Οι άνεργοι “μήλον της έριδος” κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

12
Πέτσας: Άμεσα θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας

Πολιτική κόντρα με επίκεντρο την στήριξη των ανέργων, καθώς η κυβέρνηση απαντά σε υψηλούς τόνους στις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε ότι “οι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι αιτιάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τους ανέργους και ιδίως μάλιστα τους πιο ευάλωτους, τους μακροχρόνια ανέργους”.
Υπεραμυνόμενος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι “τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους”, τονίζοντας ότι:

1ον. Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, 155.000 μακροχρόνια άνεργοι λαμβάνουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

2ον. Παράλληλα, η κυβέρνηση υλοποιεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για τη στήριξη των ανέργων.
Συγκεκριμένα:

  • Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, δωδεκάμηνης διάρκειας.
  • Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες για 36.500 άνεργους, με υψηλή μοριοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους.
  • Ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.
Διαβάστε επίσης:  Κορονοϊός: Σε επιφυλακή η κυβέρνηση με νέα τηλεδιάσκεψη - Αναμένεται μήνυμα Μητσοτάκη

3ον. Στα επιδόματα ανεργίας που έληξαν το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 έχουν δοθεί δίμηνες παρατάσεις που καλύπτουν συνολικά 193.000 συμπολίτες μας. Ενώ και για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο θα υπάρξει αντίστοιχα δίμηνη παράταση.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, “συνολικά, περίπου 500.000 άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι ενισχύονται από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης”.

“Αυτή η κυβέρνηση νοιάζεται. Στα δύσκολα, με έργα. Όχι στα εύκολα, στα λόγια της αντιπολίτευσης. Συνεχίζουμε ενωμένοι για να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση, όλοι μαζί, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω”, κατέληξε ο κ. Πέτσας.