Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.9 C
Athens

Οικονόμου: Οι 7 προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Στις 7 προτεραιότητες του υπουργείου Προστασίας Πολίτη αναφέρθηκε ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα το μεσημέρι με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων με την περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών υποδοχής αιτήσεων.

Κατά δεύτερον υλοποιείται σταδιακά η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για επιστροφή 2.500 αστυνομικών στους δρόμους και στις περιπολίες.
Τα φύλλα πορείας δίδονται καθημερινά ανέφερε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι από τη φρουρά του πρωθυπουργού αποχώρησαν ήδη 80 άτομα.
Αναγνώρισε βέβαια τις δυσκολίες κάνοντας λόγο για δυνάμεις αδράνειας που επί δεκαετίες κρατούσαν πίσω το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ παραδέχτηκε ότι ασκούνται πολλές πιέσεις.

Τρίτο θέμα στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από το υπουργείο είναι η οπλοκατοχή κυρίως κυνηγετικών όπλων και τα πολλά εγκλήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με αυτά τα όπλα.
Όπως είπε ο κ. Οικονόμου υπολογίζεται ότι στην επικράτεια υπάρχουν σχεδόν 1 εκατ. κυνηγετικά όπλα. Σκοπός του υπουργείου είναι να αλλάξει το πλαίσιο χορήγησης άδειας αυτών των όπλων καθώς και των όπλων προστασία και των σκοπευτικών προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός τους.
Στο τραπέζι υπάρχει και η ιδέα να δοθεί κάποιο κίνητρο και για εθελοντική παράδοση αυτών των όπλων από τους κατόχους τους.

Το τέταρτο ζήτημα αφορά την ενίσχυση της Τροχαίας και τον ολιστικό σχεδιασμό για το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τις επικίνδυνες παραβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις σημερινές του ανακοινώσεις για τη λεωφόρο Κηφισού.

Το πέμπτο σημείο στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός αφορά την βία και την εγκληματικότητα ανηλίκων. Αύριο ο κ. Οικονόμου θα έχει συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας κ. Ζαχαράκη γι αυτό το θέμα. Αυτό που προβληματίζει όπως είπε είναι ότι όλο και μικρότερες ηλικίες εμπλέκονται σε αυτά τα περιστατικά.

«Πρέπει να καταλάβουμε τι είδους οικογένειες είναι αυτές που αφήνουν τα παιδιά τους να τριγυρνούν ανεξέλεγκτα μέρα μεσημέρι με σκοπό να εμπλακούν σε επεισόδια όπως έγινε χθες στη Νέα Ιωνία» είπε εμφατικά ο κ. Οικονόμου.

Το έκτο θέμα αφορά τη χρήση καμερών και άλλων ψηφιακών εργαλείων από την Αστυνομία.
Στο πλαίσιο αυτός μέσα σε ένα μήνα θα προκηρυχθεί και πάλι ο διαγωνισμός προμήθειας για τις κάμερες σώματος που θα φέρουν οι αστυνομικοί και τα περιπολικά.
Παράλληλα ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι σχεδιάζεται η τοποθέτηση σταδιακά 750 καμερών στην Αττική για την ενίσχυση της αστυνομεύσεις αλλά και τον έλεγχο τροχαίας.

Τέλος το έβδομο θέμα αφορά στη διοικητική ανασυγκρότηση και των υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Bροχερό το μεγάλο Σάββατο

Άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου (04/05) στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού...

Το ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργήσουν M. Παρασκευή και Μ....

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα καταστήματα μένουν ανοιχτά έως τις 19:00 για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης ανοιχτά με άλλα να κλείνουν στις 19:00 και άλλα να μένουν...

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίας Μαύρας μάρτυρος, Αγίου Ροδοπιανού. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής: Μαύρος, Μαύρα, Μαυρούλα, Μαυρίτσα*, Ροδόπη, Ροδώπη. Αγία Μαύρα Μάρτυρας της χριστιανικής εκκλησίας, η...

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς από Μεγάλη Παρασκευή ως και Τετάρτη του Πάσχα

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς και φέτος από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Τετάρτη του Πάσχα. Όπως κάθε χρόνο,...

Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλοποιήθηκε η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όπου νωρίτερα τα οχήματα κινούνταν με πολύ χαμηλές ταχύτητες από τον Ασπρόπυργο έως την Κινέττα.  Χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματοποιείται...
Κορωνοϊός: Αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα

Επάρκεια προϊόντων και συγκράτηση τιμών λίγο πριν την Ανάσταση – Αυξημένη η κίνηση στην...

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και για τις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού. Σύμφωνα με...
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ίδρυση,1837,

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 Μαΐου ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Το 1837.... Ιδρύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι η πρώτη ανώτατη σχολή σ' όλη την ανατολική Μεσόγειο.

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Οικονόμου: Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος

Η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού τα...

Οικονόμου: Έχει κατονομαστεί ο καθοδηγητής της επίθεσης στους αστυνομικούς

Για πληροφορίες που δείχνουν τον άνθρωπο, ο οποίος προμήθευσε τον 18χρονο με την ναυτική...

Στα χέρια της Δικαιοσύνης λίστα με 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν από όλες τις ομάδες

Φάκελο με κατάλογο με περίπου 200 ονόματα σκληρών χούλιγκανς που δραστηριοποιούνται σε όλες ομάδες...

Σφίγγει ο κλοιός για τους χούλιγκαν – Στον Άρειο Πάγο την Τρίτη Οικονόμου και Βρούτσης

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη θα επισκεφθούν την Τρίτη ο υπουργός Προστασίας...