Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Οι πρώτες 6 «ενδείξεις» από τον νέο Παναθηναϊκό

Το πρώτο φιλικό και μάλιστα υπό τέτοιες συνθήκες δεν προσφέρεται για συμπεράσματα, αποτελεί ωστόσο ένα δείγμα για τα ατομικά χαρακτηριστικά στοιχεία των παικτών που προσέθεσε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι.

Τα φιλικά δεν προσφέρονται απαραιτήτως για να δούμε τι μπορεί να κάνει στο σύνολο μια ομάδα, βοηθούν στο να αναλύσεις τι ποιοτικά χαρακτηριστικά διαθέτει μια ομάδα για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, μεγαλύτερη αξία έχει το τι είδαμε από τα νέα πρόσωπα και λιγότερο το κατά πόσο ο Παναθηναϊκός έχει «δέσει» σαν ομάδα σ’ αυτό το χρονικό σημείο. Συμπερασματικά, αν πρέπει να χαρακτηρίσουμε τον Παναθηναϊκό, με μια λέξη, γι’ αυτό που είδαμε στο φιλικό με τη Ζάλγκιρις, θα τολμούσα τον χαρακτηρισμό «μαχητικός».

Μια ομάδα μετρίων δυνατοτήτων με συγκεκριμένες αδυναμίες που θα επιδιώκει να καλύπτει το gap μέσα από τη μαχητικότητα και το πάθος της. Μια ομάδα που έχει ατομικό ταλέντο, διαθέτει παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά ταυτόχρονα έχει και συγκεκριμένες αδυναμίες που δύσκολα θα καλυφθούν.

Συμπερασματικά:

Ο Παναθηναϊκός έχει «φονικά» και απρόσμενα «εργαλεία» στην περιφέρειά του. Τόσο ο Τζάκσον όσο και ο Νέντοβιτς είναι παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν σε κάθε χρόνο και με κάθε τρόπο. Ακόμη κι αν κάποιες φορές το παρατράβηξαν, θα το δούμε συχνά, καθώς μέσα από αυτό προσφέρουν και το στοιχεία του μη αναμενόμενου.


Ο Μπέντιλ θα βοηθήσει πολύ περισσότερο από πέρυσι. Επαιξε στο «5», δοκιμάστηκε στο «4» και θα βοηθήσει σημαντικά σ’ ένα στοιχείο που ο Βόβορας μοιάζει να το ψάχνει. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού σουτάρουν ανεξαρτήτως θέσης. Το έκανε μία φορά ο Παπαγιάννης, το έκανε άλλες τρεις ο Μπέντιλ και απ’ ό,τι φάνηκε ήταν επιλογή κι όχι ανάγκη.


Ο Σαντ Ρος θα ‘χει δυσκολίες ως οργανωτής και φάνηκε δύο – τρεις φορές που πιέστηκε πάνω στη μπάλα. Τη μία σταμάτησε την ντρίπλα, τις άλλες δύο έχασε τον βηματισμό του και παρά λίγο να χαθεί η μπάλα. Με την παρουσία του ωστόσο βελτιώθηκε σημαντικά η ζώνη άμυνας ανάμεσα στην περιφέρεια και τους ψηλούς. Δυσκολότερα περνούσαν οι αντίπαλοι στη ρακέτα, δυσκολότερα οι κοντοί έβρισκαν τους ψηλούς. Τα μεγάλα πλάγια βήματα που διαθέτει και η σωματοδομή του καλύπτουν πολλές περισσότερες τρύπες απ’ ό,τι ο Τζάκσον και ο Φόστερ.


Στο οργανωτικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει ένα κενό. Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια του Βόβορα να πάρει περισσότερα από περισσότερους παίκτες στο κομμάτι αυτό, αλλά μοιάζει επικίνδυνη αποστολή με τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν οι παίκτες του. Οι Τζάκσον, Φόστερ και Νέντοβιτς είναι πολύ περισσότερο εκτελεστές και λιγότερο οργανωτές, ενώ ο Σαντ Ρος είναι πολεργεργαλείο που ωστόσο δεν αποτελεί εγγύηση στη θέση «1». Η πρώτη εικόνα είναι πως ο Παναθηναϊκός θα ‘χει ζητήματα στην τελική πάσα, την εύκολη ασίστ και γενικότερα στο «κουμάντο» της επίθεσής του.


