Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.9 C
Athens

Οι 9 φορολογικές και μη εκκρεμότητες εως το τέλος του έτους

Λίγο περισσότερο από τρείς εβδομάδες περιθώριο χρόνου έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι προκειμένου  να κλείσουν πριν από το τέλος του έτους  τις εκκρεμμότητες που έχουν στην εφορία ώστε  να αποφύγουν την επιβολή αυστηρών προστίμων η τον καταλογισμό πρόσθετων φόρων που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία σε περίπτωση παράλειψης η εκπρόθεσμης τακτοποίησης υποθέσεων τους.

Παράλληλα περιθώριο χρόνου έως στις 12 Δεκεμβρίου, μετά την παράταση που δόθηκε, έχουν χιλιάδες 18ηρες και 19ρηδες προκειμένου  να υποβάλλουν αιτήσεις για το επίδομα νέων των 150 ευρώ το οποίο θα τους καταβληθεί τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη του 2023.

Στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις για τακτοποίηση    έως στο τέλος του έτους  περιλαμβάνονται,μεταξύ άλλων,η υποβολή τροποποιητικής  δήλωσης από μέρους συνταξιούχων,μισθωτών και γιατρών του ΕΣΥ για αναδρομικά ποσά  παρελθόντων ετών που έλαβαν το 2022   , η πληρωμή νέου φόρου που καταλογίστηκε από την εφορία  σε περιπτώσεις εντοπισμού αδήλωτων εισοδημάτων,η κάλυψη τεκμηρίων  με γονικές παροχές ,η υποβολή από πλευράς κληρονόμων φορολογικών δηλώσεων για φορολογούμενους που απεβίωσαν πέρσι και τέλος η υποβολή δηλώσεων φορολογίας για όσους φορολογούμενους μετέφεραν πέρσι την κατοικία τους στο εξωτερικό.

Ειδικότερα θα πρέπει να γίνει:

* Η πληρωμή έως στα τέλη Δεκεμβρίου της 8ης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της 6ης δόσης του φόρου εισοδήματος.

* Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2024 και η δήλωση ακινησίας με την ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων των οχημάτων τους για όσους κατόχους το επιθυμούν για ολόκληρο το 2024 η για μερικούς μήνες.Στη δεύτερη περίπτωση θα πληρώσουν αναλογικά τους μήνες για τους οποίους θα ζητήσουν άρση της ακινησίας του οχήματός τους.

* Συνταξιούχοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, γιατροί του ΕΣΥ,δικαστικοί  και άλλες κατηγορίες φορολογούμενων που εισέπραξαν πέρσι αναδρομικά ποσά ανεξαρτήτως σε ποιό χρόνο αυτά ανάγονται οφείλουν να υποβάλλουν έως στις 31 Δεκεμβρίου τροποποιητικές δηλώσεις του φόρου εισοδήματος χωριστά για κάθε έτος κατά το  οποίο τους επιμερίστηκαν τα αναδρομικά ποσά.

Μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης θα εκδοθεί από την εφορία  πρόσθετο εκκαθαριστικό φόρου , το οποίο θα πρέπει να εξοφλήσουν  εφάπαξ έως στα  τέλη Ιανουαρίου 2024.

* Οσοι  φορολογούμενοι θελήσουν να  καλύψουν τεκμήρια διαβίωσης ή απόκτησης περιουσιακών στοιχείων μπορούν  να επικαλεστούν γονικές παροχές χρηματικών ποσών από συγγενείς τους.Στην περίπτωση αυτή απαιτείται έως στο τέλος του έτους η υποβολή δηλώσεων  στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ “myProperty” η στην εφορία.

* Όσοι φορολογούμενοι εντοπίσθηκαν για αδήλωτα εισοδήματα,μετά από έλεγχο η διασταυρώσεις  της εφορίας και τους καταλογίστηκε πρόσθετος φόρος εισοδήματος πρέπει έως  στις 31 Δεκεμβρίου  να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση  μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

* Εως  τέλος του έτους θα πρέπει οι κληρονόμοι να υποβάλουν εγγράφως στην εφορία  τις φορολογικές δηλώσεις φορολογούμενων που απεβίωσαν το 2022. Επίσης όσοι κληρονόμησαν ακίνητα η άλλα περιουσιακά στοιχεία και έχει παρέλθει 6μηνο   από τον θάνατο του κληρονομούμενου θα πρέπει να υποβάλλουν δηλώσεις.

* Επίσης όσοι φορολογούμενοι  μετέφεραν πέρσι  την κατοικία τους στο εξωτερικό θα πρέπει να υποβάλλουν φορολογική δήλωση εισοδήματος έως τέλος του 2023..

*Εως στις 29 Δεκεμβρίου οοι επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία  θα πρέπει να καταβάλουν τον αναλογούντα ΦΠΑ.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ: Το μετέωρο βήμα του Παύλου Πολάκη με φόντο τις εσωκομματικές εξελίξεις

Η σιβυλλική δήλωση του Παύλου Πολάκη περί «λύσης που θα δοθεί στο συνέδριο» πυροδότησε σειρά σεναρίων γύρω από τις επόμενες κινήσεις του, καθώς στον...

Γαλλία: Σαμποτάζ στο δίκτυο των τρένων υψηλής ταχύτητας – Σοβαρά προβλήματα με τα δρομολόγια

Εμπρηστές έβαλαν φωτιά κατά μήκος των γραμμών που συνδέουν την πρωτεύσουσα με τα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας. Ωστόσο η γραμμή των...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 – Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές

Πτώση βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές και άνοδο στις πιο χαμηλόβαθμες «έδειξαν» τα στατιστικά στοιχεία των βάσεων εισαγωγής για το 2024, που ανακοινώθηκαν χθες, Πέμπτη...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 Ιουλίου εγκαινιάζεται στη Νέα Υόρκη το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1925... Εγκαινιάζεται στη Νέα Υόρκη το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Πρόκειται για το πρώτο υποκατάστημα ευρωπαϊκής τράπεζας στο εξωτερικό.

Αμετανόητος ο Πολάκης: “Θα το ξαναέκανα”

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Παύλος Πολάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κυλικείο της Βουλής, λίγη ώρα μετά την πρωτοφανή επίθεσή του εναντίον συνεργάτιδας υπουργού που οδήγησε...
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των βάσεων

Πανελλήνιες 2024: Στη δημοσιότητα οι βάσεις

Αγωνία τέλος. Οι βάσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων είναι πλέον γεγονός. Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ για το...
Μάτι Αττικής: Στους 98 οι νεκροί από τη φωτιά - Κατέληξε εγκαυματίας στο ΚΑΤ

Δίκη για Μάτι: “Όχι” των δικαστών στις ενστάσεις κατά της έφεσης – Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Το «κατηγορώ» των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους αναίτια, με τρόπο μαρτυρικό, χωρίς κανένας αρμόδιος τις κρίσιμες ώρες να σταθεί...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα πληρώσουν μισό φόρο

Αρκετή «γκρίνια» συνοδεύει τη φετινή διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Από τη μια λογιστές...

Εφορία: Στο στόχαστρο αδήλωτες πισίνες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μπαίνουν όσοι ιδιοκτήτες πολυτελών...

Εκκαθαριστικά εφορίας: Αυξημένο φόρο κατά 30% λαμβάνει η πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων

Βαθιά το χέρι στην τσέπη,όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω του νέου τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης εισοδήματος,...

Οριστικό τέλος στις χωριστές ενημερότητες από εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Με εξπρές διαδικασίες και χωρίς να «τρέχουν» στην ΑΑΔΕ και τον ΕΦΚΑ θα μπορούν από...