022 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΠΑΝΙΚΟΣ για το φάντασμα του Άδωνη! ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα έξι "κλειδιά" για κούρεμα ενοικίων ΕΣΤΙΑ: Ήθελαν και να τον...
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 1-12-2022

Ο Τύπος της Παρασκευής 25/11

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 25-11-2022 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Χαστούκι του ΣτΕ στον Πλεύρη" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τα 20 SOS για επίδομα θέρμανσης" ΕΣΤΙΑ: "Πολίτες απειλούν να πυρπολήσουν τους...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,237ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ο Τύπος της Παρασκευής 2/12

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 2-12-2022 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΠΟΚΕΡ Μητσοτάκη, Σαμαρά και Καραμανλή" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "...

Ο Τύπος της Πέμπτης 1/12

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 1-12-2022 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Τρέμουν οι σεισμολόγοι" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Φάρμακο...

Ο Τύπος της Τετάρτης 30/11

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 30-11-2022 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Εθνική ήττα" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Αναδρομικά έως...

Ο Τύπος της Τρίτης 29/11

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 29-11-2022 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Ντροπή κύριε Μητσοτάκη!" ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " 4.216...