Ανεξάρτητα, αν τα έβαλαν ή όχι, ο Παναθηναϊκός διαθέτει δύο τεσσάρια που μπορούν να σουτάρουν με σχετική αξιοπιστία από τη θέση «4». Το πιστεύουν και οι δύο και καλά κάνουν. Τόσο ο Γουάιτ που ξεκίνησε βασικός όσο και ο Μήτογλου που ήρθε από τον πάγκο, δεν σούταρουν να πάρουν την προσπάθεια και πολύ καλά έκαναν, καθώς ο ρόλος και το σουτ του πάουερ φόργυορντ είναι κλειδί για να ανοίξουν οι αντίπαλες άμυνες.


Ο Βόβορας έχει ένα αξιοπρεπές σύνολο για να κάνει το rotation που χρειάζεται μια ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Ακόμη και ο Κασελάκης που χρησιμοποιήθηκε για λίγο, είχε έναν ρόλο, είχε τη μαχητικότητα που θα απαιτηθεί για να καλυφθούν τα κενά. Δεν παρουσίασε μεγάλες αυξομειώσεις η εικόνα του Παναθηναϊκού, παρά τις αλλαγές που πραγματοποίησε, κάτι που σημαίνει ότι ο Βόβορας θα ποντάρει και στους 12.


Το δεύτερο φιλικό με την Αλμπα Βερολίνου, μπορεί να δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ασφαλής εικόνα. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο για να διορθώσει πράγματα, αλλά περισσότερο για να καταλάβει ο ίδιος ποιες είναι οι πραγματικές του δυνατότητες.

πηγη:Αρης Λαούδης

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες

Ο Παναθηναϊκός έμεινε «ζωντανός» στην προσπάθειά του να πάρει την πρόκριση στο Final Four της Ευρωλίγκας επικρατώντας με 95-79 της Μπακάμπι Τελ Αβίβ στο...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 25/4/24

Το δεύτερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και η πρεμιέρα της Σάκκαρη στο Madrid Open κόντρα στην Βέκιτς ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα...

Νίκη- τίτλου για την ΑΕΚ 3-0 επί του Παναθηναϊκού

Μεγάλη νίκη με σκορ 3-0 πήρε η ΑΕΚ στην έδρα της επί του Παναθηναϊκού για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ στη Σουπερ Λίγκα...

Έχασε βαθμούς και έδαφος ο Ολυμπιακός

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Άρης στη Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Με το αποτέλεσμα αυτό οι...

Στις 17 Μαϊου, θα ανακοινώσουν μαζικά ποιοί ποδοσφαιριστές είναι ομοφυλόφιλοι

 Η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο παραμένει ταμπού και στη Γερμανία σχεδιάζουν να το γκρεμίσουν στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία παίκτες, προπονητές αλλά και διαιτητές θα αποκαλύψουν ότι.... είναι γκέι,...

Απαγόρευση συγκεντρώσεων οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού

Με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις οπαδών της ΑΕΚ (στη Νέα Ερυθραία) και του Παναθηναϊκού (στο κέντρο της Αθήνας) έξω από τα ξενοδοχεία...

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/4/24

Το ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, τα ματς Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ για την Super League, όπως και το παιχνίδι Μπαρτσελόνα –...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Ιστορική αναδρομή των πρώτων παρελάσεων μέσα στη διάρκεια της Ιταλό Γερμανικής Κατοχής

Η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της Κατοχής. Στο κεντρικό...

Power Pass: Από σήμερα (15/7) οι πρώτες πληρωμές – Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Αρχίζει από σήμερα, Παρασκευή 15/07, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (Power Pass) από...

Ποιος φιλοτέχνησε τις πρώτες εικόνες της Παναγίας;

Ο ιατρός Λουκάς και η Παναγία συνομιλούν. Ο ιατρός της ζητάει την άδεια να...

Οι 7 ενδείξεις στη συμπεριφορά που δείχνουν ότι κάποιος σου λέει ψέματα

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να ενώσει δύο ανθρώπους με ισχυρούς δεσμούς αυτή είναι...