Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Οδηγίες για τα οικονομικά υποψηφίων στις εκλογές

Μέσω ειδικών τραπεζικών λογαριασμών, σε εγχώριες τράπεζες, θα διακινούνται τα χρήματα των συνδυασμών αλλά και των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Μετά την εγκύκλιο, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης απέστειλε έγγραφο προς την Ελληνική Ενωση Τραπεζών δίνοντας οδηγίες για την ορθή διαδικασία ανοίγματος αλλά και κίνησης των επίμαχων λογαριασμών.

Συγκεκριμένα, ως προς τα έσοδα υποψηφίων και συνδυασμών, η διακίνησή τους θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά μέσω του τραπεζικού λογαριασμού, ενώ οι δαπάνες θα πρέπει να διακινούνται αντίστοιχα σε ποσοστό 95%. Ο λογαριασμός θα τηρείται στο όνομα του υποψηφίου περιφερειάρχη ή δημάρχου ή του οριζόμενου διαχειριστή των οικονομικών του συνδυασμού.

Σε ΟΤΑ με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους δεν είναι υποχρεωτικός ο ορισμός διαχειριστή και σε αυτή τη περίπτωση υπεύθυνος είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού.

Καταθέσεις στους συγκεκριμένους λογαριασμούς επιτρέπονται εφόσον γίνονται επώνυμα, με τη ρητή συναίνεση των προσώπων που φαίνονται ως δικαιούχοι.

Με ευθύνη της τράπεζας, οι καταθέσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από συγκεκριμένα στοιχεία του καταθέτη (αριθμός ταυτότητας κ.λπ.) και τα στοιχεία να έχουν ελεγχθεί. Ο λογαριασμός «κλείνει» με την ολοκλήρωση των καθηκόντων διαχείρισης των οικονομικών του συνδυασμού.

Εν τω μεταξύ, οδηγίες για την προβολή των υποψηφίων σε ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και των συνδυασμών εντός χώρων που διατίθενται από τα δημοτικά συμβούλια δίνει άλλη εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων:

• Επιτρέπεται η επικόλληση εντύπων σε συγκεκριμένους χώρους που έχουν κατασκευαστεί στους δήμους ή υποδεικνύονται από τα δημοτικά συμβούλια.

• Επιτρέπεται η τοποθέτηση από τους συνδυασμούς καλαίσθητων περιπτέρων στους χώρους που τους διατίθενται, σε συγκεκριμένες διαστάσεις, καθώς και τροχόσπιτων μέχρι τεσσάρων μέτρων.

• Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό ή αεροπανό ή άλλων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες κ.λπ.

• Επιτρέπεται η χρήση slides σε ανοικτούς χώρους, που καθορίζονται από τα δημοτικά συμβούλια υπό την προϋπόθεση ότι δεν παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, αλλά ούτε και οι πεζοί.

• Απαγορεύεται η χρήση πλαστικών σημαιών και γενικώς πλαστικού προεκλογικού υλικού, καθώς επιβαρύνει το περιβάλλον.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

“Τουρισμός για Όλους 2024”: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους. Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις) Προσωρινός Πίνακας...

Πύργος: Επίθεση σε 17χρονο από άλλα νεαρά άτομα

Πατέρας 17χρονου κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι ο γιός του δέχθηκε επίθεση από τρείς νεαρούς χθες το μεσημέρι (25/4) στην περιοχή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας...

Εργατική Πρωτομαγιά: Τραβούν χειρόφρενο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μεγάλη Τετάρτη

Την αποδοχή της πρόσκλησης για συμμετοχή στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για απεργία την Τετάρτη 1 Μαΐου με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς 2024,...

Η φωτογραφία της ημέρας

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελλάδα για το Παρίσι 2024 26 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 26 Απριλίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1822: Τίθεται σε ισχύ ο πρώτος φορολογικός νόμος των επαναστατημένων Ελλήνων, με την...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα ;

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Γλαφυρός, Γλαφύρα, Γλαφυρή, Γλαφυρούλα.

Ελευσίνα: Μόλις 31 ετών ο νεκρός του τροχαίου – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Μόλις 31 ετών ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που ενεπλάκη σε τροχαίο τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελευσίνα. Ο 25χρονος συνοδηγός νοσηλεύεται στο...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Κασσελάκης: Να προχωρήσουμε σε διπλές εκλογές – Νιώθω έτοιμος να είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός

Διπλές εκλογές, ευρωεκλογές και εθνικές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι στόχος...

Βερβεσός αδειάζει Κασσελάκη : Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι εγγυώνται το αδιάβλητο των εκλογών

Πριν καν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησαν οι διαξιφισμοί στην ολομέλεια...

Ο Κασσελάκης είναι διεθνής παρατηρητής της ελληνικής πολιτικής

Φυσικά, και πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης… αστόχησε, καθώς μια τόσο σοβαρή πρόταση την έκανε…...

Βορίδης: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν αμφισβητεί τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών

Ξεκίνησε η συνεδρίαση, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, την πρωτοβουλία...