Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Athens

Όλοι οι νέοι αντιδήμαρχοι στο δήμο Αθηναίων

Κρατώντας για τον εαυτό του κρίσιμες αρμοδιότητες όπως εκείνες για τα οικονομικά και το προσφυγικό-μεταναστευτικό αλλά και δηλώνοντας ότι θα προεδρεύει αυτοπροσώπως των δύο σημαντικών επιτροπών που απέκτησαν πρόσθετη εξουσία με τα πρόσφατα μέτρα για την κυβερνησιμότητα των δήμων, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε το «κυβερνητικό σχήμα» του δήμου με οκτώ αντιδημάρχους και τρεις εντεταλμένους συμβούλους.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης θα προεδρεύει της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Πρόκειται για τις δύο επιτροπές μέσω των οποίων η νέα κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα κυβερνησιμότητας που θα έφερνε η απλή αναλογική του Κλεισθένη και η έλλειψη πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα θέματα δεν θα φθάνουν ποτέ προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο όπως συνέβαινε έως τώρα αλλά θα αποφασίζονται τελεσίδικα στο επίπεδο των δύο επιτροπών. Το ερώτημα είναι εάν οι αποφάσεις αυτές θα προσβληθούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη και εάν τα δικαστήρια θα επικυρώσουν με την νομολογία τους τα κυβερνητικά μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι επί δημαρχίας Καμίνη, ο τότε δήμαρχος δεν προήδρευε ο ίδιος αλλά είχε ορίσει δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ως προέδρους.

Επίσης, ο Γ. Καμίνης είχε ορίσει αντιδημάρχους αρμόδιους για τα Οικονομικά και το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ενώ ο Κ.Μπακογιάννης αποφάσισε να κρατήσει ο ίδιος τις σχετικές αρμοδιότητες. Θα μπορούσε αυτό να ερμηνευθεί ως αποτέλεσμα της μείωσης του πλήθους των αντιδημάρχων από δέκα σε οκτώ που επέβαλε ο Κλεισθένης. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ισχύει καθώς ο νέος δήμαρχος δημιούργησε νέες αντιδημαρχίες.

Αντιδημαρχία που δεν υπήρχε είναι, για παράδειγμα, αυτή για την Δημοτική Περιουσία και το Ιστορικό Αρχείο την οποία ανέλαβε ο Λευτέρης Σκιαδάς. Ο κ. Σκιαδάς είναι Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» και υπήρξε παλαιότερα αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων (ΚΥΑΔΑ). Ασχολείται χρόνια με θέματα Ιστορίας και Αρχείων εκδίδοντας και την εφημερίδα «Μικρός Ρωμηός». Στον κ.Σκιαδά μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και του ιστορικού αρχείου του Δήμου, ιδίως οι σχετικές με α) το Τμήμα Δημοτικού και Ιστορικού Αρχείου Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Διοίκησης και β) τη Διεύθυνση Δημοτικής Περιουσίας και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δήμου. Επίσης ο Λ.Σκιαδάς ορίζεται Αναπληρωτής Δημάρχου.

Άλλοι αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν έως τις 31/8/2020 είναι οι:

Νικόλαος Αβραμίδης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών και τη λειτουργία των υποδομών εγκαταστάσεων καθαριότητας του Δήμου και της συντήρησης και επισκευής των οχημάτων και, ιδίως,  οι σχετικές με α) τη Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και β) τη Διεύθυνση Μηχανολογικού και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτές Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου. Στο παρελθόν ο κ.Αβραμίδης είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Πολεοδομίας ενώ το 2014 είχε κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το Παναθηναϊκό Κίνημα (ΠΑΝΚΙ).

Βασίλειος – Φοίβος Αξιώτης: Αντιδήμαρχος  Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως , στον οποίο μεταβιβάζεται η  άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το Σχέδιο Πόλεως, την οδοποιία, τις εργασίες για τη συντήρηση και εκπόνηση των νέων τεχνικών έργων που αφορούν κοινόχρηστες υποδομές της πόλης και ιδίως οι σχετικές με α) τη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως και Αστικού Περιβάλλοντος και β) τη Διεύθυνση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτές Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Βασίλειος Κορομάντζος: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και της διαχείρισης των κοινοχρήστων χώρων και ιδίως οι σχετικές με α) τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων και β) το Τμήμα Αδειοδότησης Εμπορικών Δράσεων, το Τμήμα Αδειοδότησης Χρήσης Κοινοχρήστου Χώρου και το Τμήμα Αδειοδότησης Υπαίθριων Αγορών και Συναφών Δράσεων της Διεύθυνσης Δημοτικών Προσόδων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος: Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, στον  οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό και ιδίως α) με τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας, πλην του Τμήματος Αστικής Πανίδας και του Γραφείου Απεντομώσεων Χώρων και β) τη Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτές Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Γεώργιος Αποστολόπουλος: Αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την έκδοση, χορήγηση, ανανέωση εγκρίσεων και αδειών δόμησης καθώς και με τη συντήρηση και εκπόνηση νέων τεχνικών έργων που αφορούν τις Κτιριακές Υποδομές του Δήμου και ιδίως με α) τη Διεύθυνση Δόμησης και β) τη Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτές Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου. Υπήρξε έως πρόσφατα αντίδημαρχος του Γ.Καμίνη με αρμοδιότητες όπως αυτές που αναλαμβάνει αλλά πιο διευρυμένες.

Αλεξάνδρα (Αλεξία) Έβερτ – Αλβέρτη: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στην οποία μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την άσκηση πολιτικής κοινωνικής αλληλεγγύης και ιδίως με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, πλην του Τμήματος Υποστήριξης και Κοινωνικής Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Νικόλαος Μακρόπουλος: Αντιδήμαρχος  Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, στον οποίο μεταβιβάζεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του Δήμου, της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και την προαγωγή της συνεργασίας των δημοτικών φορέων με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρόκειται για νέα Αντιδημαρχία.

Με την ίδια απόφαση, ο Κ. Μπακογιάννης όρισε ως μέλη στην Οικονομική Επιτροπή τους Αντιδημάρχους Νικόλαο Αβραμίδη και Ελευθέριο Σκιαδά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής τους Αντιδημάρχους Βασίλειο Κορομάντζο και Ευγένιο (Σάκη) Κολλάτο.

Επίσης ορίστηκαν τρεις Εντεταλμένοι Σύμβουλοι χωρίς αμοιβή οι:

Σεραφίνα Αβραμίδου: Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα,  με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για τον εν λόγω τομέα και του Τμήματος Αστικής Πανίδας – Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Εμμανουήλ Καλαμπόκας: Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος  Υγείας,  με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Δήμητρα – Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη: Εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος  Για το Παιδί, με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου για α) τη Διεύθυνση Παιδικής Ηλικίας, Παιδείας και δια βίου Μάθησης και των επιμέρους υπαγόμενων σε αυτή Τμημάτων και Γραφείων, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου.

Οι θητείες όλων των παραπάνω λήγουν στις 31-8-2020. Σε περίπτωση που ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ελ. Σκιαδάς απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Αβραμίδη

Τα πιο πρόσφατα στη κατηγορία

Ένοχος και για βιασμό ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης

Η απόφαση του δικαστηρίου οδήγησε στην κατάρρευση της εισαγγελικής πρότασης για τους βιασμούς της 12χρονης από τον Κολωνό. Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκε ένοχος...

Η Φωτογραφία της ημέρας

Σαν σήμερα το 1896 ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος Σπύρος Λούης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης 29 Μαρτίου 2024

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας...

Σαν σήμερα 29 Μαρτίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Γεγονότα 1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β’ καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης. 1823: Συνέρχεται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο δεν γιορτάζει κάποιο γνωστό όνομα. Ωστόσο, η ορθόδοξη εκκλησία τιμά τη μνήμη των Μάρκου...

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι και σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες να παραμένουν μέχρι και την Τρίτη, ενώ έντονη...

Δύο ισχυροί σεισμοί ανοιχτά της Ηλείας – 5,7 Ρίχτερ

«Δίδυμοι» σεισμοί σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής 29/3 ανοιχτά της Ηλείας και συγκεκριμένα κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό κόλπο. Συγκεκριμένα,...

Βρείτε μας

7,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
133ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
1,245ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Λαϊκό Θέατρο Σκιών

Τα νέα και τα βίντεο του Καραγκιόζη

Διαβάστε Επίσης

Χάρης Δούκας: Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο 

Κοινωνικό συμβόλαιο με τους Αθηναίους υπέγραψε σήμερα ο Νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας καθώς...

Δήμος Αθηναίων: Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου τα “Χριστουγεννιάτικα Χωριά” υποδέχονται μικρούς και μεγάλους σε δέκα γειτονιές της πόλης

Ένα εντυπωσιακό σκηνικό χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στήνεται και φέτος στις γειτονιές της Αθήνας. Από τις 23...

Άρωμα Χριστουγέννων στην Αθήνα: Φωταγωγήθηκε υπό βροχή το έλατο στην Πλατεία Συντάγματος

Στην Πλατεία Συντάγματος έχει ξεκινήσει η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του δήμου Αθηναίων με τα...

Κ. Μπακογιάννης: Η Αθήνα δεν προχωράει με συνθήματα – Χ. Δούκας: Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος και η Αθήνα είναι καθαρότερη από ποτέ. Είναι καθαρή;...